12 de juliol del 2016

El Nido, el paradís més conegut de Filipines



La major atracció de Filipines, el país de les 7000 illes, són els paisatges paradisíacs que ofereix al viatger. Aquest és el cas de El Nido, un petit poble pesquer de la gran illa de Palawan que arrel de la incipient entrada de turistes amb ganes de fer submarinisme i snorkel en aigües cristal·lines s'ha transformat en una de les destinacions "top ten" del país. Podríem dir que ningú viatge a Filipines sense passar per aquí. I si ens preguntem el perquè aquí arriben tants turistes és per alguna raó més que evident. Els seus paratges plens de roques càrstiques, les seves aigües turqueses i el seu fons marí més que envejable fan d'aquest un lloc ben interessant i atractiu per visitar. I si no, comprova-ho tu mateix!!!

Una de les vistes del paisatge càrstic que envolta la població de El Nido


El Nido, com ja vam comentar en un post anterior on fèiem un petit tastet del nostre viatge per Filipines, no és més que un petit poblet amb un carrer principal que arriba fins la platja, una riba on es pot copsar a simple vista la massificació turística en forma d'allotjaments com hostels, restaurants i bars que ofereixen la happy hour" (2 còktails x 1) a preus realment barats, o bé venedors ambulants que no deixen d'ensenyar-te els collarets i polseres amb les famoses "perles marines" i que  asseguren són reals. Tot això conjugat a un tipus de turisme de low cost jove i amb ganes de festa, fa que aquesta zona sigui una de les més concorregudes del lloc.

Filipinas
La població de El Nido vista des del mar


Sigui com sigui, al Nido s'hi ha d'anar, encara que sigui per fer una de les excursions que s'ofereixen. Existeixen de 4 tipus i els noms són ben fàcils d'aprendre: l'A, B, C o D!!! Cadascuna d'elles tracta d'un recorregut en barca filipina (una bangka) per diferents illes o punts interessants que hi han a les rodalies de El Nido (la platja del mateix poble no té gaire a envejar a aquest altres indrets), com pot ser: la Big Lagoon (llac gran), la Small Lagoon (llac petit), la shark Island (illa dels taurons), la Helicopter Island (illa Helicòpter), la Hidden Island (illa amagada)...Podem dir que no s'han trencat gaire el cap amb els noms! L'excursió inclou un dinar de barbacoa a base de peix fresc (boníssim!) que cuina la pròpia tripulació en una de les parades que es fan, unes ulles i tub d'snorkel (si un no en té) i normalment aigua durant tot el dia. També una persona que fa de monitor acompanyar-te nedant per poder veure el lloc de la visita si es troba lluny d'on es queda la barca.


Filipnas
A la bangka (barca filipina), fent un dels tours amb un petit grup de gent d'altres nacionalitats

El primer dia que vam arribar, després de veure que al poble no faríem gran cosa i que les excursions eren el més interessant, vam optar per contactar l'excursió A pel següent dia i la D per l'altre i no nens va decebre. Agafant les nostres pròpies ulles i tub i amb una samarreta de licra que vam tenir la cura de comprar-nos (uns dies abans ens havíem cremat l'esquena i no era qüestió de socarrar-nos!).

A només una hora de El Nido vam poder gaudir de la Big Lagoon que, com el seu nom diu, és una gran llacuna d'aigües tranquil.les i turqueses entre unes grans roques, on poder banyar-te i veure peixets de colors tot fent snorkel. Un lloc ideal on ens podríem haver passat tot el dia.

El Nido
L'Enric a la bangka dins de la Big Lagoon

També vam parar en una petita illa on, per sorpresa nostra, vam descobrir que allà també es practicava l'esport favorit dels filipins: el bàsquet. Sembla mentida, però tot i la alçada dels filipins (que solen ser baixets) sempre ens els trobem jugant a bàsquet. I és que aquí vam trobar una cistella com déu mana i a falta de pilota, vam agafar uns cocos caiguts d'una palmera i vam fer diversos intents de tir. I si us pregunteu com va anar...Doncs sí! Vam fer més de quatre punts!!!



El Nido
Practicant uns tirs amb un coco i una cistella en una de les petites illes que vam visitar


No són poques les illes que vam visitar i en les que ens hagués encantar quedar-nos com si fóssim nàufrags durant alguns dies. No s'estava malament a l'ombra de la palmera...Tot i que ens van avisar que havíem d'anar amb compte que no ens caigués algun coco a sobre. Desafortunadament, aquesta és una de les causes de mort que ocorren a les illes i a filipines estan ja prou acostumats a sentir aquesta notícia. Curiós, oi?


Filipinas
La Celia relaxant-se al tronc d'una palmera. No tot és fer snorkel...


Els indrets on paràvem amb la barca per fer snorkel no podien ser més increïbles. Una manta de corall extensa on veure peixets de colors en aigües aclamades, a drecer de les onades, ja que gairebé totes les rodalies de El Nido estan envoltades de petites illetes que fan que les onades no arribin a molestar per poder nedar.


El nido
El peix pallasso, un dels més simpàtics que vam veure fent snorkel


Hem gaudit molt del "Island hopping" (salt d'illa en illa) i ho recomanem moltíssim, més que res per fer-vos una idea de com són la majoria d'illes que envolten El Nido i de la seva diversitat. I el més important: les grans mariscades que ens feia la tripulació en cada excursió! Per llepar-se els dits!!!


Filipinas
Una de les platges d'aquest racó idíl·lic del Nido on vam parar. Ens haguéssim quedat...


