25 de gener del 2017

Els 5 millors miradors de Nova York, pros i contres

Nova York és una de les nostres ciutats preferides on hem estat, i on tornaríem mil vegades per passejar per les seves grans avingudes i descobrir nous racons. Si, com nosaltres, teniu l'afició de pujar als miradors de les ciutats que visiteu, a New York gaudireu d'unes increïbles vistes panoràmiques. A continuació us ensenyem alguns dels edificis més alts del món i un dels skylines més famosos del cinema. Prepareu-vos per descobrir els millors miradors de Nova York!



1) L'Empire State Building

És segurament l'edifici més famós de la ciutat. L'Empire State Building forma part de la història de Nova York i gran part de la seva fama es deu a la mítica escalada sobre ell de King Kong, una de les pel·lícules més famoses del cinema. La seva construcció va ser part d'una competició a Nova York per obtenir el títol d'edifici més alt del món. Gràcies al baix preu de la mà d'obra durant la Gran Depressió, la seva construcció es va dur a terme en només 410 dies (tot un rècord), i hi van treballar alhora 3.400 obrers. Inaugurat el 1931, amb 381 metres d'alçada (443,5 m. si es compta l'antena) va ser durant 42 anys l'edifici més alt del món. Va perdre aquest títol el 1974, quan es va inaugurar la Torre Sears, a Chicago, i també el de l'edifici més alt de Nova York un any més tard, el 1975, amb la inauguració de les Torres Bessones, ara desaparegudes.

L'entrada normal de 32$ permet l'accés a la planta 86, un mirador a l'aire lliure envoltat de reixes de seguretat. I si volem pujar també a la plataforma superior en el pis 106 costa 52$, tot i que nosaltres creiem que des del mirador de la planta 86 es poden veure molt bones vistes. Les cues per pujar són llargues (poden arribar a ser de dues hores en temporada alta), així que és molt recomanable comprar l'entrada amb accés prioritari.

Una bona idea és pujar unes quantes hores abans del vespre per veure la posta de sol a l'altre costat del riu Hudson. És una visita obligada si vas per primera vegada a Nova York.




-Pros: Les vistes del Downtown són molt bones, el Flatiron, la zona 0...Unes vistes imprescindibles.

-Contres: És obvi que des de l’Empire State no es pot veure el mateix Empire, un dels edificis més representatius de la ciutat, per això recomanem pujar al mirador de Top Of the Rock.

2) Top Of The Rock 

L'Observatori Top Of the Rock està situat a dalt del número 30 de la plaça Rockefeller, al Rockefeller Center, un complex comercial de 19 edificis construït per la família del mateix nom al Midtown, entre la Cinquena i la Sisena Avinguda a l'illa de Manhattan.

Segons la nostra opinió, aquest és el millor mirador de Nova York. Malgrat no ser un dels edificis més alts, des dels 260 metres d'alçada del pis número 70 de l'observatori es té una panoràmica privilegiada de 360º de la gran poma amb el Central Park per la banda nord i l’Empire State Building a la banda sud. El preu de l'entrada és de 32$, i es pot treure un suplement de 15$ per accedir dues vegades en 24 hores i gaudir de les vistes tant de dia com de nit. Però et recomanem veure a quina hora es comença a fer de nit i pujar unes hores abans amb l’entrada més econòmica, per gaudir de les vistes de Manhattan de dia i de nit. Tot un espectacle!




-Pros: Per a nosaltres, des del Top Of the Rock s'obtenen les millors vistes de Nova York, ja que tens vistes del Central Park pel costat nord i de la zona de gratacels al costat sud, pots veure en tot el seu esplendor l'Empire State (cosa que des d'allà òbviament no pots veure). La terrassa del mirador té diversos nivells, hi ha una part interior i una altra exterior. És gran, així que no està tan masificat com l’Empire State. No hi ha reixes i a l'hora de reservar l'entrada pots triar l'hora de pujada i el dia.



-Contres: Potser no és un edifici tan espectacular com l'Empire State i té vidres en comptes de reixes, a mode de barrera de seguretat. Els vidres poden estar una mica bruts i no hi ha una visió totalment clara per fer fotos, però sempre es pot pujar a la part superior del mirador, on no hi ha vidres. Això sí, trobaràs que no ets l'únic que ha tingut la idea de fer la foto des d'aquí. Una altra cosa a esmentar d'aquest mirador és que no es pot mirar cap avall directament, però les vistes que es tenen al davant compensen amb escreix!

