16 de juliol del 2015

Filipines sota l'aigua, el país de les 7000 illes



Quan un es planteja viatjar a Filipines ha de saber que la seva màxima atracció es troba en les seves platges, els seus paisatges paradisíacs i sobretot en les seves aigües turqueses. I el millor de tot: les seves profunditats, és a dir, tot el que es troba sota aquestes aigües que, moltes vegades és molt més sorprenent que el que podem veure a fora (que ja és dir!). Per això hem volgut fer un recull d'allò que hem vist a les illes on hem estat amb unes simples ulleres d'snorkel:

filipinas
Una de les millors vistes del mar amb les formacions càrstiques ben a prop de El Nido (Palawan)


Què hi ha sota les aigües de Filipines?

Les aigües dels voltants de El Nido, un petit poble de la illa de Palawan, són plenes de peixets de colors que neden en les zones on hi ha corall on et solen dur les barques al mig del mar si agafes la típica excursió de "Island hopping" (anar d'una illa a una altra). El peix pallasso, un dels nostres preferits, ens el trobàvem sempre sobre les algues fent una mena de ball molt divertit.

filipinas
Peixos pallasso mirant-nos atentament mentre des del seu hàbitat

Tot i que els locals de la zona ens van explicar que feia al voltant d'uns 20 anys es feia un tipus de pesca amb dinamita que va deixar moltes zones de corall bastant malmès, el govern filipí ha prohibit aquesta pràctica i avui en dia ja no es practica. S'han donat compte que el fons marí és un dels tresors més preuats que tenen i que s'ha de conservar. El cert és que, encara que sí que hi ha alguna zona on encara es pot veure corall mort d'aquesta època (el corall triga morts anys en tornar a reproduir-se), hi han altres zones intactes d'aigua cristal.lina on es poden veure molts i molts peixos!

Diversos tipus de corall 

En el cas de les platges de Port Barton, també a la gran illa de Palawan, no vam poder banyar-nos com voldríem ja que estaven plenes de multitud de meduses. De vegades la temperatura de l'aigua i les onades fa que siguin arrossegades cap a la riba.

Medusa de grans proporcions, d'uns 30 cm de llarg!

Tot i que si agafes una barca i t'endinses una mica més enllà del poble pots veure un fons marí ben al.lucinant...

Planta submarina de Filipines

Les aigües de la illa d'Apu amaguen un tresor incalculable: desenes de tortugues marines enormes que tenen el seu habitat en la seva platja. Es tracta d'una àrea de conservació d'aquest animal, degut a que allà es troba un aliment bàsic per la seva subsistència en quantitats generoses: les algues marines.

apo
Una de les tortugues que vam veure a les aigües de la illa d'Apo

Acostar-te tranquil.lament a una d'aquestes enormes tortugues que poden arribar a fer un metre de llarg sense que l'animalet s'espanti és, si més no, sorprenent. I el més xocant de tot: que es troben tan sols a uns metres de la platja. Només has de ficar-te a l'aigua amb les teves ulleres i tub i pots veuire-les menjant algues i fent moviment lents d'aquí cap allà, com si nosaltres no estiguéssim! Això sí, es recomana anar acompanyat d'un guia que t'ensenya cadascuna de les tortugues que es poden veure a la zona en aquell moment; a més, durà un flotador per si us allunyeu i acabeu cansats, poder parar per agafar-te i respirar, en el cas que hi hagi alguna onada.

La Celia fent snorkel ben a prop d'una tortuga gegant a Apo 

El plat fort del viatge a Filipines va ser a la illa de Cebú, allà vam gaudir de l'experiència de banyar-nos amb el tauró balena, el més gran que existeix al món!!! Es pot dir que vam anar a aquesta illa exclusivament per tenir aquesta gran experiència, com ja expliquem en aquest post.

cebu
Un tauró balena de 7 metres de llarg a les aigües de Cebú obrint la seva enorme boca!

El submarinisme és un dels esports més practicats a Filipines. De fet, vam conèixer molta gent que hi anava exclusivament per passar-se totes les seves vacances sota l'aigua!!! De fet, una de les illes que té una història ben curiosa és Coron, al nord de Palawan, ja que sota les seves aigües hi ha un fons marí ben diferent al que ens podem imaginar: està ple de vaixells de la Segona Guerra Mundial que es van enfonsar! Així que, si us pica la curiositat i voleu fer una cosa ben diferent, us recomanem que hi aneu. Això sí, necessiteu el títol homologat de submarinista PADI per fer-ho!

filipinas
Dibuix d'un dels vaixells enfonsats en la Segona Guerra Mundial a prop de la illa de Coron


Si aneu a Filipines, no deixeu d'explorar el seu fons marí!!! Trobareu sorpreses que us encantaran! I potser algun que altre tresor!!! :)


Gaudint de la Big Lagoon a El Nido fent snorkel. Sota l'aigua vam veure multitud de peixets de colors!


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

    6 comentaris :

    Sandra ha dit...

    M'encanta la fauna marina! I poder veure totes aquestes meravalles només amb unes ulleres i un tub ha de ser una passada!! Amb la calor que fa aquests dies la veritat és que aquestes fotos són d'allò més refrescants!

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Hola Sandra! I tant que sí, ara mateix ens ficàvem a l'aigua a veure peixets! Doncs Filipines és una molt bona destinació per anar-hi! 100% recomanable! :)

    Estefanía ha dit...

    Bona tarda!

    Un post més que recomanable per aquesta època i amb aquestes calorades que hem i estem passant!! doncs res que m'hi llençaria de cap sense pensar-ho dues vegades!!! fantàstic els fons marí de Filipines i els seus animalons!!! una meravella el que encara es conserva a l'oceà tant de bó duri uns quants milers de milions d'anys mes!!;-)

    Una abraçada i petons per la Ivet!!

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Hola Estefania! Moltes gràcies! I tant que ve de gust rellullar-se amb les temperatures que estan fent a Barcelona! Li donarem de part teva! ;)

    Maeva ha dit...

    Li tenim moltes ganes a Filipines i veient tot aixó més!!! Gracies!! Una mirada del món sota l'aigua presiosa ;)

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Moltes gràcies a vosaltres per seguir-nos! Filipines no us defraudarà, és un país increïble i té una gent molt maca. Salutacions!

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law