3 de novembre del 2011

Santiago, darrera parada abans de començar amb les illes del Pacífic


La darrera parada abans de començar el nostre periple per les illes del Pacífic ha estat Santiago i rodalies. La capital de Xile ens ha transmès una sensació molt familiar. El clixé de les metròpolis sud-americanes aquí es trenca: ni rastre de l'ambient caòtic d'altres ciutats del subcontinent, aquí tot succeeix amb un relatiu ordre i tranquil·litat. Si fa unes setmanes definíem a Buenos Aires com la ciutat més europea de llatinoamèrica ens sembla que, després del que hem vist, aquest "títol" correspon avui dia a Santiago. Per cert, que segons el New York Times, Santiago és la "millor destinació" per a viatjar durant el 2011... potser aquí ja es passen una mica... ;-)

Vista de la ciutat des del cerro San Cristóbal.
La plaza de Armas i la catedral.
La Casa de la Moneda
Un restaurant típic... ;-)

Ens ha agradat el seu ambient cultural i estudiantil, ens ha sorprès com viuen de tranquils tot i els moviments sísmics que pateixen cada dos per tres, ens ha apassionat conèixer d'aprop els llocs on va esdevenir la seva història contemporània, però sobretot ens sentim afortunats d'haver tingut l'oportunitat de conèixer la ciutat i la forma de vida dels seus habitants des d'una perspectiva més pròxima de la ma de l'Àlex, un dels nostres companys de navegació pels fiords del sud del país. L'Àlex ens ha acollit a casa seva i, com un autèntic amfitrió, ens ha fet de guia i ens ha fet sentir molt a gust aquests dies.


Amb l'Alex, al port de Valparaiso.

Vista d'un dels "cerros" de Valparaiso.
Visites dels plats en una visita gastronòmica ;-)

Ah! I dos fotos pels seguidors bibliotecaris del bloc. Per a que després no diguin que no aprofitem per a visitar biblioteques... ;-)


La Biblioteca Nacional
Un punt de servei del mític Bibliometro.

Fins la propera!


6 comentaris :

Lluis ha dit...

Per fi us heu decidit a visitar els temples del saber, els santuaris de la informació i el coneixement, els reductes inviolables dels lletraferits, els sagrats receptacles on reposen les grans obres de la humanitat, els indrets dels dels quals hom pot conrear llur esperit i copsar la llum de la sapiència, l'alfa i l'omega de la cultura!

I jo que ja començava a pensar que de tant viatjar us havíeu oblidat de les biblioteques. Sortosament, veig que encara tenen un lloc en la vostra agenda i els vostres pensaments.

Que Atenea i Minerva us ajudin en aquest periple!

Alex Bravo ha dit...

hola viajeros .....buen viaje por oceania espero que encuentren el dia perdido ( 2 de noviembre ) debe ser entretenido salir de un pais el 1 y llegar a destino un 3 muy propio del triangulo de las bermudas...jajajjaja...estuvo muy bueno ese recorrido por santiago y valparaiso....cuidense mucho ahora en esas lejanas tierras...nos vemos pronto...truco-estimo-barcelona---jajajjaja

imma sabater ha dit...

ja us veig....les biblioteques des de fora...que no s'encomani res...i a continuar el viatge!!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Bé, de fet va coincidir la nostra estada a Santiago amb un cap de setmana llarg, amb tan mala sort que no vam poder visitar per dins cap biblioteca... ;-)

Alex, vemos que ya estás haciendo un curso acelerado de catalán. ¡Nos vemos en Barcelona!

Anònim ha dit...

Hola ragazzi, sono Massimo.
Oggi sono riuscito ad entrare nel vostro blog, purtroppo in questi giorni sto lavorando molto, in più in Italia e in particolare al nord il tempo sta causando disastri enormi.
Ragazzi le foto sono stupende e immagino viverli quei post. Santiago conoscerla con Alex dev' essere stata un esperienza divertente, no?
Ci sentiremo presto.
Baci Massimo

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Massimo!
Si, ¡nos lo pasamos muy bien con Alex!
Preparate, que para abril viene Europa... a ver si nos podemos reencontrar todos.

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law