22 de febrer del 2017

Tendències: 10 destins per viatjar al 2017


Vols preparar una escapada original? Vols començar a preparar les vacances d'estiu i et falten idees? Vols descobrir un lloc diferent? En aquest article et proposem 10 destins que, per un motiu o altre creiem que s'han de considerar per aquest 2017. N'hi ha per tots els gustos, durada i pressupostos. Quin serà el teu?

1) Iran:

Uns vols amb preus molt assequibles per viatjar a Iran (pel voltant de 250-300 € a/t, fent escala a Istanbul) estan fent que arribin més visitants al país. Per aquesta raó, és més que probable que en els propers anys creixi el turisme i també els seus preus; és moment doncs d'anar-hi abans que es converteixi en un destí popular i perdi la seva essència. El país que ha estat sempre vist per ulls occidentals com l'"Eix del mal" (res més lluny de la realitat) és una de les destinacions amb més atractius que podem trobar: Iran és el bressol d'una de les civilitzacions més antigues –la persa–, lloc de pas de la mítica Ruta de la Seda, seu de les emblemàtiques Persèpolis i Isfahan... però sobretot és en l'amabilitat i hospitalitat de la seva gent on trobem el seu gran tresor (Iran és un dels països on es practica més "couchsurfing"). Pots llegir més sobre Iran, en els articles que tenim escrits en el blog.




2) Corea del Sud:

Una destinació asiàtica que sempre ens ha atret i que aquest any ha agafat una notable importància degut a que des de finals de març d'aquest 2017 existeix una ruta directa de Barcelona a Seül. És l'alternativa a Japó, una destinació amb història, i una cultura totalment diferent a la nostra, però amb menys turisme i possiblement més econòmic que el país nipó. Un viatge on es combina metròpoli i tradició, una molt bona opció per un viatge que es pot fer perfectament en menys de dues setmanes, degut a que les distàncies entre les ciutats més importants del país són molt properes.




3) Islàndia:

Amb un activitat geològica més que interessant i uns paisatges de somni, és el destí de moda de l'any. Qui no es planteja viatjar a aquest paradís de la natura per veure guèisers, aurores boreals, cascades gegants o bé donar-se un bany en aigües termals envoltat de neu a l'hivern? Afegint a tot això que ara es poden trobar vols barats a Reykjavík, la seva capital. Nosaltres no ens ho pensaríem dues vegades!


4) Rússia:

El país més extens del món no només ha prosperat tant com per a que els russos viatgin més que mai a altres països, sinó que també ha arribat a acords amb algunes aerolínies per a que hi hagin vols assequibles a destinacions com Moscou (hem de pensar que fa uns anys un vol a Rússia podia valer el triple que ara). Aquest fet ha disparat el número de visitants al país en els últims anys i ara més que mai, en aquest 2017, podem trobar més que suculentes ofertes de vols que fan que ens plantegem un viatge a l'antiga URRSS.

Una molt bona raó per a fer un viatge a Rússia aquest any, és que el 2017 es compleixen 100 anys de la revolució russa i 75 del començament de la batalla d'Stalingrad. Pels amants de la història pot arribar a ser una raó de pes per conèixer de primera mà esdeveniments mundials.




5) Maldives:

Qui no ha somiat amb anar al paradís? Aquesta destinació tant exòtica com atractiva no escapa de la imaginació de ningú. Ara que sorprenentment es poden trobar vols barats, qui no aniria a relaxar-se entre palmeres en una de les seves illes? Nosaltres que hi hem estat podem donar testimoni de que les platges de sorres blanques amb palmeres i aigües d'un blau tan intens que apareixen als catàlegs de viatges existeixen de veritat, no són irreals. De fet, una molt bona opció és combinar un viatge a Maldives amb Sri Lanka, una destinació que és el complement ideal per acabar el viatge al paradís maldivià. I el millor de tot: no cal anar a ressorts de luxe i gastar-se un ronyó en l'allotjament, existeix l'alternativa d'anar a una illa local i allotjar-se en una guesthouse (casa particular) i poder gaudir de les mateixes platges paradisíaques que al ressort.




