3 de gener del 2012

Les costes australianes: prohibit banyar-se


Austràlia té més de 35.000 kilòmetres de costa en els que pots trobar platges de tot tipus: d’urbanes, de solitàries, de grans extensions de sorra blanca, de petites en caletes, algunes d’elles les qualificaríem de paradisíaques, d'altres no tenen res de l'altre món... Però la majoria tenen una petita “pega”: NO T'HI POTS BANYAR. A la costa sud perquè hi ha taurons, a la costa nord perquè hi ha cocodrils i en totes perquè, a més, hi ha meduses! En definitiva, les pots contemplar però no gaudir. I no penseu pas, que a Austràlia hi ha turisme de platja! Únicament que enlloc de banyar-se a mar obert ho fan en unes petites piscines d’aigua salada que situen al costat mateix del mar i que, evidentment, estan abarrotades de gent. No li hem acabat de veure-li la gràcia al tema...



Tal i com us vam explicar en la primera entrada sobre aquest país, les primeres platges que vam visitar van ser les de Sydney: Bondi beach i Manly beach són les més conegudes i un autèntic paradís per als surfistes. Posteriorment a Melbourne vam veure com desenes de petits pingüins cada capvespre arriben a terra ferma després de passar-se tot el dia a l’aigua. Un fet ben estrany considerant que es tracta d’una gran ciutat! Però per a paisatges, els de la Great Ocean Road i, en particular, els seus Dotze apòstols.

La Great Ocean Road és una carretera de 245 km de costa que va des de Torquay a Warrnambool, a unes hores de cotxe de Melbourne. Té la particularitat que va ser construïda per veterans australians de la Primera Guerra Mundial, entre 1919 i 1932. Va ser plantejada com un monument commemoratiu en honor als soldats morts durant la Gran Guerra però ha acabat sent una ruta de gran bellesa que s’ha convertit en un dels principals atractius turístics del país. La carretera travessa zones boscoses –on hi pots veure koales-,  platges precioses, bonics poblets de costa i formacions rocoses de formes impossibles com els Dotze apòstols o el London Arch. Possiblement aquest és un dels millors “road trip” d’un o dos dies que es puguin fer per Austràlia.


Els Dotze apòstols.
Una altra perspectiva dels Dotze apòstols.
The London arch.

Ja al nord del país, vam visitar un altre dels atractius ineludibles d’Austràlia: la Gran barrera de corall. La Gran barrera és una de les set meravelles naturals del món i l’únic organisme viu visible des de l’espai.  Fa 18 milions d’anys que es va formar i, en els seus 2.000 km, hi habiten unes 1.500 espècies diferents de peixos i 400 de corall. No cal dir que aquest va ser uns dels dies que més vam disfrutar amb el tub i les ulleres: vam veure peixos i coralls de tots els colors possibles, i fins i tot algun tauró petit (no més d’un metre) que, per molt que ens diguessin era “friendly” i per tant inofensiu, va fer que nedéssim ràpid com no ho havíem fet mai. Ah! I tot això amb el vestit anti-medusses, peça indispensable per aquestes aigües!


Peixos i corall de la Gran barrera. La foto no fa justícia a la bellesa del lloc, però no en tenim de millors.


Una de les moltes platges que es poden trobar a Austràlia.


Deixem Austràlia i tornem a l’hemisferi nord després de quatre mesos. Àsia ens espera i Singapur és la nostra primera parada. Fins la propera Austràlia!!!



8 comentaris :

Anònim ha dit...

Hola nois!! que mono el cangur!! jejeje... tot i que la foto no fa justicia (això és la camara de sota l'aigua que no ha anat molt bé no?) segur que va ser impressionant!!! quedeu-vos amb el record no ho podeu fotografiar tooot!!! jejeje... us veig molt guapos!!! un petonàs!!!! Carles i Miriam

RAQUEL ha dit...

Hola i feliç any!! M'encanta el vostre quadern i les fotos són guapisimes!! ahir me'n vaig enrecordar de vosaltres pq va sortir Melbourne a Españoles en el mundo!! es veu una ciutat genial i amb molta naturalesa! Q vagi molt bé i a seguir gaudint! Petons (Raquel i Fran)

Lluis ha dit...

Les fotos de les platges són impressionants, i s'entreveu que el fons marí de la zona de la barrera de corall fins i tot ho supera, però, pel que expliqueu, anar-hi seria, per a mi, una mena de "coitus interruptus", seria com veure la Natalie Portman (prototipus, pel meu gust, de dona atractiva i intel·ligent) que es despulla i que, en el moment més encisador, tanca la porta i et diu adéu... sí, sí: veure platges magnífiques on hom no s'hi pot banyar o, en el millor dels casos, ho ha de fer amb el cos totalment recobert per evitar picades, em suposaria un suplici,una tortura, un "quiero y no puedo", un malson!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Si! Els cangurs i els koales són d'aquells animals que fan molta gràcia. A més els primers són molts bons a la brasa: a Austràlia és la carn més barata que pots trobar als supers...

D'altra banda, si un dia acabeu per aquestes terres, no us preocupeu gaire pels cocodrils del mar. Pels que ens han dit un pot estar tranquil: es veu que et maten però no et mengen.

Raquel, Fran, benvinguts!!! Ens fa molta il·lusió rebre els vostres comentaris! Sempre ens quedarà el documental d'"Españoles en el mundo" per a recordar aquesta magnífica ciutat!

Verónica Paz ha dit...

Australia...el lloc on la majoría d'animals poden matarte xD peeeeeeero m'encantaría anar-hi!!!
Total no soc gaire de banyar-me al mar jeje. La púa es que el tauró Sarda també puja pels rius O.O

En fin jeje, ni ficar els peus a l'aigua xD

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Verónica! Sí, Austràlia és un país ple d'animals perillosos: taurons, cocodrils, meduses, rat-penats gegants...has d'anar amb mil ulls! Però val la pena visitar aquest país, és tot molt salvatge! :-)

Vivir viajando ha dit...

Ya veo en la foto submarina que no temíais a los tiburones. Aunque cuando visteis uno pequeño por muy "friendly" que fuera salisteis del agua en tiempo record. Que valor !!! Yo no me habría metido al agua.

Quaderns de bitàcola ha dit...

Gracias por la visita y tu comentario! La verdad es que no sabíamos que nos íbamos a encontrar un tiburón el la barrera de coral, por eso nos pusimos nerviosillos, je je! Aunque hay que decir que los tiburones de arrecife son inofensivos. Saludos viajeros!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law