5 de gener del 2013

Propòsits viatgers pel 2013



año 2013, propòsits viatgers, propósitos viajeros, propositos viajerosPer aquestes dates és moment de projectar l'any que tot just s'acaba d'encetar. Són moments d'il·lusió en els que la gent es marca reptes com deixar de fumar, perdre pes, anar al gimnàs o aprendre un anglès decent d'una vegada per totes. Segur que algun d'aquests se t'ha passat pel cap i esperes complir-lo al llarg del 2013...

Però, i els propòsits viatgers? T'has marcat algun propòsit viatger per aquest any? 



13 propòsits viatgers pel 2013



1. Redescobrir alguna de les ciutats on ja has estat

El primer cop que hi vas estàs "obligat" a visitar les icones turístiques. El segon, ja amb els deures fets, et pots dedicar a aprofundir i descobrir la ciutat més autèntica. La gaudiràs més.


2. Portar a terme aquell repte que fa temps que tens pendent

Fer aquella ruta per la que mai trobes temps, pujar una muntanya, baixar un riu en kayak, nadar entre taurons o tirar-te en paracaigudes. Alguna idea més? Fes-ho!


repte, reto, reto pendiente, repte pendent


3. Seguir a través dels seus relats algun dels grans exploradors

No et vindria de gust navegar amb Darwin en el Beagle? Acompanyar a Livingstone, John Speke o Richard Burton en els seus viatges per l'Àfrica negra? O bé seguir les passes d'Amundsen i Scott per conquerir el pol sud? Aleshores sí que viatjar era una autèntica aventura! El diari de viatge d'algun dels grans viatges del s. XIX o començaments del XX pot ser una lectura molt recomanable.


4. Conèixer una altra realitat amb els teus propis ulls

Tots tenim clixés preconcebuts d'una cultura o un país, molts cops per desconeixement o fruit del que ens arriba d'alguns mitjans de comunicació polititzats. No hi ha res com veure amb els propis ulls una realitat i crear-te el teu propi punt de vista amb coneixement de causa. Iran, Palestina, el Tibet, Colòmbia o Cuba serien alguns dels bons llocs per on començar.


mur Palestina, muro Palestina


5. Fer un viatge solidari

Viatjar, ajudar a altra gent i créixer com persona: una gran combinació. Per què no dedicar una part del teu viatge a conèixer d'a prop i implicar-te en un projecte solidari? Potser no hi veuràs grans monuments o paisatges espectaculars però l'experiència que viuràs ho recompensarà. Els viatges solidaris marquen especialment.


6. Mantenir el contacte amb la gent que has conegut viatjant

Viatjant sembla que s'activi en tu un "xip" que et fa especialment receptiu a conèixer gent nova. Les relacions que s'estableixen durant el viatge acostumen a ser curtes però intenses. Avui amb les xarxes socials és més fàcil mantenir el contacte i, si esteu a prop, què tal anar quedant de tant en tant?


contacto viajes


7. Despertar el cuquet viatger a d'altres persones 

Explicar i compartir, trencar amb els tòpics i motivar als que tens al voltant a que realitzin el seu primer gran viatge. Fora de circuit organitzat, pel seu compte, encara que sigui en solitari. El primer gran viatge marca, és el que més t'obre els ulls i el que et fa deixar enrere les inseguretats. Després d'aquest primer pas, segur que en vindran molts més.


8. Viatjar amb el gust

La gastronomia és part important d'una cultura. No cal anar molt lluny per conèixer-la. Més enllà del típic restaurant xinès, t'animes amb un hindú, un tailandès, un grec o un coreà?


gastronomía viajes, gastronomia viajes


9. Fer de guia de la teva pròpia ciutat

Obrir les portes de casa teva a un viatger, acollir-lo i mostrar-li la teva ciutat amb un toc local, ensenyar-li com a tu t'agradaria que te la mostressin (pot ser l'excusa perfecta per complir també amb el propòsit posterior). Què tal estrenar-te amb el coachsurfing?


