5 de gener del 2014

Propòsits viatgers pel 2014



any 2014, propósitos viajerosAcabem any i encetem un de nou. És moment de fer repàs de tot el que hem fet durant l'any que just deixem enrere i de pensar en nous projectes o il·lusions que volem fer realitat durant aquest 2014. Deixar de fumar, perdre pes, posar-te en forma  o aprendre anglès. Segur que algun d'aquests reptes se t'ha passat pel cap i esperes complir-lo al llarg del 2014... Però, i els propòsits viatgers? T'has marcat algun propòsit viatger per aquest any?


L'any passat ens vam plantejar per primer cop una llista de propòsits viatgers. Molts d'ells els hem complert, en d'altres ens hem quedat en l'intent. Ara que comença l'any actualitzem la llista mantenint alguns d'aquells propòsits i proposant-ne de nous. Viatger, viatgera, aquí estan els...

14 propòsits viatgers pel 2014



1. Coneix una altra realitat amb els teus propis ulls


Tots tenim clixés preconcebuts d'una cultura o un país, molts cops per desconeixement o fruit del que ens arriba d'alguns mitjans de comunicació polititzats. No hi ha res com veure amb els propis ulls una realitat i crear-te el teu propi punt de vista amb coneixement de causa. Trenca amb els tòpics!


romper rutinas

Nosaltres comencem l'any a l'Iran. Amics i coneguts que hi han estat ens parlen meravelles però molts d'altres relacionen els país amb "l'eix del mal", idea que considerem falsa i sense cap argument. En aquest viatge esperem trencar amb les idees preconcebudes.

2. Profunditza en la cultura local a través de la gent


Visitar les icones més famoses d'un país o fer fotos de monuments està molt bé però aprofundir sobre la cultura i la forma de vida del lloc és el que realment enriqueix el viatge. Per això ens agrada conèixer i conversar la gent local. Volem saber de les seves històries, que ens expliquin com viuen, com és el seu dia a dia.

3. Fotografia allò que no surt a les guies


Quan un va de viatge normalment fa fotos de monuments o les icones més importants. Però també hi han altres coses que de vegades ens xoquen, els detalls que passen a vegades desapercebuts pel turista o viatger. Quan comencis a fer fotos del dia a dia del destí és quan realment començaràs a descobrir-lo.


otra mirada, altre mirada

4. Redescobreix alguna de les ciutats on ja has estat


No sempre cal anar a llocs nous, els destins també es poden repetir. El primer cop que hi vas estàs "obligat" a visitar les icones turístiques. El segon, ja amb els deures fets, et pots dedicar a aprofundir i descobrir la ciutat més autèntica. La gaudiràs més.

5. Porta a terme aquell repte que tens pendent


Fer aquella ruta per la que mai trobes temps, pujar una muntanya, baixar un riu en kayak o tirar-te en paracaigudes. Alguna idea més? Fes-ho!


tauró balena

Nosaltres quan vam anar de viatge a Hondures vam nedar amb taurons, però ens vam quedar amb les ganes de fer-ho amb el tauró balena, un bitxo que pot arribar a fer 12 metres. Ho aconseguirem aquest any en algun altre lloc del món?

6. Fes un viatge solidari


Viatjar, ajudar a altra gent i créixer com persona: una gran combinació. Per què no dedicar una part del teu viatge a conèixer de prop i implicar-te en un projecte solidari? Potser no hi veuràs grans monuments o paisatges espectaculars però l'experiència que viuràs ho recompensarà. Els viatges solidaris marquen especialment.

7. No compris més souvenirs inútils


Quin millor record d'un lloc que les experiències viscudes? No cal carregar la motxilla amb objectes inútils que ocupen espai i que després no saps on posar.


souvenir

L'Enric és un friki de les figuretes petites. Cada cop que visitem una ciutat nova, en compra una per posar-la en un prestatge que tenim dedicat exclusivament per a aquestes miniatures. Aquest any volem intentar no comprar-ne més perquè... ja en tenim la casa plena!!!

8. Gaudeix d’una posta de sol en un lloc increïble


Ens encanten les postes de sol! De fet som caçadors de postes de sol. Allà on anem intentem un dia o altre estar en el moment i el lloc adequat per a veure aquest espectacle visual. Són imatges que se’t queden gravades en la retina. Què millor que una posta de sol en un lloc màgic?

9. Viatja amb el gust


La gastronomia és part important d'una cultura. No cal anar molt lluny per conèixer-la. Més enllà del típic restaurant xinès, t'animes amb un hindú, un tailandès, un grec o un coreà?


menjar xinès

I ja que provem la gastronomia d'un país, què millor que aprendre a fer algun plat? Potser podem provar de fer algun curs de cuina o bé que algú de allà ens expliqui la recepta!

