11 de juny del 2015

Entrevista viatgera a Úrsula i Marc de "Mos am perdut"


A l´Úrsula i en Marc els hem conegut gràcies a les noves tecnologies, és a dir, les xarxes socials i el seu bloc de viatges, "Mos am perdut", on expliquen totes les seves experiències viatgeres que, per cert, recomanem el seguiu amb atenció! A banda d'aquest fet, vam esbrinar que tenim llaços una mica més enllà dels viatges: en Marc és de Sant Celoni, com la Celia, i l'Úrsula de Maials (Lleida), de la mateixa terra que prové la família de l'Enric. Així que amb tanta coincidència creiem que segurament estàvem destinats a conèixer-nos en persona algun dia. (Una trobada que esperem fer realitat quan tornin del seu actual viatge!...)

Es pot dir que aquesta parella són uns viatgers innats que des que van fer la seva primera escapada plegats a Itàlia no han parat d'acumular vivències ben interessants allà on van. Veneçuela, Nepal, Jordània, Marroc, Israel han estat algunes les destinacions visitades. Més tard, al 2012, van decidir marxar durant uns mesos pel sud-est asiàtic per gaudir d'un ritme de viatge diferent. sense la preocupació de tenir una data de tornada. Índia, Tailàndia, Laos, Filipines, Indonèsia, Malàisia són alguns dels països que han visitat en el seu GRAN VIATGE i que, després de fer una parada tècnica de tornada a casa per veure a família i amics, a hores d'ara continua per terres sud-americanes com Perú, Xile o Argentina. Quin serà la seva propera parada? Ah! I ens encanta la seva filosofia viatgera: "Endinseu-vos allà on aneu, barregeu-vos amb la gent (si us deixen) i gaudiu del trajecte". Què més es pot demanar?.


India
Al Taj Mahal (Agra, Índia)



Perfil viatger


Quants països heu visitat? Úrsula: 28, Marc: 29
    Pes habitual de vostra motxilla? U: 10 kg, M: 12 Kg.

    El darrer viatge? Xile.
      La propera destinació? Argentina.

      El destí favorit? (ciutat o país) M: Nepal. U: Bagan, Jerusalem, Varanasi.
        Un racó especial a prop de casa? Montseny i Montsant.
          Un destí/viatge somiat que us quedi pendent? Molts però potser pensem força en Ladakh (Índia), el Tibet i l'Antàrtida.

          Si poguéssiu fer un viatge en el temps, on aniríeu? M: Ruta de la Seda, Edat Mitjana. U: Qualsevol racó del Mediterrani durant l'Imperi Romà.
            Música per escoltar mentre viatgeu? Música catalana de fusió que ens contagiï, per exemple, Txarango!
              Una pel.lícula que us faci viatjar? "Slumdog Millionaire" (Danny Boyle, 2008)



                L'entrevista


                Com va començar la vostra passió viatgera?

                Al poc temps de conèixer-nos vam fer un viatge ràpid al nord d'Itàlia, a la Val di Ferro, per escalar. L'Úrsula, el febrer d'aquell mateix any havia anat a Venezuela i a l'octubre, hi vam tornar plegats. A partir d'aquell moment vam descobrir que això de viatjar ens agradava molt i vam decidir que pels aniversaris, enlloc de regalar-nos alguna cosa material, ens regalaríem un viatge. A més a més, fèiem un viatge una mica més llarg durant les vacances i sempre que podíem li trèiem la pols a la nostra auto-caravana. La qüestió era no ser a casa i fins aquí hem arribat (de moment!).

                camboya
                Angkor Wat, Cambotja


                Quin és el viatge/destí que us ha marcat més com viatgers?

                Nepal, ens va marcar força i per diferents motius. Primer pel xoc cultural que vam tenir en posar els peus a Katmandú, colors, olors, brossa, descobriment del budisme, gent amb un somriure etern als llavis i les nostres estimades muntanyes en tot el seu esplendor. A banda d'això, allà vam decidir que faríem un viatge llarg, el que a hores d'ara encara dura. Enmig de Katmandú vam trobar-nos en Jordi i la Lídia, uns amics de Sant Celoni que no sabíem que estaven voltant per llarg temps per aquest món. Trobar-nos allà va ser màgic i en aquell precís moment vam pensar que els somnis, es podien fer realitat.

                Nepal


                Quin és el destí que més us ha sorprès i per què?

                Filipines, perquè potser és la gran desconeguda d'Àsia i té grans tresors per oferir. Esperàvem més aviat poc del viatge i ens vam quedar amb ganes de molt més. Vam poder gaudir sobretot de natura en estat pur i per sempre més, recordarem el blau de les seves aigües, de les més boniques que hem vist mai!


                Filipines


                Una anècdota divertida?

                Als pocs dies d'haver començat el viatge, vam arribar a Jodhpur, a la Índia. Allà vam conèixer als nostres amics Luís i Nicky i després d'una estona xerrant vam sortir a explorar la ciutat. Als pocs minuts ens vam trobar amb una multitud de gent i carrosses vistoses que semblaven de l'orgull gai. Encara no sabem com, però de cop i volta estàvem tots quatre a dalt d'una carrossa. La gent es va desentendre del que estaven celebrant i vam ser nosaltres l'objectiu de totes les mirades i crits. Van embogir per minuts, érem els ídols de la massa de Jodhpur! :)


                I una anècdota no tan divertida?

                Quan ens van dir que en Marc tenia Dengue.


                Què és el més important que heu après viatjant?

                Hem après a desaprendre la normalitat del nostre món occidental i sobretot adonar-nos que si abans vivíem amb poc, ara podem viure amb res.

                Indonesia
                Kelimutu, Indonesia


                Perquè recomanaríeu a altres persones a viatjar?

                Viatjant s'esfumen molts perjudicis i s'aprèn molt més del que la gent s'imagina. Així que ja sabeu, si podeu, no dubteu en viatjar, el món és molt gran i preciós!


                Un consell pràctic per a futurs viatgers.

                No tingueu por, no us guieu només pel que us diguin els altres, endinseu-vos allà on aneu, barregeu-vos amb la gent (si us deixen) i gaudiu del trajecte. Nosaltres pensem que a gaudir també se'n aprèn i poc a poc, us anireu adonant de quina és la vostra forma predilecta de viatjar.

                Filipinas
                Illa de Malapascua, Filipines



                T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

                  6 comentaris :

                  BonaVida ha dit...

                  Genial conèixer més detalls d'en Marc i l'Úrsula, una parella extraordinària que ens té enganxats a les seves aventures pel món!!
                  Ells són un clar exemple de com viatjar amb alegria!!!
                  Felicitats per l'entrevista, Enric i Celia.

                  Manel i Cristina

                  Quaderns de bitàcola ha dit...

                  Hola Manel, Cristina! Estem d'acord, l'Úrsula i en Marc no parem i també ens tenen enganxats al seu gran viatge. Estem segurs que això de viatjar és una droga dura, je je. Una abraçada!

                  Unknown ha dit...

                  Una gran pareja viajera, da gusto leer a gente así

                  Quaderns de bitàcola ha dit...

                  Hola María! Ya lo creo, ellos son fuente de inspiración viajera de muchos! Saludos

                  Unknown ha dit...

                  Me encanta esta pareja!!! Leer la entrevista da buen rollo y muchas, muchas ganas de coger la mochila y salir corriendo a coger el primer avión :) Saludos chicos

                  Quaderns de bitàcola ha dit...

                  Hola Miryam! La verdad es que a nosotros también nos dan ganas de coger un avión leyendo sus aventuras! Un abrazo! :)

                   
                  Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
                  cookie law