10. Agafar la càmera de fotos i fer de turista a la teva pròpia ciutat

Quan viatgem ens empapem de la ciutat o el país on anem: som capaços de visitar en temps rècord els seus museus, les seves esglésies i els seus palaus. Però ho has fet en la vostra pròpia ciutat? Segur que si mires el que en diu una guia de viatge et sorprendras i t'adonaràs que encara hi tens llocs per descobrir. I si fas de turista en la vostra pròpia ciutat?


fotos viaje


11. Seleccionar i ordenar les fotos que tens de viatges anteriors

Des de que existeixen les càmeres digitals, quantes fotos ets capaç d'arribar a fer en un únic viatge? I després, ja les selecciones i ordenes? Això ja costa més... Què tal aprofitar per reviure aquells fantàstics moments


12. Fer un viatge de pel·lícula

T'ho proposem literalment. Què tal resseguir les escenes d'alguna de les teves pel·lícules preferides en els escenaris on va ser ambientada? Hi ha llocs molt cinematogràfics... També ho pots fer l'equivalent amb una novel·la.


viaje película, viaje pelicula, escenario pelicula


13. Perdre't en una illa o qualsevol altre punt aïllat del món

El somni de qualsevol viatger. Si pots fer-ho, per què no fer realitat aquell gran viatge desitjat? Els somnis són per complir-los!



Nosaltres prometem complir com a mínim amb la meitat abans d'arribar a final d'any. 
I tu? t'atreveixes a fer-los realitat?

20 comentaris :

Neus. La meva Barcelona. ha dit...

Quins bons propòsits!
Jo he redescobert París aquest cop. Crec que cada viatge és diferent tot i tornar al mateix lloc pq tu has canviat i veus les coses diferents, veus més coses i amb més coneixement del que veus.
El de ser turista a la teva pròpia ciutat...ho faig ;). Això m'ha donat moltes satisfaccions, ho recomano 100%.
Seleccionar i ordenar fotos...buffff Propòsit per compli i que s'ha de fer!
Fer un viatge de pel.lícula...que bo!
M'agraden els vostres propòsits.
Bon any nois i ja ens anirem seguint durant l'any a veure si els complim.
Petó!

MOCHILEANDO POR ASIA ha dit...

muy buenos propositos, nosotros compartimos mas de uno :-) un abrazo

milcamins ha dit...


M'agrada el vostre llistat de propòsits per aquest any. N'hi ha quatre que no he fet: el 9, el 10, el 12 i el 13. Hauré de posar fil a l'agulla.

Petons i fins aviat!

Lluis ha dit...

Compte amb els propòsits fets públics, ja que poden donar lloc a tota mena de bromes, comentaris sarcàstics i crítiques en cas de no assolir-los. Així que ja sabeu: a viatjar força, i a compartir-ho!

La Maria José i jo, en canvi, ens marquem uns propòsits viatgers molt discrets, apropiats per aquests temps difícils: visitar i descobrir allò que tenim al nostre voltant -sovint l'interès i el coneixement d'un lloc són inversament proporcionals a la seva proximitat, redescobrir indrets ja visitats amb anterioritat, contactar amb la gent -sens dubte, un dels aspectes més enriquidors de tot viatge- i, sobretot, recórrer indrets sense presses, sense presions, sense l'obsessió, sovint contraproduent i en el fons consumista, de voler veure-ho tot i de poder dir "he estat aquí, i aquí també, i allà..." encara que amb prou feines siguem capaços d'explicar res d'aquests llocs.

diaridelabonavida ha dit...

Tots!!!! Ens apuntem a tots aquests propòsits viatgers. Ens han encantat.
Aviam quants som capaços de realitzar aquest any. Per ganes no serà...
Una abraçada

Manel & Cristina

Babyboom ha dit...

Buf, a mí me encantaría hacer todos los propósitos pero estaría guay poder tener un poco de tiempo, como me gustaría ser rica para poder viajar y tener todo el tiempo del mundo!!!! Un abrazo y Feliz 2013!!! ;-)

Anònim ha dit...

