9 de desembre del 2015

Guia pràctica d'Iran: ruta, preus, allotjament i transport


Si tens pensat viatjar a Iran, aquest article t'interessa. A partir del nostre viatge a Iran el gener de 2014 hem elaborat aquesta guia pràctica on trobaràs la ruta que vam fer en 17 dies, l'allotjament i el transport, amb informació detallada dels preus.


Ruta de 17 dies per Iran

En el nostre viatge de 17 dies per Iran vam entrar i sortir del país per Teheran. Des de la capital vam volar a Kerman, al sud-oest del país, i des d'allà vam anar resseguint per terra alguns dels ramals de l'antiga Ruta de la Seda direcció nord. Aquesta és la ruta que vam fer:

Dia 1 - Vol Barcelona - Istanbul - Teheran. Vol amb Pegasus per 240 € a/t. Arribada de matinada a Teheran. Trasllat a l'hotel en taxi (del propi hotel) per 20 US$. Allotjament a Khayyam hotel, en habitació doble bàsica amb bany compartit, esmorzar inclòs per 34 US$/nit (hotel equivalent a un 1* occidental)

Dia 2 - Teheran
Visita de la ciutat: Gran Basar, Mesquita de l'Imam Jomeini i Palau de Golestan. Torre Azadi, antiga seu de l'ambaixada als EEUU, cementiri de la guerra Behest-e Zahra i Mausoleu de l'Imam Jomeini. Al vespre vol Teheran-Kerman amb IranAir (50 € pp reservat en agència amb antelació). Allotjament a Akhavan hotel. Article i imatges de Teheran al blog.

Teheran, Iran
La torre Azadi de Teheran
Dia 3 - Kerman
Visita al basar, mesquita del divendres, mesquita de l'Imam, mausoleu del sufí Mostaq Ali Shah i hammam. Allotjament a Akhavan hotel en habitació doble amb bany, esmorzar inclòs (molt complert) per 35 €/nit (hotel equivalent a un 3*** occidental)

Dia 4 - Kerman - Mahan - Desert de Lut - Kerman
Excursió d'un dia al desert de Lut desde kerman en 4x4, parant pel trajecte a Mahan (mausoleu sufí). Allotjament a Akhavan hotel. Article i imatges del desert de Lut al blog.

Iran
Desert de Lut
Dia 5- Kerman - Rayen - Bam - Kerman
Excusió d'un dia en taxi a Rayen i Bam des de Kerman. Les mítiques i antigues ciutadelles fetes de fang de la Ruta de la Seda. Preu de 10 hores de taxi: 1.000.000 R. (25 €). Allotjament a Akhavan hotel. Article i imatges de Rayen i Bam al blog.

Iran
Ciutadella de Bam
Dia 6 - Kerman - Zein o Din - Meymand - Yazd
Trajecte en taxi per visitar Zein o Dinm -un antic caravanserai convertit en hotel- i Meymand, un petit poble troglodita on la gent viu en cases-cova. La ruta acaba a Yazd. Preu de 8 hores de taxi: 1.800.000 R (45€). Allotjament a Yazd al Fahadan Museum Hotel, un dels més luxosos en els que hem estat mai per 25 €/dia -regatejant molt- (hotel equivalent a un 5***** occidental). Article i imatges de Meymand al blog.

Iran
La vil·la troglodita de Meymand
Dia 7 - Yazd
Visita a les torres del silenci (antics cementiris del Zoroastrisme) a les afores de la ciutat, el temple del foc, la presó d'Alexandre el Gran i la mesquita del divendres. Allotjament al Fahadan Museum Hotel. Article i imatges de Yazd al blog.

Dia 8 - Yazd
Visita al jardins de Dolat Abadi i residència de Bagh-e Dowlat , el complex Amir Chakhmak, i espectacle de Zurkanhe (esport nacional semblant a la gimnàstica) a les immediacions del complex. Allotjament a Yazd al Fahadan Museum Hotel. Article i imatges de Yazd al blog.

Iran
Complex Amir Chackmak de Yazd
Dia 9- Yazd – Meybod – Chak Chak – Kharanaq – Yazd
Trajecte en taxi. A Meybod trobem el Castell de Narin, un caravanserai, un antic i enorme dipòsit de gel i la torre dels ocells (antiga torre de missatgeria). Chak Chak és l'indret més sagrat del zoroastrisme, una cova enfilada en unes muntanyes escarpades. Karanaq és una ciutat de fang que va ser abandonada fa una quaranta anys. Preu de 8 hores en taxi: 800.000 R (20 €). Article i imatges sobre el zoroastrisme al blog.

Dia 10 - Yazd - Shiraz
Trajecte de bus Yazd-Shiraz, 5h 30m de trajecte per 150.000 R pp (3,5 €). Per la tarda a Shiraz visita al Basar Vakil i a la Aramgah-e Sha-e Cheragh (impressionant mesquita d'un dels germans de l'Imam Reza). Allotjament a Sadra hotel (equivalent a un 2** occidental): habitació doble amb bany, esmorzar i wifi de pagament per 700.000 R/nit (18 €). Article i imatges de Shiraz al blog.

