29 d’abril del 2015

Marxem a Uzbekistan!!!!


Després d'una mica més d'un any del nostre viatge per Iran, trepitgem de nou terres de l'antiga Ruta de la Seda resseguint la petjada d'antics comerciants i aventurers. Marxem a Uzbekistan a retrobar-nos de nou amb els colors terrossos d'inacabables planícies de desert que ja començàvem a enyorar. A la recerca també d'horitzons plens de minarets i de cúpules, testimonis muts d'una època gloriosa que fa temps va quedar ancorada en el record.

Serà un viatge curt, de només dues setmanes, del tot insuficient per conèixer a fons tot el que Uzbekistan pot arribar a oferir al viatger. Tot just farem un tastet centrant la nostra ruta en les ciutats històriques, esperem però que aquest sigui temps suficient per captar i impregnar-nos de la seva essència d'aquest del país.


Kalyan Mosque Bokhara May 2007 - panoramio - David Holt
Mesquita Kalyan de Bujara (foto cc de David Holt)

Entrarem a Uzbekistan per Taskent, la seva capital. Allà esperem trobar-nos amb una ciutat d'estètica comunista, pròpia del seu recent passat rus (Uzbekistan va pertànyer a la URSS fins al 1991), on començarem a prendre-li el pols al país. Des d'allà volarem fins a Nukus, a tocar amb la frontera del Turkmenistan, des d'on començarem la nostra ruta terrestre. Moynoq, antiga ciutat portuària del Mar Aral, serà la nostra primera parada. Allà podrem observar in-situ una de les majors catàstrofes ecològiques de la humanitat: avui aquest mar ja només és un 10% del que va arribar a ocupar i l'aigua queda 200 km enllà. Continuarem per Jiva (Khiva), l'esplèndida ciutat emmurallada i plena de basars de Bujara (Bukhara) i la mítica Samarkanda. Sí!!! SAMARKANDA, aquell nom que des de ben petits hem escoltat anomenar en els contes de les mil i una nits i que sempre ens havia sonat exòtic i llunyà. Per fi podrem conèixer el lloc amb aquest nom tan evocador!


Registan square Samarkand
Plaça Registan de Samarkanda (foto cc de Ekrem Canli)

Intentarem seguir els consells dels amics de Cómete el mundo, Los viajes de AliMilcamins i El rincón de Sele. A través dels seus relats hem obtingut valuosa informació i ens hem empapat una mica més d'aquest país que promet bones experiències fins i tot abans d'anar-hi! De tornada relatarem el nostre viatge al blog, però això no vol dir que no l'anem explicant a mesura que l'anem vivint. Volem compartir el nostre viatge amb tu i et volem anar explicant sobre tots aquells indrets per on passem.


Ens acompanyes?

Ho pots fer a través de Facebook, Twitter, Google+ i Instagram
A què esperes per seguir-nos? ;-)


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

6 comentaris :

jordi (milviatges) ha dit...

Quina bona pinta! El viatge a Uzbekistan el tenim en ment i ha quedat "finalista els últims 3 anys, per bé que al final sempre ens hem decantat per altres opcions. Ja us demanarem consell!!! Per cert 2 setmanes no està gens malament, la mitjana d'estança al pais sol estar bastant per sota! A veure si dormiu algun dia a una iurta!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Jordi! Sí, en tenim moltes ganes també des de fa temps, la Ruta de ela Seda ens tira molt! Potser la majoria de la gent va menys de dues setmanes, però considerant tot el que hi ha per veure i lo gran que és el país ens sembla poc. Vam dormir en iurtes quan vam estar a Mongòlia, en aquest viatge no ho tenim previst, hem vist que és un xic turístic i car, poc autèntic, almenys en la zona propera al mar d'Aral. Podeu demanar consell quan volgueu. Una abraçada!

Unknown ha dit...

Uo! Sempre m'han cridat l'atenció aquestes destinacions... esperaré impacient les vostres cròniques!

Cómete el Mundo (cometeelmundo.net) ha dit...

Disfruteu del viatge i de la seva gent sobretot :-)

Una abraçada!!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Òscar! La Ruta de la Seda sempre ha estat una fascinació per a nosaltres, pròximament explicarem sobre Uzbekistan al blog! Salutacions!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Henar, Aitor! Moltes gràcies pels vostres consells!!! Segur que ho disfrutarem! :)

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law