Buf, aquest d'ordenar les fotos ja podem assegurar que no el complirem... Intentarem els altres ;)
Nosaltres ens proposem visitar almenys algun dels amics que tenim repartits pel món i mantenir el contacte amb tota la gent que hem conegut el 2012 gràcies al blog!
Una abraçada,
Ibana i Marc

la vuelta al mundo de victor y raquel ha dit...

Hola parella!!! Molt bona idea aquesta dels proposits viatgers!!! M encanta el vostre blog i que sempre teniu coses molt interessants per compartir...un petonas parella i bon any!!!, a veure quan fem la proxima quedada!!!!

Roser Goula - Sempreviaggiando ha dit...

M'agraden uns quants dels vostres propòsits :) El de fer de turista a la meva pròpia ciutat i fer de guia als visitants que volen conèixer Barcelona fa temps que els compleixo amb molt de gust. El meu propòsit pel nou any és (com ja sabeu) fer un viatge llarg. A veure si en soc capaç. He viscut algunes temporades fora (alemanya i parís) però encara no he fet mai un viatge de 3-4 com a tal, lluny de casa treballant i vivint una vida una mica més nòmada i independent. Espero ser-ne capaç!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Gràcies a tots pel vostres comentaris i opinions! esperem que almenys alguns d'aquests propòsits es compleixin! :-)

Quaderns de bitàcola ha dit...

Neus: ja sabem que ets una fan de Barcelona i que sols fer de turista de la teva pròpia ciutat! esperem trobar-nos en algun raconet!

Mochileando por Asia: los propósitos compartidos siempre es más fácil cumplirlos, no? :-)

Mercè: tu sempre has complert un propòsit que a nosaltres ens agradaria complir, i amb escreix!: fer un viatge solidari! a veure si el podem fer realitat :-)

Lluís: tens tota la raó, visitar els llocs amb temps i d'una manera relaxada és una manera tan obvia per disfrutar que no hauria de passar desapercebuda!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Manel i Cristina: a vosaltres, que us agrada visitar llocs poc turístics segur que complireu algun que un altre d'aquest propòsit!

Babyboom: tener tiempo y dinero, difícil combinación! :-) Feliz año para tí también!

Ibana i Marc: Ens sembla un bon propòsit visitar amics que viuen arreu del món, es una manera molt autèntica de conèixer un lloc.:)

Víctor y Raquel: Muchas gracias por vuestro comentario! ya queremos repetir quedada viajera! por nosotros ya mismo!

Roser: Està genial el teu projecte, viure i treballar fora! i segur que amb intercanvi de casa, no? ja t'anirem seguint, a veure a on et decideixes anar! sort! :-)

Anònim ha dit...

Fa temps que dic que faré la 10) perquè certament visc al costat de Barcelona però no la conec ;)

Navegar es preciso ha dit...

Molt bé els proposits!

Mireu-vos:

http://www.navegar-es-preciso.com/

Salut!

Román

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Pons! Doncs ja saps, a visitar Barcelona que és molt maca! :-)

Roman: Esperem que aquests propòsits també serveixin per molta gent. Salutacions!

Estefania ha dit...

Hola nois!

Pués jo voldria fer el pròposit 12 un viatge de pel·lícula!concretament dels països on es van rodar algunes de les escenes d'El Paciente Inglés o El Jardinero Fiel ja que sóc una gran admiradora de l'actor anglès Ralph Fiennes!:) d'altra banda també tinc pendent un viatge solidari no se podrà ser tot any però el que tinc clar és que els faré!:-)

Quaderns de bitàcola ha dit...

Apuntes alt Estefania! Dos grans pel·lícules amb una gran posada en escena. A final d'any et preguntarem si l'has complit i si has fet el viatge, ens ho hauràs d'explicar ;-)

Maria Pia ha dit...

Me encantaron! Tomo nota de varios :)

Estefania ha dit...

Tranquils!! Si el pogues fer aquest any sereu el primers en saber-ho!!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Estefania, no esperàvem menys de tu ;-)

Gracias Maria Pia! Justamente en Lima empezamos el periplo por sudamérica de nuestra vuelta al mundo, y Perú nos encantó! A final de año nos hablamos y nos explicas con cuantos has cumplido ;-)

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law