18 de desembre del 2012

L'Aina, l'autora convidada de desembre


El primer "gran viatge" sempre es recorda de forma especial, és un viatge que marca i que fa despertar en la persona la passió viatgera. Aquest mes tenim una jove convidada que ens exposarà, en primera persona, aquestes sensacions.

Durant els propers dies l'Aina ens explicarà la seva experiència a Colòmbia, país que nosaltres encara no hem tingut l'oportunitat de visitar però que, després de llegir els escrits de l'Aina, passa a formar part de la llista de destins pendents. Us deixem directament amb la nostra autora convidada del mes de desembre.


Colòmbia, creuar l'Atlàntic per primera vegada

Abans d'aquest viatge, tot i que havia tingut la sort de poder viatjar, mai no havia anat tant lluny, tant de temps i no ho havia viscut tot tant intensament. Sóc l’Aina, tinc 15 anys, aquest estiu vaig creuar l'Atlàntic per primera vegada i espero que no sigui la última.

amaca en la playa, amaca a la platja

Sincerament, abans d’anar a Colòmbia poca cosa en sabia a part de la seva capital. Ara m’és difícil descriure un país tan divers, sorprenent i desconegut. Com és possible que al principi un mes em semblés tant? Quants cops durant el viatge hem hagut de revisar el nostre full de ruta per falta de temps? El temps, una altre cosa que a Colòmbia i sobretot al Carib va a un ritme diferent. Arribar tard és habitual i està lluny del nostre ritme frenètic. Moure’s no és gens fàcil i encara menys amb rapidesa. Paciència!

Ara m’adono que els diferents problemes de seguretat i l’accidentada història recent han aconseguit amagar totes les altres realitats de Colòmbia. No m’hi he sentit mai insegura. Avui, el país està més a prop de la pau i del diàleg. Tot i la diversitat d’opinions, els colombians creuen majoritàriament que ha arribat l’hora de construir un futur, encara que no serà fàcil canviar les regles del joc.


citas de Einstein, cita de Einstein, cita de einstein, citas de enstein

No ens deixem enganyar menystenint la vitalitat de Colòmbia, la realitat és diferent. Colòmbia,  tira endavant a tota màquina!

L'Aina també ha escrit:



    _________________________________________________________________________

     
    L’Aina té 15 anys i aquest estiu passat ha creuat l'Atlàntic per primera vegada per fer un viatge amb la família durant un mes. L'experiència de conèixer noves realitats li ha agradat tant que espera tornar a viatjar moltes vegades a llocs igual o més interessants. És la nostra convidada del mes de desembre i temporalment li hem cedit el bloc per a que ens expliqui el seu viatge a Colòmbia. -- Enric i Celia



    11 comentaris :

    Anònim ha dit...

    Esta introducción da ganas de ampliar la información. Espero que Aina siga pronto dándonos detalles sobre el país y su viaje!

    Anònim ha dit...

    .... i què més??? va aina explica'ns més coses que ens tens amb un ai per saber més del teu viatge

    Pablo S ha dit...

    Fantástica idea. Sobre todo por viajar a través de los ojos de una chica tan joven!

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Tranquils, que això és només un tastet. Les properes entrades de l'Aina al bloc prometen!

    Pablo: gracias por tus palabras. ¡Esperamos que muchos chicos y chicas le pique la curiosidad viajera a través de una autora tan motivada!

    Anònim ha dit...

    Aina, m'has deixat amb ganes de saber més coses d'aquest país. Aniré sequint el blog.

    Anònim ha dit...

    Realment t'agafen ganes d'anar-hi. Gràcies Aina!

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Quin èxit Aina, quants comentaris!:)
    Ara, amb tant anònim no sabràs de qui venen els missatges :(

    Benvinguts tots als Quaderns de bitàcola, encantats que participeu i deixeu els vostres comentaris però si us plau, signeu-los amb el vostre nom que si no l'Aina no sabrà de qui venen! ;-)

    Anònim ha dit...

    Jo també hi era. El viatge va ser extraordinari, ara llegint aquest relat , torno a creuar l'Atlàntic..
    Gràcies Aina
    Montse Alvarez

    Anònim ha dit...


    Jo també vull saber més. Débora

    Anònim ha dit...

    moltes gràcies per els comentaris :)
    amb el post de demà descobrireu una ciutat poc coneguda però realment sorprenent: Medellín
    Aina de Lapparent

    Anònim ha dit...

    Colòmbia no estava dins de les meves prioritats de viatge però la teva entrada m'ha fet canviar d'opinió i em sembla un país molt interessant.
    t'estimo Aina, la teva iaia, Sinda Masó

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law