10. Desperta el cuquet viatger a d'altres persones


Explicar i compartir, trencar amb els tòpics i motivar als que tens al voltant a que realitzin el seu primer gran viatge. Fora de circuit organitzat, pel seu compte, encara que sigui en solitari. El primer gran viatge marca, és el que més t'obre els ulls i el que et fa deixar enrere les inseguretats. Després d'aquest primer pas, segur que en vindran molts més. A través del blog esperem continuar despertant aquest cuquet...

11. Mantingues el contacte amb qui has conegut viatjant


Viatjant sembla que s'activi en tu un "xip" que et fa especialment receptiu a conèixer gent nova. Les relacions que s'estableixen durant el viatge acostumen a ser curtes però intenses. Avui amb les xarxes socials és més fàcil mantenir el contacte i, si esteu a prop, què tal anar quedant de tant en tant?


viajeros

12. Fes de guia de la teva pròpia ciutat


Obrir les portes de casa teva a un viatger, acollir-lo i mostrar-li la teva ciutat amb un toc local, ensenyar-li com a tu t'agradaria que te la mostressin (pot ser l'excusa perfecta per complir també amb el propòsit posterior). Què tal estrenar-te amb el couchsurfing?

13. Fes turisme de proximitat


Moltes vegades no cal anar gaire lluny per veure grans joies. No sempre cal anar a l’altra punta del món per trobar un paisatge espectacular o un racó amb encant. Cada viatge pot ser un nou descobriment. Volem conèixer nous llocs propers on mai hem estat, i que són molts!


playa santa cristina

14. No estiguis constantment pensant en el proper viatge!


Difícil per a nosaltres! I és que tenir un viatge en ment sempre motiva, però també pot arribar a ser una obsessió! Ho intentarem, però aquest propòsit no podem assegurar pas que el complim... ;-)


Nosaltres prometem complir com a mínim amb la meitat abans d'arribar a final d'any.
I tu? t'atreveixes a fer-los realitat?

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

8 comentaris :

Anònim ha dit...

Uns propòsits molt bons... bo, tots menys l'últim!!!!! Eixe si que és totalment IMPOSSIBLE per a mi!! Feliç any i un bon 2014 viatger! :)

diaridelabonavida ha dit...

Quanta raó teniu nois en tots els propòsits!!! Uns més difícils de fer que d'altres, però tots ideals pels que estimem voltar pel món.
Esperem que el 2014 sigui un any molt viatger per vosaltres, i que ens ho expliqueu al vostre blog.
I no sabem si encara sou per l' Iran o ja heu tornat, però estem desitjant llegir les vostres aventures per un lloc tan especial.
Una abraçada.

Manel i Cristina

Fuetimate ha dit...

Uns propòsits genials, m'encantaria poder-los compartir però em sembla que fins i tot els més fàcils em seran difícils de complir i és que el concepte "escapades" a Argentina costa, ja només per les distancies és una idea força utòpica. Però bé, els tindré en compte durant l'any i si més no, els intentaré cumplir per Baires que amb lo gran que és, només "viatjant pels barris, ja serveix (una mica) per matar el cuc viatger jajaja
Petons
Ares
Fuet-i-Mate

David Enrich ha dit...

Com sempre us supereu! Molts d'aquests propòsits els comparteixo i intentaré aplicar-los, sobretot el primer, que no se de que em sona, hahahaha, i a veure si puc també ben aviat compartir histories i experiencies com vosaltres. Aviat, aviat ;)
Salut!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Siguiendo a Ulises: Gràcies! l'últim propòsit també és difícil per a nosaltres! Abraçades!

Diari de la bona vida: Gràcies companys! vosaltres també heu tingut un any 2013 molt viatger, i ple experències! :)

Fuet i mate: sols Argentina és tan gran que dóna per a molt viatges! Esperem tornar-hi algun dia! Una abraçada!

David Enrich: Esperem llegir ben aviat les teves aventures viatgeres! Ja en tenim ganes! :)

Quaderns de bitàcola ha dit...

Disculpeu tots el retard en contestar els vostres comentaris, a Iran teniem dificultats per accedir a les xarxes socials :(
Moooolt bon any a tothom!!! :)

companysdeviatge ha dit...

Molt bons propòsits! Els volem adoptar tots o gairebé tots.
Hem d'admetre que hi ha ben poques ciutats que repetim, si no és per algun motiu concret, perquè sempre ens pot més anar a llocs nous, però és cert que les segones vegades et permeten fer coses diferents i aprofundir més.
El couchsurfing el practiquem força amb amics que tenim repartits arreu i no sé si el nostre matalàs tindria gaire disponibilitat, hehe!
Amb això de col·leccionar figuretes, hem millorat molt en els darrers anys ;-P
La resta són tots reptes ben xulos a complir i esperem que els pugueu fer realitat! Nosaltres també ens hi esforçarem, però descartem l'últim, el de no estar pensant constantment en el proper viatge, ja que és missió impossible ;-)
Jordi i Su

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Jordi i Su! Hem de dir que el propòsit de no seguir col.leccionant figuretes ja l'hem trencat només començar l'any! :P així que esperem complir els altres 13, encara que l'últim ja sabem que és difícil, oi?

Una abraçada!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law