5 de gener del 2016

Propòsits viatgers pel 2016


Acabem any i encetem un de nou. Com cada gener per aquestes dates, és moment de plantejar-nos els propòsits viatgers que pretenem fer realitat en els propers 366 dies.

Fa uns mesos un gran canvi va tenir lloc a les nostres vides: el seu nom és IVET. Els Quaderns de bitàcola hem passat de ser dos a ser tres, a ser una família amb una petitona que des que té dos mesos de vida ha viatjat a tot arreu amb nosaltres i que de moment sembla que li està agradant (ja veurem més endavant...). Així que, per aquest 2016, hem volgut plantejar-nos uns propòsits viatgers més adequats per fer en família. Esperem complir-ne molts!



1) Redescobrir algun lloc on haguem estat anteriorment

Creiem que visitar per segona vegada (o tercera, quarta...) una ciutat és la millor manera de conèixer-la i de gaudir-la. Com que segurament la primera vegada ja has visitat tot allò més important (els top ten que apareixen a la guia de viatge) ja no sents la obligació de tornar-ho a veure tot, tot, tot. Simplement has de gaudir del lloc i no tenir més pretensions que fer cada dia el que et vingui de gust. Allò que se’n diuen vacances “de debò”. No està malament el pla, oi? Així, anant al nostre propi ritme, també ens adaptem als horaris de la nostra petita, per menjar i dormir quan ella necessita i sense haver de visitar-ho tot de pressa i corrents.

2) Aprendre a cuinar algun plat del país que visitem

Com que la gastronomia del país és una de les coses que més ens atrau a l'hora de viatjar, ens proposem aprendre a cuinar algun dels plats típics d'on hem estat. I per això és molt important tastar el màxim de plats locals allà on anem. Quin sacrifici més gran! ;)


comida viajes

3) Viatjar amb equipatge de mà

Segurament us preguntareu: És possible dur només equipatge de mà quan es viatja amb nens? Doncs sí! Nosaltres ja ho hem fet en el nostre viatge a Croàcia (una setmana) i al de Geòrgia-Armènia-Jordània (tres setmanes) que vam fer amb la Ivet i hem de dir que no vam trobar a faltar res. Tothom té tendència a posar coses de més a la maleta ”per si de cas”, però amb el temps un se n'adona que poques són indispensables: gairebé a tot arreu es pot trobar de tot. En el nostre cas, el bressol i la banyera de viatge no ens han acompanyat mai, i des del primer viatge que els bolquers els anem comprant al lloc on estem sense necessitat d'hipotecar mitja maleta només amb ells. Així que, si anem a una destinació on no fa gaire fred i no cal dur roba d'abric, només duem dues maletes de mà i la bossa de bebè (i el cotxet només si veiem que el podem utilitzar en la destinació).

4) Allotjar-nos a casa d’amics o família

Ara que la Ivet ja té uns mesos de vida hem vist que la opció de quedar-nos uns dies en un apartament fa que tinguem una major comoditat a l’hora de viatjar (pots fer-te l’esmorzar pel matí, escalfar el que calgui, etc...) I què millor que fer-ho a casa de coneguts o família? Ens agradaria molt que la nostra petita conegui a la família més llunyana i a aquells amics que fa temps que no veiem. Estem segurs que ens sentirem com en la nostra pròpia casa.


couchsurfing

5) Slow travel

Volem dir relax del de debò. I, si és possible, dormir més hores de les que estem dormint durant els en els primers mesos de vida de la Ivet (que no són moltes!). Ens agradaria fer slow travel per poder gaudir de la nostra nena sense presses, fer alguna becaina de tant en tant (si la Ivet ens deixa), veure alguna posta de sol... En resum, gaudir de tots aquells petits moments tan importants.

6) Contacte amb la gent local

Una de les nostres premisses a l’hora de viatjar és conèixer com és el dia a dia de la gent del lloc on anem, la seva cultura, les seves preocupacions i alegries...Veure-ho amb els nostres propis ulls. Volem que la Ivet també formi part d’aquesta filosofia viatgera. I tot i que encara sigui molt petita i que no recordarà els viatges que va fer sent una bebè, creiem que aquesta experiència d’una manera o altra quedarà en el seu subconscient per sempre més. I qui sap si potser amb els pocs mesos que té també aprèn idiomes i no ens hem adonat! 


georgianos

7) Aprofitar els descomptes per a famílies

Pel que fa als bitllets d’avió, els bebès fins a els dos anys d’edat tenen descomptes importants. Tot i que no paguen el total del bitllet sí que paguen les taxes, però resulten preus molt interessants sobretot per destinacions intercontinentals. Un bon motiu per viatjar ben lluny ;)

8) Tenir contacte amb la natura

Des que ha arribat la Ivet a les nostres vides creiem més important que conegui i experimenti amb els seus sentits tot allò que a nosaltres de petits també ens agradava experimentar. Per això, fer un viatge per exemple, a la muntanya, creiem que pot arribar a ser a més de saludable, una bona manera de que ella aprengui com són els sons i les olors de la natura, una part essencial en la vida de tot ésser humà.


Cerro Torre Argentina

9) Viatjar amb amics

Esperem fer realitat algun d’aquests viatges amb amics i els seus fills. Segur que per la Ivet conèixer altres nens serà divertit i per als seus pares novells, serà la nostra primera experiència viatgera amb una altra família.

10) Gaudir del mar

El contacte amb l’aigua del mar és una de les experiències més impactants per un bebè. Mullar-se i flotar és una sensació nova que ens agradaria que visqués la Ivet quan tingui alguns mesos més. Ja veurem en quin país i en quina platja!


isla Mana


Per un any ple de viatges, que tinguis un feliç 2016 viatger!


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

9 comentaris :

Pablo Strubell ha dit...

¡Ojala podamos alojaros en nuestra casa o viajar con vosotros! Y conocer a la Ivet, ¡claro!

Companys de Viatge ha dit...

Ei, família! Molt bons propòsits! Nosaltres també hem fet més d'un viatge amb l'Ibai portant només equipatge de mà. És possible! Ah! I ens apuntem al propòsit nº 9 de viatjar amb amics. L'Ibai estarà ben content de compartir alguna escapada amb la Ivet ;-)

Quaderns de bitàcola ha dit...

¡Hola Pablo! No nos lo digas dos veces que nos aountamos enseguida, je je! Un abrazo!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Su i Jordi! Doncs l'hem de complir aquest any, eh? que és un propòsit pel 2016! :)

Estefania ha dit...

Hola Enric i Celia!

Doncs jo us desitjo que pogueu fer possible el maxim de proposits viatgers marcats perque en gaudiu vosaltres i les persones que us seguim!!!

Bon any viatger 2016!!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Moltes gràcies Estefania! I molt bon Any 2016 per a tu també. Salut i viatges!

Estefania ha dit...

Gracies Enric! aixo primer salut per poder fer algun que d'altre viatge!!! els meus proposits son una mica mes limitats que els vostres....

Una abracada i fins aviat!

Diario viaje Kiana ha dit...

M'encanten tots aquests propòsits! Jo també sóc de les que gaudeixo molt amb la gastronomia local i intento fer alguna recepta a casa. I cada cop viatjo amb menys coses, aquest mes viatjaré amb equipatge de mà a Emirats Àrabs durant 6 dies.

Que seguiu viatjant i posant en pràctica els vostres propòsits!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Anna! Sí, és interessant aprendre a cuinar algun plat local que t'hagi agradat, així mentre cuines a casa pots viatjar amb el gust. Molt bon viatge als Emirats Àrabs! :)

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law