26 de maig del 2016

Els 4 museus més curiosos de Barcelona

Segur que a molts de vosaltres us agrada visitar museus. Normalment els de temàtica artística (pintura, escultura) o història o ciència solen ser els més visitats. Però a Barcelona també existeixen alguns museus que són gairebé desconeguts per la majoria. Tot seguit us expliquem els 5 museus més curiosos de la ciutat comtal. Has estat en alguns d'aquests?

Museu del Perfum

El Museu del Perfum de Barcelona va ser inaugurat a mitjans de l'any 1963 amb el propòsit de mostrar al públic l'evolució del perfum a través de les ampolles i recipients a través de la història i la geografia. Així que es pot dir que visitar el museu també és fer un viatge per la Perfumeria de totes les èpoques, a banda de que també s’aprèn d´història de l´art. Es por dir que el museu és únic al món.

Per a qui li agradi la història de la perfumeria i l’art (hi ha una col·lecció antològica i selecta de peces representatives d´aquesta història) gaudirà de la varietat que pot trobar. És especialment curiosa la riquesa, diversitat i matisos que l´home ha creat per presentar les seves creacions aromàtiques. Una festa pels sentits de la vista i l’olfacte.


El Museu està dividit en dues parts ben definides. Una part de vasos, perfumadors, ungüentaris, peveters, recipients de perfumeria de cultures antigues fins a l´època moderna. A l’altra part trobem flascons de la perfumeria industrialitzada (2ª meitat del segle XVIII fins avui). La primera part està exposada seguint un ordre cronològic, mentre que, en la segona, els flascons s´han reunit per marques comercials sense tenir en compte la data de la seva aparició en el mercat.

On es troba?
Al Passeig de Gràcia, nº 39. Més informació sobre horaris i visites a la web del Museu del Perfum.


Museu de la màgia

Més conegut pel nom “El Rei de la Màgia”, aquesta botiga-teatre-museu va ser fundada l'any 1881 per Joaquim Partagàs i és la primera botiga especialitzada en materials de màgia a Barcelona.

La seva tenda i el seu aparador, amb el més mínim detall, fa despertar la curiositat de tothom qui passa pel davant. Aquest lloc de més d’un segle de vida és un temple per a mags, prestidigitadors, escapistes i amants de la màgia en general. A banda de la tenda, “El Rei de la Màgia” també té un teatre i un museu amb una exposició permanent, els dos situats ben a prop de la tenda, al carrer Jonqueres, 15. El fons museístic de la botiga ha anat creixent amb adquisicions i donacions, i els actuals propietaris van decidir que hauria d’estar a l'abast de tothom. Si ho visiteu, veureu com de gran és la història de la màgia i el paper catalitzador que ha tingut Barcelona.


On es troba?
La botiga es troba al C/ Princesa, 11. I el museu i teatre al C/Jonqueras, 15.Més informació sobre horaris i visites a la web del Rei de la Màgia.


Museu d'Autòmats del Tibidabo

El Museu d’autòmats del Parc del Tibidabo de Barcelona es tracta d'un dels museus més importants del món, on totes les peces estan fetes amb el més mínim detall. Hi ha més de 40 autòmats ben curiosos de finals del segle XIX fins a mitjans del segle XX, conservats en perfecte estat i que funcionen perfectament a dia d'avui.

Tot i que tots els autòmats del museu a finals del s.XIX necessitaven la inserció d’una moneda o una fitxa per a funcionar, ara simplement s'ha de prémer un botó per a que es posin en marxa, així que els nens que vagin a visitar-los estaran ben contents de poder fer funcionar tots.

En el museu podem trobar temàtiques ben diverses d’autòmats, des de peces que mostren l'execució d'una persona amb la pena de mort, fins a figures amb motius circenses. Tots són molt elaborats i rics en detalls. Actualment la peça més antiga és el "Pallasso Mandolinista" de l'any 1880, però hi destaquen d'altres molt populars com "Els Equilibristes, "L'Orquestra Prodigiosa",o "La Monyos", un dels personatges famosos de les rambles de Barcelona als anys trenta.


