6 de maig del 2015

Nepal: imatges del record


Van ser només uns dies, tot just una setmana del mes de setembre del 2008. Hi vam arribar procedents de l'Índia, buscant un efecte descompressor del que allà hi havíem viscut. Només vam tenir temps de fer un tastet del Nepal: Kathmandú i rodalies. Però no preteníem més. Sense presses.

Aquest plantejament ens va permetre justament poder conèixer de més a prop la gent i els seus costums. Seure en una plaça i veure la gent passar, observar les escenes quotidianes, jugar amb uns nens al carrer, petar la xerrada amb el senyor del costat, intercanviar somriures amb les senyores grans del davant...

De tant en tant no podem evitar girar el cap i mirar enrere, recordar a la gent que hem conegut pel camí, reviure els moments viscuts i tornar a aquell lloc encara que només sigui a través del record. Una fotografia, una conversa, una determinada situació són motiu suficient per fer-ho. És el pòsit que deixen els viatges en la memòria.

Des de l'Uzbekistan i ara que el terratrèmol del passat 25 d'abril comença a quedar oblidat pels mitjans de comunicació, volem tornar a recordar les persones que vam conèixer a través de les imatges. Quan coneixes un lloc i la seva gent, per molt lluny que quedi, te'l sents més proper.









ONG's que ofereixen ajut d'urgència al Nepal i amb les que pots col·laborar:


Metges Sense Fronteres: L'organització humanitària té a 38 treballadors al país. Des del principi, la prioritat dels equips ha estat arribar zones més aillades on les víctimes no havien rebut assistència.

Oxfam Intermón: Està centrant els seus esforços en enviar aigua i equips de sanejament per ajudar als damnificats i evitar la proliferació d'epidèmies.

Plan Internacional: Treballa al Nepal des de 1978 i està atenent des del primer moment a les víctimes en zones afectades pel sisme com Katmandú, Makwanpur i Banglung, on té oficines i treballadors.

Save the Children: Aquesta organització treballa al Nepal des del 1976 i compta amb un equip de 444 persones a tot el país. La seva prioritat és garantir que els supervivents tinguin un lloc on refugiar-se i proporcionar accés a aigua potable.

UNICEF: Treballen per proporcionar medicines essencials, kits mèdics i quirúrgics, tendes de campanya per als hospitals d'emergència i aigua potable.


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law