30 de gener del 2012

Luang Prabang, la perla d'Indoxina


Luang Prabang ens ha encantat!

El que havien de ser tres dies d'estada s'han convertit en sis, i més que haurien estat si no fos que el final del nostre viatge comença a acostar-se i que encara tenim molts llocs per descobrir. Després de les ciutats de Vietnam, Luang Prabang ha tingut en nosaltres efectes balsàmics i de fet no sembla pas una ciutat asiàtica: és tranquil·la, neta, passejable... Li diuen la perla d'Indoxina i creiem que és un sobrenom del tot merescut.

D'acord, és tremendament turística i el seu nucli històric només té guesthouses, restaurants i agències de viatges, però tot està fet amb bon gust. El seu encant radica en la combinació dels edificis colonials francesos amb els temples budistes, una harmonia estètica que els laosians han sabut conservar amb gràcia. Si considerem que aquesta ciutat és la capital religiosa i espiritual de Laos, i als edificis els hi afegim el toc exòtic dels monjos rapats amb les seves túniques taronges caminant amunt i avall, estem davant el lloc perfecte per a passar-hi una temporadeta.







El "binthabat" és un altre dels fets que li dóna un caràcter especial a aquest lloc. Cada matí la ciutat es desperta amb una cua ben llarga de monjos avançant pel carrers amb les seves carmanyoles per a recollir els aliments que menjaran al llarg del dia. Al seu pas, els laosians que volen guanyar mèrits per arribar al "nirvana", els ofereixen un grapat d’arròs bullit, fruita o d’altres aliments com a ofrena. Una tradició interessant de veure in situ, tot i que sigui a costa de llevar-se a les sis...
 







A Luang Prabang ens hem retrobat amb el Mekong, riu que vam conèixer en el seu trajecte final entre Cambotja i el sud del Vietnam, i que hem continuat remuntant durant dos dies fins arribar a la frontera entre Laos i Tailàndia. El trajecte, lent i relaxat, ens ha permès disfrutar del paisatge i de les escenes quotidianes que esdevenen a la vora del riu, el final perfecte per a la nostra petita estada en aquest país.





Fins la propera!

6 comentaris :

MIGUEL ha dit...

Hola,soy Leo, aún no había puesto nada,estoy muy contento con el boomerang,me gustan mucho todas la fotos,os quiero,hasta pronto.
Hola bribones,por fin se ha dignado a escribir el afortunado ganador del concurso de diciembre..le ha costado... y la verdad es que se emocionó cuando vió el resultado, pronto practicaremos con el artefacto, en el comedor de casa será un buen sitio, o en la playa en Agosto (ya verás que caras ponen todos tumbaditos en las toallas!!)Veo que seguís(como no),por lugares maravillosos. Las fotos me están encantando, sobretodo los retratos, me parecen muy buenos.
Ya os queda menos,seguro que se os ha pasado volando,pero aún es mucho,así que a seguir disfrutando!!!Nosotros no estamos mucho más lejos de donde nos dejasteis, palmo arriba,palmo abajo.
Los de Sitges os quieren,
besos,besotes,besazos,abrazos....os seguimos atentamente!Nos vemos!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Per als lectors bibliotecaris (i pels que no també): a Laos hem conegut el "Big brother mouse", un projecte de promoció de la lectura dirigit als més petits molt interessant. Ens ha sorprès gratament conèixer una iniciativa d'aquest tipus en el país més pobre del sudest asiàtic. Us recomanem que doneu un cop d'ull a la web: www.bigbrothermouse.com

¡Hola Leo!¡Hemos intentado enviarte el boomerang varias veces, pero cada vez que lo tiramos nos vuelve! je je. ¡Besos miles,se os requiere (o sea, que vengáis)

Anònim ha dit...

Fantástica entrada, nos ha encantado!!
Como sabeis este verano nos vamos 110 días por Asia y uno de los puntos que no nos vamos a perder es esta ciudad, lo estamos deseando desde hace unos años y por fin en unos meses se hará realidad.
Preciosas las fotos!
Un fuerte abrazo de los tres!

Quaderns de bitàcola ha dit...

¡Hola Octavio, Montse y Álvaro!, pues seguro que cuando vayáis os encantará más Luang Prabang. Es de esos sitios que te quedarías a vivir incluso! çes como un pueblecito super tranquilo, lleno de templos por todas partes...un rincón para perderos! Abrazos! :-)

Meritxell Beltrán ha dit...

M`ha agradat molt aquesta entrada :) La veritat es que Laos es un país que tenim pendent, sempre que anem cap a Asia el deixem de banda i realment tothom diu que hi ha moltes coses maques a veure. Ens ho apuntem per fer-ho amb Vietnam. Bon post!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Meritxell! De fet nosaltres vam estar a Luang Prabang i ens va encantar, perpo ens vam quedar amb les ganes de visitar més llocs. Laos és un país molt maco per fer-ho sense presses i disfrutar-ho.

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law