Informació útil


Com arribar:

Des de l'illa de Siquijor (on estàvem nosaltres) vam agafar vaixell de línia a Dumaguete a les 6h del matí (120 pesos/pp, 1h30min). Des del port de Dumaguete tricicle a l'aeroport (60 pesos, 10 min).
I finalment vam agafar dos vols amb la companyia low cost Cebú Pacific: de Los Negros (Dumaguete) a Cebú: 100 pesos/pp tases, 20 min. i vol de Cebú a Puerto Princesa (Palawan), 1h30min. Des de l'aeroport vam agafar una van (furgoneta compartida) per 600 pesos/pp directa cap El Nido i vam trigar 5h30min. Arribada de nit.



Allotjament:

Ens vam allotjar a "Ashok Homestay", dir. Pecado St. Bgy Maligaya, El Nido. Situat en el carrer paral·lel al principal del poble, a mà dreta. Una habitació doble amb bany, ventilador, cafè o té inclòs en va sortir per 600 pesos/nit regatejant (estàvem 3 nits). La homestay pertany a un indi (l'Ashok) casat amb una filipina i la seva adorable nena petita. La família és encantadora i estan disposats sempre a ajudar en el que sigui. Allotjament molt net i amb una wifi que funciona només a primera hora del dia. Quan vam estar tenien previst comprar aire condicionat per les habitacions. També poden reservar plaça per la furgoneta per anar de El Nido a Port Barton per 600 pesos/pp. Contacte allotjament: ashokhomestay@gmail.com (tel +63 9152593456).


Si busques festa fins a altes hores de la nit i hostels backpackers has d'anar a peu de platja, al final del carrer principal del poble (no té pèrdua). Allà segur que trobes un ambient distès (i possiblement sorollós) i gent jove amb ganes de fer noves amistats. Però si el que busques és tranquil·litat, et recomanem que t'allotgis a segona línia de mar, una mica més allunyat de la zona de bars, com vam fer nosaltres.





Tours a El Nido:

Tots els tours a El Nido són d'un dia (unes 5-7 hores) per fer island hooping (anar d'illa en illa) amb una bankga (típica barca filipina) i fer snorkeling en alguna zona a mig camí. Inclouen guia, aigua i el dinar a base de barbacoa de peix i fruita.
Els tours tenen els "originals" noms de A, B, C i D. Nosaltres vam triar per fer un dia l'A i el següent el D, els que vam creure que eren els millors. El Nido és ple d'agències on ofereixen els tours, i nosaltres vam reservar tots dos tours amb l'Agència "Tarawis El Nido Island Tours" (Rizal St Bgy. Maligaya Zone 1), situada al carrer principal del poble. Email: lim.benly@yahoo.com. Tel 09174238764. Cada tour (A i D) ens va costar 800 pesos/pp. A la mateixa agència s'han de pagar unes taxes al govern per conservació del medi ambient: 200 pesos/pp (inclou tots els dies).


El tour A (per a nosaltres el millor de tots) inclou visites a 5 llocs, entre ells la Small Lagoon i la Big Lagoon, llacunes d'aigua turquesa enmig de roques que ens van semblar impressionants!




Menjar a El Nido:

El restaurant local Lumi Houz (al final del carrer de l'església) té una de les especialitats filipines molt casolanes que més ens van agradar: els "lumi", una cassola de fideus amb pollastre, caldo i ou. Boníssim! I només per 180 pesos/per 2 pax. També es pot menjar hot dogs i hamburgueses ben barates.

De viatger a viatger:

Aconsellaríem estar un màxim de dos dies a El Nido i cada dia fer un dels tours. El poble no té gaire més i a no ser que vulguis llogar moto i acostar-te a alguna platja del voltant no veiem més coses d'interès que fer "island hooping". És a dir, agafar una barca i visitar els voltants.


*Nota: Canvi moneda a abril de 2015:

1 peso filipí = 0,02 € / 1 € = 47 pesos filipins


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

    5 comentaris :

    Estefanía ha dit...

    Hola nois!

    Ja veieu m'estic posant ben al dia del que heu publicat darrerament...
    em resta exactament 'UNA SETMANA'per agafar les vacances i amb les imatges d'aquest post sincerament se'n faran una eternitat!!!

    Quin paradís a les Filipines!! em quedo amb la foto de la Celia a la palmera!!

    Bon estiu i bones vacances!

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Hola Estefania! Ja no et queda res! Noslatres també hi tornaríem al Nido a sota de la palmera i a re,mullar-nos una mica...Que tinguis bones vacances tu també! Abraçada

    Estefanía ha dit...

    Moltes gràcies!!! això espero... ja provaré lo del geocaching i lo del regateig al meu proper viatge!!

    Una forta abraçada i gaudir de les vacances d'aquí 2 DIES!!!

    Judit ha dit...

    Hola! Creieu que Filipines és un país segur (en quant a sanitat, mitjans de transport) per visitar amb un nadó de 2 anys? Hi anirieu amb la vostra petita?

    Gràcies! M'encanta el vostre blog!

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Hola Judit! Gràcies per les teves paraules! Disculpa el retràs en contestar, estàvem de viatge per Iran i des d'allà no teníem accès al blog.
    Respecte a la teva pregunta, no hem fet un viatge a Filipines amb la nostra petita encara, però creiem que és un país força desenvolupat i que (almenys a les grans ciutats) deuen haver bons hospitals per si passés alguna cosa. El que et recomanem és dur una bona assegurança de viatge que et cobreixi allà. Nosaltres som de la opinió de no posar més vacunes de les obligatòries i necessàries que pertoca a un nadó per la seva edat, així que hi aniríem si li haguéssim de ficar més vacunes (tot i que la del còlera creiem que només és una pastilla i no és molt forta). Però aquesta és la nostra opinió i creiem que és un tema molt personal i que s'ha de consultar bé amb el pediatra i informar-se bé a Vacunació Internacional. Esperem que si hi vas tinguis un bon viatge en família!

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law