5 de maig del 2013

Autors convidats del mes de maig: María José i Lluís



La Maria José i el Lluís són els nostres convidats del mes de maig i temporalment els hi hem cedit el bloc per a que ens expliquin el seu viatge a Brasil. -- Enric i Celia



En Lluís: bibliotecari dels de la “vella escola”, és a dir, lletraferit sense remei que es declara rotundament incapaç d’anar enlloc sense un llibre a la mà i que manté una relació distant –força distant- amb els whatsapp, els mòbils i qualsevol altre element que pugui destorbar la seva pau espiritual. Com a aficionat a la sociologia –la seva segona titulació-, un dels elements que més valora dels viatges és el contacte amb la gent i l’observació de la realitat social i cultural de l’indret visitat. Al mateix temps, però, també li agrada la natura i, en especial, tot allò que tingui a veure amb l’aigua: rius, cascades, llacs i, naturalment, platges. Això sí: deixa els viatges intrèpids, les escalades i les activitats que requereixen força esforç físic per a més endavant; per exemple, per la propera reencarnació.

La Maria José: si necessiteu algú que posi ordre en la vostra agenda, racionalitzi els vostres comptes i atengui visites i trucades sempre amb un somriure i una excel.lent predisposició, heu topat amb la persona ideal. Li encanta viatjar , ja siguin destins propers o llunyans, ja es tracti de ciutats o de natura, tot i que té una especial predilecció pels pobles petits, per aquells indrets que potser no tenen grans monuments, però sí una autenticitat i un caliu cada cop més difícils de trobar.. A l’igual que el seu company, a l’hora de visitar un lloc valora més una xerrada interessant amb algú de la zona que el neguit per voler veure-ho tot.





El cas és que, després d’anys de parlar-ne, la Maria José i en Lluís han realitzat finalment un dels seus viatges desitjats: Brasil. És clar que, com us podeu imaginar després d’haver llegit les línies precedents, no s’han dedicat precisament a fer incursions per l’Amazones rodejats de piranyes i serps, sinó que han triat altres destinacions més assossegades (i més còmodes).

Concretament, la primera etapa de viatge ha estat la ciutat de Rio de Janeiro, punt d’entrada i de sortida del país. Des de Rio, fent escala a Sao Paulo, s’han dirigit al poble de Bonito, a l’estat de Mato Grosso do Sul, indret triat perquè a les seves immediacions s’hi troben força rius i rierols on l’aigua és increïblement cristal·lina i on hom pot nedar rodejat de peixos, centenars de peixos. Sortint de Bonito, i després de passar més de 24 hores en autocars, arriben a Iguaçú i dediquen 4 dies a visitar, tant des del costat brasiler com des de l’argentí, les catarates d’Iguaçú. Per últim, i després d’agafar un vol de Foz do Iguaçú a Rio, ens dirigim a Paraty, un poble costaner d’estil colonial ubicat a uns 250km al sudoest de Rio rodejat de mar, illetes i muntanyes: un lloc idíl·lic... si el temps acompanya, és clar!



(clicar a sobre per veure el mapa més gran)


De Brasil hem publicat:



4 comentaris :

Estefania ha dit...

Hola nois!

Per fi tenim el tan anhelat viatge d'en Lluis per terres brasileires!!! Enric! Penso has fet una descripcio del tot encertada del caracter i forma de veure la vida d'en Lluis...a veure que ens expliquem i quines fotos penjaran del blog perquè per un amic molt proper Brasil te llocs de lo mes autentic!-)

Lluis ha dit...

Gràcies, Estefanía

Esperem que t'agradi el que anem publicant sobre el nostre viatge a Brasil. Pensa, però, que nosaltres només hem recorregut una petita, petitíssima, part de Brasil, un país enorme, molt divers i capaç de satisfer tota mena d'expectatives.

I ara et confessem un secret: en Lluís va amenaçar en pronunciar un discurs durant 5 hores ininterrompudes en cas que la descripciód del seu tarannà no li semblés prou escaient. Qui no hauria claudicat davant una possibilitat tan aterridora?

Maria José i Lluís

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Estefania!
Diuen que allò que és bo es fa esperar... i per fi ja els tenim aquí! Ja teníem també ganes de llegir-los. I ara que s'acosta l'estiu i fa bon temps, més encara.

Tenim la sort d'haver llegit ja la resta dels seus relats i ja t'avancem que prometen... ;)

Estefania ha dit...

Hola a tots!

Primer de tot prometo penjar una foto meva als posts abans de passar a l'altra vida!:-)com que ja m'han parlat molt de Brasil per altres bandes a veure si els relats vostres m'acaben de convencer que Brasil és una destinació per no perdre'm!! (cal dir que en general el continent sud-americà no m'ha atret mai molt no sé perquè però al final hauré d'anar per comprovar in situ les seves excel·lències!!!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law