24 de gener del 2012

Vietnam: tot el que es pot arribar a portar en una moto


Definició vietnamita de motocicleta

"Mutació morfològica endèmica del Vietnam per la qual l’afectat, a més de les extremitats habituals, disposa d’una extensió de la part inferior del tronc del cos que s’estén entre cama i cama en forma de sistema de locomoció de dos rodes alternatiu a l’habitual. L’afectat, a diferència de la resta d’humans, precisa ampliar la seva dieta amb la ingesta d’un líquid anomenat gasolina per tal d’alimentar l’òrgan que facilita el desplaçament (dit també motor) ja que, en cas contrari, aquest pot arribar a atrofiar-se i deixar de funcionar. La patologia es presenta a partir de la pubertat i pot arribar a afectar fins a un 80% de la població en àrees urbanes on la convivència entre aquests i vianants pot ser dificultosa. Els afectats poden presentar també altres variacions morfològiques com una protuberància dura i resistent en la part superior del crani (anomenada científicament casc) i una variació en el seu sistema de comunicació verbal amb la resta d’espècimens de la seva condició en forma de so agut i estrident (aquesta variació es coneix també per “pito” o clàxon).

Cada cop més estudiosos consideren que aquesta mutació forma part de l’evolució natural dels vietnamites per adaptar-se al seu medi. Cal dir que, tot i les repercussions negatives pel medi ambient que comporta la combustió ocasionada pel seu funcionament, la mutació facilita a l’individu afectat el transport de tota mena d’objectes imaginables (i d’altra banda impensables en els països occidentals) i de famílies senceres (s’han arribar a comptabilitzar fins a cinc persones en una única moto)."


Després de visitar Ho Chi Minh i Hanoi, aquesta podria ser perfectament la definició de motocicleta en un país on travessar el carrer s’ha convertit en un esport d’aventura per al vianant i intentar conduir qualsevol vehicle en una activitat d’alt risc. Avui ens hem entretingut a recopilar les fotos de motos més “peculiars”  i mostrar-vos una mostra prou significativa del que hem arribat a veure aquests dies (en una entrada anterior també en teniu un vídeo). US PRESENTEM TOT EL QUE ES POT ARRIBAR A PORTAR EN UNA MOTO!



Qui diu que com a màxim només hi poden anar dos persones?


També hi ha espai per als que ja no hi són...


I no només persones, també s'hi poden portar les gallines (engabiades)...


o porcs i d'altres animalades...


Que les motos no tenen espai per a portar l'equipatge?


Algunes, més que motos, semblen furgonetes de càrrega.


 
D'altres directament porten tota la botiga a sobre.


Les verduleres també...


També hi ha motos no contaminants que produeixen oxigen enlloc de CO2.


Després de tot, no ens extranya que els vietnamites acabin ben cansats d'anar en moto...

5 comentaris :

Miriam ha dit...

jejejejej... ostres deu ni do... quina mà de coses!! s'assemblen al Carles i a mi quan anem de vacances!!! jejejej... tot i que encara no us ho hem explicat però ja no som moteros... ens hem comprat un cotxe!! jejej... Gràcies guapos!!! un petonàs!!!!

Lluis ha dit...

Nota informativa de Rajoy & + news: "Conscients de l'abast i les potencialitats latents d'aquesta sorprenent mutació apareguda al Vietnam, diversos càrrecs del més alt nivell del govern central i de la Generalitat catalana, acompanyats de prominents membres de la CEOE, estan mantenint contactes discrets amb eminents genetistes per tal d'intentar crear i difondre una variant local de la mutació en qüestió que, a diferència de l'original vietnamita, funcionaria amb residus orgànics (com ara els excrements de gossos, tan abundants als carrers de les ciutats del país), amb vistes a "optimitzar els recursos disponibles, minimitzar costos de logística i distribució, augmentar l'eficiència, maximitzar el reciclatge, potenciar la flexibilitat i la polivalència de la mà d'obra i, sobretot, crear nous llocs de treball (contractats, evidentment, a través d'ETT i en règim de minijobs amb sous màxims de 400 € mensuals)". A hores d'ara, s'ignora el posicionament tant de Rubalcaba com de Chacón, mentre que ICV ho vol fer extensible a les bicicletes però vol prohibir-ne el transport d'animals.

Quaderns de bitàcola ha dit...

El Carles ha deixat de ser motero? No ens ho creiem!
Lluís, no donis idees! ;.)

MOCHILEANDO POR ASIA ha dit...

jajaja buenisimo!!!!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Gracias chicos!
Y eso que aquí únicamente hemos publicado una selección... ;-)

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law