11 d’abril del 2018

Indrets imprescindibles per visitar a Menorca


Molt més petita que Mallorca, aquesta petita illa balear concentra en les seves 700 km2 una infinitat d'atractius patrimonials, culturals i gastronòmics. El seu encant radica a haver-hi sabut conservar el seu patrimoni, el paisatge i el seu estil de vida relaxada. Per això té un turisme allunyat de la massificació i la festa (que prolifera en altres illes properes), molt més familiar i tranquil. Encara que això no signifiqui no hagin llocs per veure, tot el contrari. A continuació expliquem els llocs imprescindibles para si viatges a Menorca:

Platges i cales

Sobren qualificatius per a les cales i platges de Menorca. Cadascuna d'elles té un segell que la fa única, un paradís de colors turqueses amb pins mediterranis que fa d'elles un lloc ideal per perdre's…Si ets l'únic que no se li ha ocorregut apropar-se a donar-se un bany, clar. Les més conegudes i més boniques es troben en el sud de la illa: Cala Macarella, Cala Macarelleta, Cala Turqueta, Cala Mitjana, Cala Galdana… Totes destaquen per la seva sorra blanca i aigües turqueses i cristal·lines. Si no vols trobar-te-les massificades de banyistes, l'ideal és anar en època que no sigui temporada alta i ja comenci a fer bon temps. Vas a gaudir molt més del bany i de la tranquil·litat.


Ciutadella, la ciutat senyorial

Amb les seves cases senyorials i avingudes per als vianants, Ciutadella és per a nosaltres la ciutat més agradable i amb més encant de la illa. Perdre's pels seus tranquils carrers pot convertir-se en un entretingut passeig, fent un recorregut per la interessant història d'aquesta ciutat que pot tenir com a punt final algun dels restaurants del port. Si tens la sort que el teu viatge coincideixi amb les festes de Sant Joan (24 de juny) i estàs a Ciutadella, prepara't perquè hi ha festa en gran. Gaudiràs de l'espectacle amb cavalls, encara que és l'època de major afluència de turistes i el preu de l'allotjament pot estar pels núvols.


Mahó, la perla anglesa

És la capital anglesa de la illa. En el casc històric de la capital menorquina es respira l'essència britànica, fruit dels anys de colonització. Tot això es pot veure a través de les places i les cases senyorials amb façanes i finestres típiques angleses pintades de vius colors i amb molt vidre. Una estampa molt fotogènica que no pansa desapercebuda als afeccionats a la fotografia.


Binibeca, un poble de pescadors

Un port amb barques petites, petits carrers plens de boniques buganvilles i de gats, cases baixes emblanquinades de blanc immaculat amb portes i finestres de fusta. Est és l'escenari que et trobes quan visites Binibeca, un poble creat en 1972 com un centre turístic que imita els poblets de pescadors tradicionals. No és que sigui un decorat, perquè allí viu gent i fins i tot podem trobar cartells als seus carrers que resen “no molestar als veïns”, així que encara que s'hagi creat com un reclam turístic, manté l'encant i l'arquitectura típica menorquina. Situat en la costa sud-est de Menorca, Binibeca està molt prop de Maó i s'ha convertit en un dels llocs més visitats pels turistes a l'estiu, així que si vas a veure-ho et recomanem anar a primera o última hora del dia.


Naveta des Tudons

La major atracció històrica que té Menorca són les restes de l'antiga cultura talaiòtica. La seva condició d'illa va fer que es conservaran intactes infinitat de construccions prehistòriques, sent de les més antigues d'Europa. La més coneguda i millor conservada és la Naveta des Tudons.

Es tracta d'una gran nau funerària invertida, un dels monuments més importants i simbòlics de la illa. Les grans dimensions d'aquesta tomba prehistòrica recorden llegendes relacionades amb els mítics gegants. Antigament es realitzaven en ella ritus i usos relacionats amb la màgia.


Poblat talaiòtic de Trepucó

La funcionalitat d'aquest recinte de taula era la d'un espai religiós i de culte. La taula de Trepucó, de grans dimensions (imposa en veure-la), està situada dins d'un recinte de planta aproximadament semicircular, amb una façana còncava.


Far de Favàritx

Aquest lloc solitari de la costa nord de Menorca, envoltat de penya-segats baixos de pissarra negra, és un dels més màgics de la illa. Les roques estan modelades amb la força de la Tramuntana, un vent que només arribar notem en les nostres cares i que, segons el dia que vagis, no et va deixarà caminar massa estona per la zona. Aquest és l'encant d'aquest racó, que allà es pot palpar la força extrema de la naturalesa.


Sa Cova d'en Xoroi

Es tracta d'un espai natural ubicat en un penya-segat de la costa sud de la illa. Una gruta carregada de mitologia amb un mirador impressionant des d'on es pot veure una de les millor postes de sol. Per la nit es converteix en una discoteca ben especial on solen punxar diversos DJ'S reconeguts.



Camí de cavalls

A qui els agradi fer trekings, gaudiran de valent fent el “Camí de Cavalls” de Menorca, el GR 223I. Es tracta de 185 km de ruta que recorren tot el litoral de la illa. Una bonica manera de gaudir de paisatges únics i de gran bellesa.

Sens dubte Menorca està dins de la nostra llista d'illes favorites i amb platges paradisíaques, i a més amb el gran al·licient que la tenim molt a prop per gaudir-la. T'animes a conèixer-la?

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law