16 de març del 2014

Entrevistes viatgeres: Jordi Canal-Soler


La nostra connexió amb en Jordi Canal prové, en un principi, de llegir els seus articles de viatges en diversos mitjans; això, unit a la nostra assistència a xerrades i col.loquis que es fan sobre destinacions i publicacions a la llibreria Altaïr de Barcelona, on ell ha participat, va fer que ens coneguéssim. Un dia es feia la presentació de la guia pràctica de Pablo Strubell i Itziar Marcotegui a Barcelona i de seguida vam iniciar una conversa sobre allò que ens apassiona: els viatges! I com passa sempre en aquestes reunions, el temps es fa curt i un vol seguir parlant i parlant...Altres ocasions hem tingut de seguir parlant i de col.laborar plegats en xerrades, i sempre és un plaer escoltar-lo!

A en Jordi Canal-Soler és difícil definir-lo, ja que és l'home polifacètic: escriptor, fotògraf, viatger, amant de la lectura i de l'aventura...Ha estat en països tan diversos com Hawai, Alaska, Indonèsia, Perú, Guinea, o indrets tan remots com el Pol Nord. En tots ells hi ha anat per viure una experiència única i per després explicar-ho tant bé com sap. I és que de maneres d'explicar n'hi ha moltes, però ell les utilitza totes: l'escrita, la visual i la de la llengua; de seguit us expliquem. Des de fa uns anys publica tots els seus viatges al seu bloc: Jordi Canal-Soler, on narra totes les vivències, alhora que mostra les seves galeries de fotos, les seves publicacions a altres mitjans i les seves col.laboracions en ràdios. Actualment és col.laborador habitual de ràdio RTPA (ràdio del Principat d'Astúries) en el programa "La buena tarde", on cada dimarts parla sobre diverses destinacions on ha estat. Al mateix temps publica articles al blog d'Altaïr en la seva pròpia secció especialitzada sobre Alaska i Yukon, país que el va marcar quan el va visitar en solitari i pel qual sent gran passió. Respecte als seus viatges d'aventura crida l'atenció l'expedició que va fer al Pol Nord durant nou dies, en aquest vídeo ho podeu comprobar!




Llegint els seus articles es pot palpar que és un viatger que no només escriu el que veu, sinó que ho viu en primera persona i es documenta tot el que pot. La unió de llibres i viatges li apassiona i una de les cites que més li garada es la de Sant Agustí d'Hipona, amb la que està molt d'acord: "El món és un llibre i els que no viatgen lllegeixen només una pàgina".



L'entrevista






Perfil viatger


Quants països has visitat? de moment en porto 49 i el Pol Nord, que no és un país però està a sobre de tots.
    Pes habitual de la teva motxilla? Sol rondar entre els 15 i 20 kg per un viatge llarg.

    El darrer viatge? Jordania.
      La propera destinació? On sigui, la llista pendent és molt llarga!

      El destí favorit (ciutat o país)? Les terres salvatges d'Alaska, el meu primer viatge en solitari.
        Un viatge somiat que et quedi pendent? Donar la volta al món i acabar visitant tots els països.
          Un racó especial aprop de casa? Qualsevol lloc amb la família.
            Si poguessis fer un viatge en el temps, on aniries? A l'Egipte faraònic, la Mesopotàmia cuneïforme, la Roma Imperial, la França carolíngia, l'Escandinàvia vikinga, l'Anglaterra medieval, l'Itàlia renaixentista, la Turquia otomana, la Xina Imperial, el Japó del shogunat, la Gran Zimbabwe Munhumutapa, l'Índia dels Rajàs, el Hawaii de Kamehameha, el París napoleònic, el Far West de l'expansió americana o en qualsevol de les grans civilitzacions de l'Amèrica precolombina. Per això viatjar pel que queda d'aquella història és encara fascinant! .
              Una lectura per un trajecte llarg? Qualsevol llibre escrit per un autor del país o d'algun viatger que ja hagi fet el trajecte.

              Música per escoltar mentre viatges? La música del país o una emissora de ràdio local.
                Una pel.lícula que et faci viatjar? "Hatari!" em va fer descobrir l'Àfrica de les sabanes, "Lawrence d'Aràbia" la immensitat del desert, "Indochina" el sud-est asiàtic, "Diarios de motocicleta" la Sud-Amèrica del Che, "Easy rider" em va descobrir l'Amèrica profunda i "La Volta al Món en 80 dies", amb David Niven i Cantinflas, em va fer somiar en viatjar algun dia a totes aquelles terres.


                  T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

                    7 comentaris :

                    Eider ha dit...

                    Que chula la entrevista, a veces me dan una envidia los aventureros.....

                    milcamins ha dit...

                    Ja el coneixíem, però a partir d'aquesta entrevista en sabem una mica més d'en Jordi.

                    Abraçades i petons!

                    Bleid ha dit...

                    Una entrevista genial a un gran viatger
                    Abraçada pera tots

                    Laura ha dit...

                    Muy buena chicos :) Los destinos de Jordi también me dan mucha envidia jajaja ¡Qué gran viajero!

                    Un besazo para los 3!

                    Apunts de Viatge ha dit...

                    Moltes gràcies, per l'entrevista, nois! Va costar rodar les escenes a tants llocs, però amb aquest resultat va valdre molt la pena!

                    Quaderns de bitàcola ha dit...

                    Eider: Gracias, el mérito es de Jordi Canal, rodando estas escenas en lugares tan alucinantes a nostros también nos dan ganas de coger un avión!

                    Mercè: A tu també et coneixen una mica més per formar part de la secció entrevistes viatgeres. Per a quan la següent entrevista? Abraçada! ;)

                    Diego: Gràcies, ja ho creiem que en Jordi és un gran viatger, ens estem plantejant això del Pol Nord!...

                    Laura: ¡Grandes destinos y gran viajero que es! ¿Nos vamos todos al Polo Norte? Un abrazo! ;)

                    Quaderns de bitàcola ha dit...

                    Jordi: Gràcies a tu per compartir experiències viatgeres i filmar-te als llocs més inhòspits del món. És un plaer que formis part de la secció d'entrevistes viatgeres!!!

                     
                    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
                    cookie law