8 de febrer del 2018

Nicaragua: Granada i illa Ometepe


Viatge a Nicaragua

Ruta 1a part del viatge: Granada- Illes Ometepe- sud de la costa Pacífica- Guasacate.
Dia 2, 3: Granada
Dia 4,5,6: Ometepe
Dia 7: Playa Guasacate
Dia 8, 9, 10 i 11: El Astillero

Granada

Granada és la ciutat on apreciar l'arquitectura colonial per excel·lència. El seus habitants n'estan molt orgullosos i, per això avui en dia segueixen respectant normes molt estrictes quan a construccions i restauracions dins del perímetre del casc antic tot preservant una atmosfera encisadora.

Darrere les seves façanes s'amaga una història apassionant: la ciutat va ser fundada el 1524 per Francisco Fernández de Córdoba, i això la fa la ciutat més antiga d'Amèrica continental. La consciència de superioritat dels conqueridors espanyols respecte als indis va imposar certes normes arquitectòniques com els carrers en quadrícula i antigues cases colonials amb frondosos patis interiors on conflueixen totes les habitacions però tot i així s'observa una certa hibridació amb l'estil indígena.



Granada guanya en importància tan bon punt es descobreix que el llac de Cocibolca és navegable fins el mar, ideal per comerciar amb la resta d'Amèrica i la llunyana Europa. Un benefici que també és una feblesa, essent una ciutat particularment vulnerable a atacs, dels quals va ser víctima repetides vegades.

William Walker, un nom famós a Nicaragua, va ser un filibuster americà que en el seu afany de proclamar-se president d'Amèrica central cremarà Granada al 1856. Va deixar-hi la inscripció «Aquí estava Granada». Però la ciutat va reviure de les seves cendres i va seguir lluitant per l'hegemonia dins de Nicaragua des d'una posició conservadora. Manté una rivalitat històrica, que avui en dia es plasma sobretot en competicions esportives, amb la ciutat de León, l'altre ciutat del país amb un destacat patrimoni colonial. També és una bona base de campament que permet moltes excursions diàries.



Què fer a Granada?

Passejar i deixar sorprendre's pels colors ocres de les façanes, els patis interiors i l'innegable caràcter de la ciutat. Imprescindibles, l'Avenida de la Calzada. Una zona peatonal, agradable i neta, tot i que menys autèntica. S'hi troben nombrosos restaurants i operadors turístics d'on contractar els possibles tours que hi ha els voltants. També ens hem d'acostar a La Catedral Iglesia Guadalupe que podreu observar des de gairebé tot el casc antic. Reconeixible pels seu vibrant color groc, va ser construïda al 1583 i destruïda varies vegades, L'actual és del 1915. Just davant de l'església podeu descansar en el Parque Central, on trobareu nombrosos bancs i sempre molt animació. A la sortida del casc antic, es pot passejar pel mercat.

Al voltant de Granada s'hi troba el llac de Cocibolca que té la particularitat de tenir nombroses illes- un total de 365- i de ser l'únic llac d'aigua dolça del món amb taurons. El tour ofert per diverses operadors ens permet navegar entre illes majoritàriament privades, aturar-se per saludar micos i visitar-ne una de molt estratègica. La Fortaleza de San Pablo construïda sobre la Isla el Castillo a fi de protegir la ciutat dels atacs dels pirates. Ara és un bon lloc d'on observar el capvespre sota la mirada atenta del volcà Mombacho.



Isla Ometepe

Al bell mig del llac de Nicaragua, es troba un illa formada per dos volcans: el Concepción y el Madera. La Isla Ometepe (en Nahuatl: dues muntanyes) és una etapa imprescindible en una visita a Nicaragua. Viure per uns dies en un paisatge idíl·lic, on els horaris de bus son imprevisibles, molts racons per descobrir a peu, en moto o bicicleta i platges on estirar-se. L'ascens als volcans són excursions recomanades però dures que vàrem deixar de banda perquè un dels membres de la nostra expedició s'havia torçat el peu. Cal tenir en compte que és obligatori contractar un guia perquè nombrosos turistes s'hi han perdut.

Per altre banda, recordarem sempre l'experiència de viure una erupció, des de dintre. El tremolor de la terra durant la nit i l'aigua baixant pels vessants del volcà a trenc d'alba.

    Altres articles sobre Nicaragua de l'Aina:
    _________________________________________________________________
    El viatge de Colòmbia, fa 5 anys, va ser només un pròleg d'un nou trajecte personal. Vaig poder-hi tornar l'any següent, més tard descobrir el Sud-est asiàtic i el Japó i viure pel meu compte a Orient Mitjà. Poc a poc vaig escrivint el meu quadern de bitàcola. Ara, amb la meva família, tornem al continent americà per visitar Nicaragua. Ens uneix l'interès per viatjar de manera autònoma i descobrir espais que encara guarden la seva autenticitat. L'Aina ens explica el seu viatge a Nicaragua a Quaderns de bitàcola - Enric i Celia
    T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law