7 de setembre del 2018

Què veure a Dubai en un dia


Dubai és una ciutat fàcilment visitable fent escala per viatjar a algun país asiàtic. La capital de la Unió dels Emirats Àrabs destaca per ser la ciutat dels rècords: té l'edifici més alt del món, el centre comercial més gran del món, l'únic hotel de 7 estrelles que existeix al planeta…Els seus monumentals gratacels contrasten amb l'horitzó marró del desert, els seus espectaculars centres comercials de luxe similars a mega-ciutats i els seus antics basars de roba i espècies fan de Dubai una capital dedicada en gran mesura a l'oci. De camí a Iran (el nostre segon viatge a Iran, aquesta vegada amb un nadó), aprofitem l'escala a Dubai per visitar-la en un dia, temps suficient per veure el més important.

Si tens l'oportunitat de fer escala a la ciutat i disposes d'un o dos dies (molt millor), no deixis de perdre l'ocasió de visitar-la. Et sorprendrà sens dubte. Aquests són els llocs imprescindibles que veure a Dubai en un dia (o dos):


Burj Khalifa

Solament per visitar aquest gratacel ja val la pena fer escala a Dubai. Es tracta d'un dels edificis més emblemàtics de la ciutat. És, ni menys, de l'edifici més alt del món. Els seus 830 metres d'alçada són una meravella de l'arquitectura moderna que, amb el seu disseny futurista en forma de piràmide esvelta i escalonada color acer contrasten amb el paisatge de desert del país.

Tot el que fa referència a la seva construcció són nombres de rècord: construït en només 6 anys per 13.000 operaris que treballaven dia i nit, amb uns fonaments de 50 m de profunditat, els panells de vidre de la seva façana ocupen 142.000 m2...El que poca gent sap és que aquest edifici inicialment estava pensat per construir-ho a Austràlia però que finalment, i modificant el seu disseny, va acabar sent construït a Dubai.

És possible pujar a la torre d'observació de la planta 148 (el punt més alt visitable), des d'on hi ha unes vistes de la ciutat i el desert de fons per 500 AED (120€) o 400 AED reservant per Internet. Uns preus bastant elevats per als visitants. Però també hi ha una altra opció més assequible a totes les butxaques: pujar a la planta 124 costa entre 125 i 150 AED (uns 33 €), amb entrada gratuïta per a menors de 4 anys. Nosaltres vam escollir la segona opció i vam poder gaudir d'unes vistes magnífiques; Ivet, tan petitona (amb tan sols 19 mesos) se la veia encara més minúscula des d'aquestes alçades.




Dubai Mall i l'Aquarium

A Dubai els centres comercials són d'una altra dimensió. Per això, encara que no som uns amants d'aquests llocs, cal dir que val molt la pena visitar el Dubai Mall, el centre comercial més gran del món. Les seves 1200 tendes són una atracció per si soles, on pots passar totes les hores que et vinguin de gust. Entrar a Dubai Mall és ja de per si és una experiència agradable, ja que l'aire condicionat de tot el recinte semblarà un oasi en el desert (mai millor dit). Les temperatures a Dubai són molt altes tot l'any, per això és molt habitual que els habitants i visitants passin el seu temps lliure en un dels molts centres comercials de la ciutat, on es pot trobar pràcticament de tot: tendes de roba i calçat, joieries, rellotgeries, cafeteries, restaurants, parcs, cinemes...A més, tot minuciosament amb una àurea de luxe on les butxaques més exigents poden trobar qualsevol capritx.


Dins del Dubai Mall es troba el Dubai Aquarium, l'aquari més gran del món. Des de fora es pot veure una gran part d'est amb les seves espècies més característiques, com els taurons.


Dubai Fountain

Als peus del Burj Khalifa, situada en la planta -1 exterior del Dubai Mall, es troba la Dubai Fountain, un espai on cada dia a les 18:00 (o les 19:00, depenent de l'època de l'any), es fa un espectacle de llum i so (entrada gratuïta) al ritme de l'aigua de les moltes fonts. És recomanable arribar una mitja hora abans per agafar un bon lloc. L'espectacle val molt la pena.