Shiraz, Iran
Interior de la mesquita Masjed-e Nasir-al Molk
Dia 11 - Shiraz
Visita a Masjed-e Nasir-al Molk (la que diuen és la mesquita més bonica de tot Iran), la tomba d'Hafez i Sa'di, els dos poetes més famosos i verenats del país i Arg-e Karim Khan, la ciutadella. Allotjament al Sadra hotel. Article i imatges de Shiraz al blog.

Dia 12 - Shiraz - Naqsh-e Rustam - Persèpolis - Shiraz - Isfahan
Ruta de 7 h en taxi per 850.000 R. (21€). La mítica Persèpolis va ser la segona capital del país antigament; la ciutat va ser destruïda per Alexandre el Gran i ara es poden veure les restes ben conservades. Naqsh-e Rustam són quatre tombes reials excavades a la roca d'una muntanya. Per la tarda trajecte en bus a Isfahan per 210.000 R. pp (5€). Allotjament al Sepahan Hotel (equivalent a un 3*** occidental), en habitació doble, amb bany, wifi i esmorzar per 1.200.000 R/nit (30€). Article i imatges de Persèpolis al blog. Article i imatges de Naqsh-e Rustam al blog

Iran
Els bous alats de l'entrada de la ciutat de Persèpolis
Dia 13 - Isfahan
Visita a la plaça principal, Naqsh-e Jahan, la segona més gran del món. La mesquita del Sha, la mesquita Loftollah (amb un dels interiors més bonics que hem vist) i el palau de Ali Kapu. Tarda passejant pels basars. Allotjament al Sepahan Hotel. Article i imatges d'Isfahan al blog

Isfahan, Iran
Naqsh-e Jahan, Isfahan
Dia 14 - Isfahan
Visita a la mesquita Jāmeh (la més gran de la ciutat), l'església armènia i l'antic barri jueu. Per la tarda visita a Pol-e khaju, un dels ponts més bonics del riu Zayandeh. En aquest indret les postes de sol són precioses. Allotjament al Sepahan Hotel. Article i imatges d'Isfahan al blog

Dia 15 - Isfahan - Natanz - Abyaneh - Kashan
Trajecte en taxi visitant la mesquita de Natanz i Abyaneh, un poblet on les dones vesteixen amb colors vius i mocadors estampats (1.200.000 R. pel trajecte amb parades - 30€). Arribada a Kashan. Allotjament a Ehsan House, típica casa senyorial en restauració quan hi vam anar (equivalent a un 3*** occidental). L'habitació doble amb bany compartit i esmorzar ens va costar 700.000 R./nit (18€)

Iran
Dones assegudes al poble d'Abyaneh
Dia 16- Kashan - Qom- Teheran
Visita a les cases senyorials Khan-e Boroujerdi i Khan-e Tabatei, i el hammam. El basar (amb caravanserai) i la mesquita. A la tarda en taxi fem les rodalies de Kashan (200.000 R.-5€): visita a la mesquita d'Aran i a la ciutat subterrània de Noosh Abad. Article i imatges de Kashan al blog.

Kashan, Iran
Façana des del pati principal de Khan-e Tatabatei
Tenim el vol de tornada de matinada. A la nit agafem un taxi a Kashan que ens porta a l'aeroport de Teheran amb parada a Qom per visitar la mesquita del Divendres, la segona més venerada de tot l'Iran (després de Mashad). Preu del taxi 1.000.000 R. (25€ - 3,5h hores).

Dia 17- Vol Teheran - Istanbul - Barcelona



Mapa de la ruta per Iran:




*Nota: Canvi de la moneda del país: 1€= 40.500 rials (gener de 2014).

Altres posts sobre Iran:

4 comentaris :

Estefania ha dit...

M'ha agradat tot lo que heu publicat d'Iran... em quedo amb el Desert de Lut entre d'altres meravelles d'aquest pais!!!

Una abracada i espero fins molt aviat!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Moltes gràcies Estefania! Per a nosaltres seria difícil escollir...De fet ens queden molts llocs d'Iran per visitar que ens atrauen. Haurem de tornar per posar-hi remei! Fins aviat! :)

Judith ha dit...

Hola, per fi veig algú que hi ha anat a lhivern...em preocupa el fred...nosaltres sortim a final de desembre fins a mitjans gener...que tal el clima? Pel que expliqueu sembla un viatge agradable tot i la temporada hivernal...

Quaderns de bitàcola ha dit...


Hola Judith! Encants de que et passis per aquí. Nosaltres vam anar-hi precisament a finals de desembre, i tot i que ens va nevar a Shiraz no feia molt fred (no ens va ploure cap dia). Per fer la ruta més coneguda, Isfahan, Yazd, Shiraz no tindràs problemes, però si penses anar a les muntanyes (Zagros) o qualsevol altre indret d'alçada t'ho desaconsellem. Portant jaqueta d'abric i calçat adequat ja està bé. Esperem que tinguis un bon viatge! :)

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law