25 d’octubre del 2016

Com veuen la ciutat els estrangers residents a Barcelona?


Fa uns dies va ser el Dia de la Comunitat Internacional de Barcelona, en el qual es van fer tant conferències, tallers i activitats adreçades per a totes les edats, com sessions informatives d'utilitat per quan una persona arriba a la ciutat, networking per treballar i fer negocis, etc. Una bona manera de connectar amb els locals i també de descobrir els atractius de la ciutat i la oferta cultural i de lleure. Però els estrangers no només visiten la ciutat, sinó que també hi viuen. Sabem què opinen ells sobre Barcelona?

Darrerament es parla bastant de la massificació turística que està sofrint Barcelona, que pot arribar a ser comparable amb la situació de Venècia i que ha començat a ser un tema preocupant, tant per l'Ajuntament com als veïns dels barris més visitats: Ciutat Vella, El Born, la Barceloneta, Sagrada Família,... són les principals zones de la ciutat que reben un turisme massificat durant gairebé tot l'any (tot i que amb molta més assiduïtat a l'estiu), arribant a ser indrets on la gent local ha quedat desplaçada per aquesta ocupació turística de l'espai públic i l'increment de preus dels establiments de la zona.

Segurament aquesta massificació farà que molt d'aquest turistes que venen a la ciutat s'emportin una imatge ben diferent del que esperaven trobar a Barcelona. Per una altra banda també estan els estrangers que no només visiten la ciutat, sinó que també hi viuen i tenen una opinió de com és la capital catalana.


Les dades d'un recent estudi realitzat per una coneguda agència d'apartaments turístics son ben curioses. Per a el·laborar-ho, s'ha fet una enquesta a 850 persones de 26 nacionalitats que resideixen des de almenys 3 mesos a Barcelona, i dóna a conèixer la seva opinió sobre la ciutat. Han participat italians, francesos, alemanys, russos, danesos, argentins y polacs en la seva majoria.


Podem dir que llegint els resultats de l'estudi, alguns ens han semblat bastant previsibles, tot i que d'altres ens han resultat curiosos. En grans línies, aquestes són les conclusions:

  • El 79% dels enquestats se senten suficientment ben acollits per part dels catalans, amb un 21% que ha tingut experiències dolentes o molt dolentes en aquest sentit.


  • Les 3 coses principals que més els hi agrada de Barcelona són: la qualitat de vida (70%), el clima (67%) i la cultura (43%). Altres factors que també els hi agraden són: la proximitat al mar, el caràcter de la gent, l'oci nocturn i l'oferta gastronòmica.


  • El barri favorit per viure a Barcelona és Gràcia, tot i que els russos prefereixen Sarrià-Sant Gervasi i els suecs Poble Nou!


  • Pel que fa a les tradicions i festivitats, el 33% dels enquestats opinen que la seva festa favorita és el dia de Sant Jordi. Altres tradicions que també agraden per darrera d'aquesta són els castellers, la Diada i el correfocs.



A la pregunta: "Què és el que t'agrada menys de la ciutat?" tots els estrangers de totes les nacionalitats han contestat gairebé amb unanimitat: el que menys agrada de la ciutat comtal és el turisme massificat que hi ha. Comença sent hora de que hi hagi una regulació d'aquesta massificació? Creiem que això ho haurien de decidir els ciutadans fent una votació.

Si vols saber amb més detall què pensen els estrangers residents sobre Barcelona, pots consultar l’estudi. Segur que trobes dades curioses.

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law