19 de maig del 2012

Crònica del II Congrés de bloggers Volta al món


El passat dissabte 12 de maig va tenir lloc el II Congrés de bloggers Volta al món al cinema Alexandra de Barcelona, una trobada organitzada pel Club de viatges que va reunir 30 bloggers i 400 assistents, tots plegats uns apassionats pels viatges. No cal dir que l'esdeveniment va ser tot un èxit i que va tenir la seva repercussió en els mitjans de comunicació (BTV, TV3, C33, 8TV, Radio4, La Vanguardia, Avui, Vilaweb, Nació Digital i una trentena de blocs). Hem de donar un agraïment ben especial a la Mireia i el Marc, promotors i alma mater d'aquesta fantàstica iniciativa.




Fotos de Clubdeviatges


Us hem de dir que nosaltres tenim una emotiva vinculació amb aquest esdeveniment. Des de sempre havíem somiat amb la idea de deixar per una temporada la rutina del dia a dia i fer un gran viatge que anés més enllà de les tres o quatre setmanes de vacances que et permeten l'estiu, però era simplement això: una il·lusió més que no pas una determinació. A l'abril de l'any passat es va celebrar la primera edició del Congrés: en vam tenir notícia però no hi vam poder anar, de totes formes ens va alegrar saber de tanta gent que havia donat la volta al món -no estem tan "tocats del bolet" vam pensar!-.

A la segona va ser la vençuda i al juny ja no vam faltar a la Marató de viatges, un acte en la mateixa línia del Congrés que reunia a una trentena de viatgers que ens van explicar les seves experiències. Aquell dia l'Eva i l'Aleix (evaialeix), el Marc i la Mireia (viatge365), el Francesc (rutabaobab), el Xavi i la Carme (lavueltaalmundo), l'Oriol (viatjantpelmon), l'Eduard (blocdeviatges), el Raúl i l'Eva (destinolos30), la Sonia (biciwink), l'Ignasi i la Mireia (elviatgedelsrodamons), l'Anna i el David (femunstop), el Jordi (lamevavoltalamon), el Juan i la Sonia (paseandoporelmundo), l'Anna i el Jordi (voltaalmon) i l'Arnau (sabatica) ens van remoure la consciència i ens van provocar un intens pessigolleig a la panxa. Tot i ser gent ben normal, per a nosaltres van passar a ser petits grans ídols (gràcies a tots!!!). Conèixer les seves històries i veure l'entusiasme amb que les transmetien van fer que ens acabéssim de decidir a emprendre la nostra pròpia aventura. Al cap de dos mesos i mig ja estàvem agafant el primer vol de la nostra volta al món. La resta de la història, ja la coneixeu...



 


Fotos de Clubdeviatges


Dissabte ens va fer especial il·lusió retrobar uns quants dels "culpables" de la decisió del nostre viatge. També va ser el dia del pas de l'alternativa: l'any passat erem oients candidats a fer el gran viatge, dissabte explicàvem la nostra pròpia experiència i era hora d'animar a altres viatgers a iniciar la seva aventura. Nervis previs a la presentació, emoció a l'escoltar altres ponents que ens recordaven moments del nostre viatge i enveja sana dels que en breu marxaran de viatge. Sensacions contraposades.

La Celia va ser l'encarregada de la nostra presentació. Vam parlar de Vanuatu, unes illes del Pacífic que els que ens heu anat seguint ja sabreu que ens van entusiasmar. Durant una estona l'auditori es va omplir de vivències i fotos de tribus, volcans, caníbals i creences ben diverses. Esperem haver satisfet les expectatives.

Ja estem desitjant que arribi el III Congrés per a conèixer noves experiències. Però com que encara falta tot un any, de moment us deixem amb la presentació que vam exposar.





Una darrera dada: 
Segons el Marc i la Mireia donar la volta al món costa de mitjana 8.000€ a l'any i viure a Barcelona 14.000€. Algú s'anima? ;-)

5 comentaris :

Miriam ha dit...

Ostres que xulo això del congrès!! i la presentació també! Cèlia segur que ho fas bé super bé! Segur que ara encara teniu més ganes de fer un altre gran viatge... Petonets!!

Marc ha dit...

Mola!!! gràcies a vosaltres :)
M&M

Quaderns de bitàcola ha dit...

Miriam, no ho saps tu bé: això de les ganes de viatjar no es treuen viatjant, tot al contrari! Amb més ganes de conìxer nous destins, noves cultures, noves formes de pensar... I preparant ja el següent destí: Mongòlia!

M&M tot un honor haver participat en aquest esdeveniment tan especial!

José W ha dit...

Espero algún día poder asistir a esta convención y convivir con personas conocedoras del medio

Quaderns de bitàcola ha dit...

Sí! Una gran acontecimiento viajero, esperamos ya el III Congreso. Muy recomendable!
Nos encanta vuestro proyecto www.viajerosvagabundos.com
Seguro que algún día coincidimos por cualquier punto del mundo!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law