6) Xipre:

Aquesta illa de només 700.00 habitants situada al sud de Turquia té la gran sort de que Pafos, la seva capital, ha estat nomenada aquest 2017 la capital de la cultura mediterrània. Val a dir que Aarhus (la segona ciutat més important de Dinamarca) també ostenta aquest títol aquest any. Enguany hi hauran infinitat d'activitats relacionades amb l'art, la música, la història, etc. Per aquesta raó es preveu que aquest any el turisme a la illa creixi exponencialment. Si vols donar un cop d'ull a la web de turisme de Xipre veuràs que la oferta és molt atractiva!


7) Moldàvia:

És el país europeu amb menys turisme. Poc se'n coneix, però pot ser un destí molt atractiu pels amants del vi: té les bodegues subterrànies més llargues del món (170 km de galeries) i algunes de les col·leccions de vins més importants. Moldàvia a més té ben a prop (o en forma part, depèn de com es miri) una república no reconeguda oficialment, anomenada Transnístria. Viatjar a aquesta darrera és fer-ho a l'època comunista: els bustos i estàtues soviètiques encapçalen carrers i places principals, fins i tot la falç i el martell forma part de la seva bandera.




8) Costa oest USA:

Volar a la costa oest de USA a uns preus assequibles és possible aquest 2017 gràcies a companyies com Level i Norwegian, les noves "Low cost" de trajectes llargs a Amèrica del Nord que faran que més d'un compleixi el seu somni de creuar de continent. A les seves pertinents webs es poden trobar ofertes tan temptadores com vols a Punta Cana, San Francisco o Los Ángeles per preus que oscil·len els 300 € a/t, sempre amb la condició que el comprador tingui flexibilitat de dates. Altres condicions per trobar aquest xollo és no afegir els "extres" que no s'inclouen en el preu del bitllet, com: facturació de maletes (només inclou un equipatge de mà) i àpat a l'avió (ronda prop del 35 €). A banda del motiu econòmic per a viatjar, recórrer en un road trio algunes de les grans metròpolis de USA, com Los Ángeles, San Francisco o Las Vegas creiem que ha de ser emocionant; tot combinant el viatge amb estades a alguns dels millors Parcs Naturals del país, com Yellowstone, Yosemite o Monument Valley. Un viatge ben complert!


9) Sudàfrica

El país on va néixer Nelson Mandela és aquest 2017 una de les destinacions africanes més visitat. Degut al ampli ventall de companyies que tenen rutes a Sudàfrica el preu dels vols ha baixat considerablement. També el fet de viatjar en el moment adequat pot abaratir considerablement un viatge, i el canvi de moneda és un dels elements a considerar en aquest sentit. Aquest 2017 el canvi de l'euro–rand és molt avantatjós: per cada euro et donen uns 15 rands sudafricans –no està gens malament si considerem que només fa tres anys el canvi rondava els 9-10 rands–. Així doncs cap a Sudàfrica! El país més meridional del continent africà condensa en els seus territoris una gran bellesa natural. Flora i fauna conserven paisatges de somni en reserves naturals i muntanyes que explorar, mentre a les seves platges de sorra es barregen les aigües de dos oceans, l'Índic i Atlàntic.

Lion Female Kruger National Park


10) Bulgària:

Encara queden racons verges a Europa? A la península dels Balcans existeix un territori on paisatges muntanyencs, costes de platges de sorra blanca i pobles pintorescs amb encant es barregen oferint-nos una de les rutes més atractives, encara ben autèntica i allunyada del turisme massiu. Bulgària reuneix veritables tresors, com monestirs espirituals enmig de boscos, fortaleses infranquejables o ciutats que es troben en penya-segats a la costa del Mar Negre... Ara que existeixen molt bones ofertes de vols barats a Sofia s'ha convertit en una bona destinació per descobrir!


4 comentaris :

Unknown ha dit...

Hola Enric,

Fantàstica entrada!!!!!!

Ens veiem!!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Estefania! Moltes gràcies per llegir-nos. A quina d'aquestes destinacions t'aniries aquest 2017? :)

Una abraçada

Unknown ha dit...

Hola nois!

Pot ser Bulgaria o Bolonya encara que totes les destinacions estan molt be!!


Una abracada!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Estefania! Qualsevol de les dues són molt bones opcions. :)

Abraçada!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law