3) One World Observatory

Es troba dins del One World Trade Center, un dels edificis nous més emblemàtics de Nova York, ja que és part de l'àrea reconstruïda del World Trade Center, on abans es trobaven les famoses Torres Bessones, desaparegudes en l'atemptat de l’11S del 2001. La seva estilitzada silueta de vidre i acer dibuixa des del 2014 el nou skyline d'aquesta ciutat, que amb els seus 541 metres actualment és el setè edifici més alt del món.
Pujar al mirador costa 32$ i està inclosa l'entrada del Museu i Memorial de l'11-S.



-Pros: Es pot aprofitar la visita a l'observatori per veure també el Memorial 11S (pel qual s'ha de demanar un tiquet amb hora abans de la visita) que està situat al costat i mereix la pena visitar.

-Contres: És un edifici molt simbòlic degut a que s'ha construït a la zona zero, per això trobarem més control de seguretat que a d'altres indret. Aneu amb temps. Les vistes, segons la nostra opinió no són tan espectaculars com les del Top of the Rock o l'Empire State, per això creiem que la seva visita pot ser prescindible en un primer viatge a la ciutat.


4) Ferry a la illa de Staten

Una de les millors vistes de l'skyline de la ciutat i una imatge molt famosa és la realitzada entre les desembocadures del Riu Hudson i l'East River. Aquesta foto es pot fet si ens dirigim a l'Estàtua de la Llibertat, pagant els seus respectius 18$ o agafant el ferri gratuït a la illa de Staten.

-Pros: Possiblement aquesta és la manera més autèntica de començar la teva visita a la ciutat, agafant un vaixell per veure la gran poma amb la seva plenitud, una immensitat de gratacels que faran que et quedis bocabadat/da.

-Contres: Tant si vas a visitar l'Estàtua de la Llibertat com a l'Staten Island, si vols fer bones fotos, el trajecte hauràs de quedar-te a la part exterior del vaixell durant el trajecte, la qual cosa significa que possiblement hagis de passar una mica de fred pel vent que pugui fer (sobretot si no és a l'estiu), així que prepara't per anar abrigat/ada!


5) El pont de Brooklyn

Un dels millors miradors de la ciutat que a més a més és gratis. N'hi ha prou amb creuar el pont des de l'illa de Manhattan cap al barri de Brooklyn al capvespre (caminant es pot trigar uns 30 minuts, depenent de quantes vegades parem a fer fotos!). Des de l'altra banda del pont, arribats a Brooklyn, hi ha un passeig paral·lel a l'East River des d’on és poden veure les millors vistes nocturnes de l'skyline de la ciutat. A més, el pont és un indret molt fotogènic, per això recomanem anar amb temps si voleu tirar algunes bones fotos. Segons la nostra opinió, fer aquest trajecte caminant, és una de les millors experiències per viure a Nova York.

-Pros: Es pot aprofitar per passar el dia al barri de Brooklyn i acabar-lo veient les vistes de la ciutat des del seu mirador.

-Contres: Per tornar des d'allà a Manhattan en metro, hem d'anar amb compte de que no se'ns faci tard, ja que de nit no hi ha tanta freqüència i es possible que haguem d'esperar-nos més d'una hora (sobretot si coincideix en cap de setmana).


Si tens la gran sort de poder gaudir de tots aquests miradors de la ciutat de Nova York, estem segurs que després d'haver gaudit d'aquesta experiència, voldràs tornar-hi ben aviat!

Informació pràctica: 

Allotjament: Si vols que la teva estada a la ciutat no et costi molts diners, hi ha hotels a Nova York força assequibles de preu. Recomanem reservar-los amb temps.

Entrades: pots estalviar uns dòlars en les entrades si compres la CityPass, una targeta que inclou diverses atraccions i entrades de la ciutat de Nova York per diversos dies i que surt molt a compte per a aquells que no es vulguin perdre res. Molt recomanable.

Transport: per moure't per la ciutat a les zones més turístiques el millor és agafar el transport públic. El més adient és el metro de Nova York, ja que té una xarxa bastant extensa de parades i normalment funciona prou bé. Per a qui disposa d'alguns dies de més, una opció ideal és anar a veure les rodalies de Nova York en cotxe; pots trobar bones ofertes de cotxes de lloguer en aquesta website.

5 comentaris :

Estefanía ha dit...

Enric! ja tinc lo de la foto ja em posaré al dia amb els comentaris...

Unknown ha dit...

Enric

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Estefania! Molt bé, per fi! Esperem els teus comentaris amb candeletes. :)

Unknown ha dit...

Totalment d'acord Enric, per a mi el mirador de Top Of the Rock és el millor de Nova York. Probablement torne aquest any, i és de visita obligatoria per a mi, ja que eixe espai te alguna cosa especial :)
Salut!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Vicente! Nova York té alguna cosa que atrau per a que tornis mil i una vegades, je je! És l'excusa perfecta per a fer un nou viatge. Una abraçada!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law