12 d’abril del 2015

Premi al Millor blog de viatges de la Vila de Lloret

Tenim una gran notícia! “Quaderns de bitàcola” ha estat guardonat amb el Premi al Millor blog de viatge en la onzena edició de la Nit de la Cultura Lloretenca, un acte que es va celebrar el passat 10 d’abril de 2015 al Teatre de Lloret de Mar. Com és habitual, en aquesta nit es van entregar els premis Vila de Lloret, el Premi Joan Llaverias i el guardó Sa Gavina. Aquest any, la regidoria de cultura ha decidit anar més enllà fent un reconeixement a altres formes d’escriptura digitals creant tres noves categories: Premi al Millor blog literari (Entrellum), Premi al Millor post turístic publicat sobre Lloret (Equipatge de mà) i Premi al Millor blog de viatges (nosaltres). No cal dir que estem contentíssims de rebre aquest reconeixement.


En el cas del Premi al Millor blog de viatges, el jurat tenia en compte el contingut, la qualitat, el disseny, l’originalitat i la periodicitat del blog, així com la interacció amb el públic i la seva presència a les xarxes socials. Volem felicitar a l’Ajuntament de Lloret aquesta gran iniciativa per difondre la literatura i els blogs de viatges. Esperem que segueixi per molt anys més!


Lloret de Mar amb una maleta

A la nostra estada hem aprofitat per voltar per Lloret que, més enllà del sol i la platja, té també racons interessants per descobrir. I és que aquesta vila té una llarga història que val la pena conèixer a través del seu llegat patrimonial.

Per la nostra visita no ens hem volgut deixar el nostre recent estrenat premi a l’hotel -una maleta (molt adient tenint en compte que la temàtica del premi són els viatges)-, així que ens l’hem emportat de passeig amb nosaltres. Aquí tens un tastet d’alguns dels indrets de Lloret més interessants!



El Museu del Mar:
Ubicat a l’antiga Casa Garriga, el Museu del Mar és un edifici de l’època del indianos, (segona meitat del segle XIX), aquells que anaven a fer fortuna a les Amèriques. Aquest museu explica de manera molt didàctica i lúdica la història de Lloret i la seva vinculació amb el mar, donant especial èmfasi en l’època daurada de la marina mercant (primera meitat del segle XIX). En el seu interior actualment també es troba la oficina d’informació turística de Lloret.


Església parroquial de Sant Romà:
Situada al centre de la vila, en aquest edifici es pot veure la petjada modernista de Lloret. Construïda al segle XVI, aquesta església bastida en estil gòtic català, té dues capelles laterals d’estil modernista, així com la imatge de la verge i una talla del Sant Crist.


Can Saragossa:
Un dels masos més antics de la vila que, amb la reforma modernista del segle XIX el van convertir en un lloc d’estiueig de luxe i cap a l’any 1960 en un hotel. Actualment l’edifici és propietat de l’Ajuntament i acull les exposicions permanents de la “Col.lecció de Joan Llaverias” (152 pintures i olis de l’artista de Lloret) i “El mon ibèric a Lloret de Mar”, on s’expliquen els tres poblats ibèrics que hi han a la vila: el de Montbarbat, Turó Rodó i Puig de Castellet.


El cementiri modernista:
És el llegat dels indians de Lloret en forma d’art funerari. A finals del s. XIX la iniciativa privada de diverses famílies amb vincles amb el comerç d’ultramar van fer possible el nou projecte de cementiri modernista, en el qual van participar arquitectes de renom com Puig i Cadafalch. Desenes de tombes escultòriques modernistes ben maques fan que valgui la pena acostar-se a aquest cementiri tan particular.


Jardins de Santa Clotilde:
Són uns jardins noucentistes situats sobre un penya-senyat amb vistes al mar, entre la cala Boadella i la platja de Fenals. El marquès de Roviralta al 1919 va encarregar el projecte a Nicolau Maria Rubió, un jove paisatgista i arquitecte que va aconseguir donar-li la forma clàssica retallant la vegetació i creant simetries en diferents alçades. Passejar per aquest jardins contemplant els seus til·lers, pins i escultures entre esglaons amb heura tot just al costat del mar és una experiència molt gratificant. Un bon indret on trobar la serenitat a Lloret.



La nostra maleta ja ha voltat per tots aquest indrets. I tu, t'animes a visitar-los? :)


*Nota: Especial menció i agraïments a l'Ajuntament i a Turisme de Lloret de Mar per la gran acollida que ens ha donat durant la nostra estada a la vila.

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

    6 comentaris :

    Montse Busquet ha dit...

    felicitats! us ho ben mereixeu!!!

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Moltes gràcies Montse! Que bé saber de tu. Estem molt contents de rebre aquest reconeixement.

    Dani ha dit...

    Moltes felicitats pel merescut premi. No vàreu anar a donar-vos un bany a qualsevol de les cales del Municipi per a celebrar-ho? ;)

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Moltes gràcies Dani!!! quan vam estar feia molt de sol, però la temperatura no convidava gaire al banyet, je je!

    Laura ha dit...

    Wawwww, que me acabo de enterar!!! Enhorabuena pareja!!! Qué grandes que sois!!! Para mí los mejores, ya lo sabéis ;) Cómo me alegro que se reconozca el buen trabajo!!

    Un besazo!

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Hola Laura! Que nos van a subir los colores, por favor! Un abrazo grande!!! :)

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law