27 de setembre del 2012

Caminant entre dunes


Ens acomiadem de Mongòlia amb unes imatges del desert! I avui volem dir des del desert tal i com l’entenem habitualment, d’aquells de sorra i dunes.

Ja us vam explicar que al Gobi les dunes no abunden, tot al contrari, per això ens ha fet especial il·lusió arribar a les Khongoryn Els. En el cor del Gobi, les Khongoryn Els són les dunes més llargues i espectaculars de Mongòlia. Tota una raresa d’uns 100 km de llarg i 12 d’ample que emergeix en mig d’una vall de verdes pastures i que sembla un miratge des de lluny. Us imagineu uns cavalls menjant gespa en una vall dels Pirineus amb les dunes de sorra del Sàhara com a imatge de fons? Difícil de creure, no? Doncs sí, més o menys és el primer que vam veure aquí!






I estant aquí, qui pot evitar la temptació de pujar al capdamunt de tot? No penseu pas que és tasca fàcil. Només són 300 metres d’alçada però per cada pas que dones el peu s’enfonsa i en retrocedeixes tres. Quan aconsegueixes treure el peu ho fas carregant 10 kilos de sorra així doncs no és estrany acabar descalç i avançant a quatre grapes. De totes formes, tot i arribar amb la llengua fora, l’esforç recompensa i les vistes des de dalt són espectaculars.








En tres dies tornem a estar a Ulan Bator i, des d’allà, de tornada a Beijing. Aquest cop de forma directa i còmoda amb el transmongolià. Je, je, ja no ens tornen a enganxar amb trens locals o passos fronterers complicats. L’aventura és l’aventura, però amb un cop ja n’hi ha prou. Hola de nou Xina, fins la propera Mongòlia! ;-)

10 comentaris :

Anònim ha dit...

Impresionantes las vistas y contrastes, si señor !!!

Alberto

Neus. La meva Barcelona. ha dit...

Molt bona manera de cel.lebar el día del turisme. Quines fotos, es-pec-ta-cu-lars!!!! Les últimes que sortiu vosaltres dos son una passada.
Salut!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Alberto, Neus, moltes gràcies! :-)
Mai abans havíem vist unes dunes que quedessin al costat d'un prat verd on es poguessin veure cavalls pastant. Tot un contrast!
Ostres Neus, tu si que fas molt bones fotos! Que ens diguis que són unes bones fotos ens fa molta il·lusió!

Estefania ha dit...

Ha estat tot un plaer seguir-vos!! unes fotos espectaculars!!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Ei! Que el viatge continua!
El bloc porta una mica de "jetlag" però, tot i que ja hem tornat a Barcelona, en el bloc encara hem de tornar a Xina. En les pròximes entrades us explicarem la nostra experiència a Beijing.
Gràcies Estafania!

Lluis ha dit...

Hola,

La Maria JOsé i jo acabem de tornar de Brasil i estem gaudint de les fotografies i les explicacions. Realment espectaculars! Si fos possible combinar uns paisatges com el de les dunes i tenir-les al costat dels Pirineus, de ben segur que atraurien tants turistes que la nostra situació econòmica no seria tan pèssima!

Maria José i Lluís

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola parella!
Vaja, tot el que és bo s'acaba... Ja tenim ganes que ens expliqueu! Segur que teniu un munt d'experiències per compartir! ;-)

Estefania ha dit...

Hola a tots!

Ei Enric! Continuare seguint-vos a veure que passa amb els premis i l'experiencia el dia 5 a Reus! Quant a en Lluis ja ens explicaras l'experiencia pel Brasil a veure si s'han acomplert les teves
expectatives i les de Ma Jose!

Ens veiem!


Quaderns de bitàcola ha dit...

Gràcies pel teu suport Estefania! :-)
I respecte a les experiències del Lluís al Brasil... amb el seu premís, t'avancem una primícia: El Lluís i la Maria José seran "autors convidats" dels Quaderns de Bitàcola i aviat ens explicaran el seu viatge al bloc...
Je, je, ara ja és públic: no es poden tirar enrere! ;-)

Estefania ha dit...

Doncs estare al cas perquè de segur que les explicacions d'en Lluis seran d'allo mes interessants!!:-)

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law