On es troba?
A la Plaça Tibidabo, 3-4, dins del Parc d'Atraccions d'aquest mateix nom.
Més informació de com arribar-hi, entrades i horaris a la web del Tibidabo.


Museu de les Carrosses Fúnebres

La Col·lecció de Carrosses Fúnebres de Barcelona és l'única col·lecció a Europa d'aquesta temàtica. Va ser creada l'any 1970 i està formada per 13 carrosses fúnebres, 6 cotxes d'acompanyament i 3 cotxes a motor. Es tracta d'un important patrimoni artístic i cultural per entendre els hàbits funeraris dels nostres avantpassats (des de mitjans del segle XIX) fins al segle XX.

Actualment el museu té el valor afegit de comptar amb una informació virtual complementària. Així, els visitants es poden transportar a la Barcelona neoclàssica de mitjans del segle XIX. Per a les escoles existeix també material didàctic, classificat per cicles escolars, a més d'oferir diferents activitats a través d'un passeig interactiu pels 6 àmbits que conté l'espai de les Carrosses.

També és possible viatjar en el temps mitjançant els més de 2000 llibres que hi podem trobar d'àmbit funerari, que formen la biblioteca més important d'Espanya i la segona més important d'Europa en aquesta temàtica.


On es troba?
C/De la Mare de Déu del Port, 56-58.
Més informació sobre com arribar i horaris a la web de Turisme de Barcelona.



Coneixies algun d'aquests museus? Què t'han semblat? Pots deixar la teva opinió a l'apartat de comentaris!


Informació pràctica:
  • Per complementar la informació d'altres indrets per a visitar a Barcelona, pots consultar la web Oficial de Barcelona Turisme.
  • Allotjament: si no vius a la ciutat comtal, una bona opció és allotjar-te en apartaments a Barcelona, ja que tens la possiblitat de tenir un espai més gran que una habitació d'hotel i també poder cuinar el que desitgis.
  • Transport: per arribar als museus, recomanem moure't en el transport públic de Barcelona, com el metro o el bus. 

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

9 comentaris :

Fuetimate ha dit...

És increible el món dels museus. A Buenos Aires n'hi ha un munt i el millor de tot és que la gran majoria són gratis o valen menys que un café!
Museus de Buenos Aires
Tenen per exemple, un museu del audifon, una rèplica de la casa de Ana Frank, un museu de l'acordeó, un penitenciari, un d'história sanitaria on pots veure banys de totes les èpoques, el de l'immigració, de la televisió, de botànica mèdica, de farmacia, etc. Im-Presionante! jajaja

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola! Gràcies per compartir-ho, Quan hi tornem, segur que visitarem alguns d'aquests. Salutacions!

Estefania ha dit...

Hola de nou nois!

Molt interessants els museus que proposeu.... jo he visitat el del perfum i els dels automats i sincerament em van agradar molt els recomano a tothom!! ara em falten els altres que els trobo d'allo mes original!!;-)

Fins aviat!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Moltes gràcies Estefania! Has d'anar-hi, són mooolt recomanables! Una abraçada.

Marta ha dit...

Molt bon article, he estat al del automats i el de les carrosses fúnebres, són molt diferents però alhora son originals dins del seu àmbit.
També us recomano el museu de les il·lusions, també a Barcelona

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Marta! Moltes gràcies, encantats que t'agradi. Mirarem de visitar el museu de les il·lusions, sembla que ha de ser molt curiós. :) Salutacions viatgeres!

Cementiris de Barcelona ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Cementiris de Barcelona ha dit...

Marta, gràcies pel teu comentari.
Un informem que el museu de les carrosses és gratuït i està obert dissabtes i diumenges de 10 a 14. No us podeu perdre la visita guiada dels dissabtes a les 12.00h.

Us hi esperem!

Salutacions

Quaderns de bitàcola ha dit...

Gràcies per la informació! Anirem a una visita guiada sens dubte. Salutacions!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law