30 de novembre del 2015

Vivint el Veterans Day a Nova York

Cada 11 de novembre se celebra a Nova York el "Veterans Day" ("Dia dels Veterans"), una festa oficial i pública dels Estats Units que honora a veterans militars, és a dir, persones que van servir en les Forces Armades dels Estats Units. Coincideix amb altres dies de festa, entre ells el "Dia de l'Armistici" i el "Dia de la Memòria", que se celebra a altres països que marquen l'aniversari de la fi de la Primera Guerra Mundial.


nueva york


Per què el "Veterans Day" se celebra l'11 de novembre?

Se celebra l'11 de novembre per recordar la fi oficial de la Primera Guerra Mundial aquest mateix dia al 1918, ja que les hostilitats principals de la Primera Guerra Mundial es van acabar formalment "a les 11 hores del dia 11 del mes 11" de 1918, quan l'armistici amb Alemanya va entrar en vigor. Els Estats Units van nomenar aquest dia el "Dia de l'Armistici", tot i que al 1954, la mateixa festivitat es va passar a dir "Dia dels Veterans", ja que es tracta en gran mesura d'una desfilada de soldats veterans de totes les guerres en les que ha participat EEUU. El Regne Unit, França, Austràlia i el Canadà també commemoren als veterans de la primera i segona Guerra Mundial en aquesta data.

nueva york


El Veterans Day només se celebra a Nova York?

No, als Estats Units se celebra cada any al "Veterans Day" una cerimònia oficial d'ofrena floral a la Tomba del Soldat Desconegut al Cementiri Nacional d'Arlington, a l'estat de Virgínia, i també  desfilades i altres commemoracions es duen a terme en els estats de tot el país. Tot i que la desfilada de Nova York és la més multitudinària i famosa.

nueva york


A banda del "Veterans Day" existeix també el "Memorial Day", tot i que no s'ha de confondre un amb l'altre: el "Dia dels Veterans" és una celebració per honorar els veterans dels Estats Units pel seu patriotisme, amor a la pàtria, i la voluntat de servir i sacrificar-se pel bé comú, mentre que el "Memorial Day" honora aquells que van morir mentre feien el servei militar.


nueva york


Aquest 11 de novembre, coincidint amb la nostra estada a Nova York, vam tenir l'oportunitat de veure en viu i en directe durant més de quatre hores la desfilada del Veterans Day, una de les desfilades militars més famoses del món. Aquest dia desfilen més de 20.000 persones per la 1.3 milla de la Fifth Avenue de Nova York, des de la 26th Street a l'52nd Street. Aquest dia es poden veure veterans de guerra de totes les èpoques (incloent alguns veterans de la Segona Guerra Mundial, guerra del Vietnam, Corea...), militars en servei actiu (guerra d'Afganistan...), grups de policies, alguns conduint la seva Harley Davidson (amb les seves ulleres de sol i jaqueta de pell típica de motoristes). I tot amenitzat amb el ritme de les bandes de música universitàries, on sonaven trompetes, trombons, platerets i inclús alguna gaita! D'altres anaven acompanyades de nombroses majorettes sincronitzades al ritme de la música i passant fred amb els seus mallots, tenint en compte que la temperatura aquest 11 de novembre no pujava dels 6 Cº...

veterans day

nueva yorknueva york


Dins de la desfilada hi havien personatges il·lustres de la ciutat, com l'actual alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, acompanyat de diversos polítics, i fins i tot miss USA 2015, l'Olivia Jordan! (aquí podeu veure que és ben cert!).





Policies i persones voluntàries pertanyents a organitzacions del Veterans repartien al públic banderetes americanes, polseres, caramels, pilotes petites i adhesius amb imatges commemoratives per recordar aquell dia. De tant en tant algun policia espontani s'acostava al públic per animar l'ambient i a la gent a onejar la bandera americana. Algun marine que altre, ple de l'emoció del moment ens va xocar la mà!




Vam quedar bocabadats de l'enorme sentiment patriòtic del americans (sabíem que en tenien, però no fins a aquest grau). Molta gent rere les tanques del carrer per on passava la desfilada, s'exaltava i aplaudia cada vegada que veien un nou grup de veterans o bé militars en exercici actual i els hi agraïen públicament el servei prestat a la nació. Tot i que no hi estem acostumats a aquestes desfilades militars tan patriòtiques, hem de dir que ens va semblar tot un espectacle del qual no ens podíem perdre cap detall!

nueva york


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

2 comentaris :

Estefania ha dit...

Hola de nou!

Tota una festasa el Veterans Day!!! els militars dels EUA tenen com molt prestigi tot i que desconec aquest mon... jo no soc partidaria dels exercits, l'armament i les guerres pero s'ha de reconeixer que van ser ells els 'Aliats' (l'excercit nord-america) els que van alliberar-nos del nazisme una part que forma ja part de l'historia d'Europa un periode wue dificilment podran oblidar els encara supervivents i familiars d'aquests.

Em quedo amb la foto de la Celia i l'Ivet!


Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Estefania!

Doncs sí, tens raó. Tot i que nosaltres no som tampoc aficionats a les desfilades militars, hem de dir que presenciar aquesta és una experiència ben diferent que no havíem viscut mai durant més quatre hores seguides. Aquests americans saben molt d'espectacle! Una abraçada!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law