Bur Dubai: Al Bastakiya

Dubai, a més de ser una ciutat de gratacel, també té un passat. Al barri d'Al Bastakiya (el Bur Dubai) ens traslladem al segle XIX, quan rics mercaders van construir les seves cases senyorials. Molts d'aquests homes de fortuna provenien d'Iran, és per això que trobem les típiques torres de vent iranians. Precioses, veritat?


Port de Dubai (Dubai creek)

És un dels llocs més autèntics que encara es mantenen a Dubai. Encara que sol ser una zona que queda a desmano, lluny dels atractius més turístics, a nosaltres ens va agradar veure-ho, perquè t'ensenya la part més realista de la classe treballadora de la ciutat. Es pot veure el vaivé d'anades i vingudes dels treballadors del port amb les seves mercaderies, així com grans vaixells a l'estil més antic.


Burj Al Arab

L'únic hotel de 7 estels del món, amb forma de vela, és la principal icona de Dubai (a part del Burj Khalifa). Se sol dir que no existeixen hotels de més de 5 estels, però curiosament a est li van posar 7 estrelles per ser el summum de superluxe dels hotels. L'habitació més econòmica costa 1800€ la nit, així que ja et pots imaginar el que costa un cafè… Encara que no es pugui entrar, val la pena veure-ho per fora. Des de la platja és un bon lloc per albirar el skyline de Dubai amb la silueta de fons del Burj Al Arab.



Emirates Mall i la seva pista d'esquí

Si per una cosa destaca Dubai és per ser una de les ciutats on hi ha més excentricitats i l'Emirates Mall compleix amb una d'elles. En un dels centres comercials més luxós de Dubai es trobem una pista d'esquí, on qualsevol pot practicar aquest esport hivernal quan li vingui de gust. Són 400 metres de pista amb 5 recorreguts i amb una alçada de 85 metres per fer descensos. T'imaginaves trobar això en un lloc on la temperatura exterior pot arribar als 45-50C? A Dubai tot és possible!


Palm Jumeirah: Hotel Atlantis i Aquaventure Park

Aquest conjunt de 17 illes artificials en forma de palmera (vistes des del cel) en un terreny guanyat al mar és un dels projectes més impressionants de cases unifamiliars creats per l'home. El tronc de la palmera és una via de tren fins a on s'arriben a les cases i al final hi ha una zona en forma de cercle on es troba l'Hotel Atlantis (un hotel de luxe, per descomptat) i l'Aquaventure Park, un parc amb moltes atraccions, aquari i tot tipus de restaurants i llocs per a l'oci. És un dels llocs on no és estrany veure algun famós.

Per falta de temps, nosaltres no vam visitar aquesta zona aquest hotel, però estem segurs que si fem una segona visita a Dubai serà una de les nostres prioritats.


Informació útil pel viatger

- És recomanable que la teva escala a Dubai sigui d'un mínim 7 hores per tenir temps de veure alguns dels punts més importants de la ciutat i tornar a l'aeroport. Els ciutadans de països de la Unió Europea no necessiten visat per entrar al país, així que no has de preocupar-te per la documentació. Amb el passaport és més que suficient.

- Si voles amb Emirates i la teva escala té una durada d'entre 8 i 24 hores, estàs de sort: la companyia aèria t'ofereix allotjament, menjar i transport gratuït. Sí, sí, ho has llegit bé: et paga la nit d'hotel. Consulta les condicions a Dubai Connect.

- Per moure't pel teu compte, considera que el metro connecta alguns dels punts més importants amb l'aeroport. El trajecte entre l'aeroport i el Burj Khalifa té una durada aproximada de mitja hora. Els taxis tampoc són cars. 

- Si disposes de 3 dies per estar a Dubai és l'ideal per dedicar un dia a l'Emirat d'Abu Dhabi on destaquen la mesquita Sheikh Zayed (la tercera més gran del món) i el parc temàtic Ferrari World.


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law