9 d’octubre del 2017

Un diumenge alternatiu a Londres: mercats i graffitis


Londres té una llarga llista d'indrets atractius i monuments imprescindibles, però hi han llocs no tan coneguts pel viatger i que no solen aparèixer a les guies de viatge de la ciutat que ens han fascinat. Es tracta dels mercats dominicals, i no són els famosos Portobello Market i Camden Market (que són en dissabte) sinó d'altres molt coneguts per la gent local i on es pot trobar l'autèntica essència dels barris. I el millor de tot és que en la zona on es troben, es pot fer una ruta d'un meravellós street art en forma de graffitis. Si t'agrada tan l'street art com a nosaltres i et va agradar l'article de “Penelles, el poble amb més graffitis per habitant de Catalunya” segur que aquest t'encantarà.

Et recomanem fer una ruta alternativa de diumenge a Londres, ideal si ja has visitat la ciutat en més d'una ocasió i vols descobrir indrets nous ben autèntics. Es tracta de visitar aquests tres barris amb mercats ben peculiars i una ruta grafitera d'alt nivell:

Columbia Flowers Market

Cada diumenge, la Columbia road experimenta una transformació en peculiar: molts paradistes de tot Londres s'acosten per muntar la seva parada de flors, rams, plantes de tot tipus i herbes medicinals, omplint l'ambient d'una agradable olor. I és que el Columbia Market és un mercat on només es venen productes relacionats amb les flors i, encara que no t'ho creguis, s'omple de bat a bat. La raó de que estigui tan ple en diumenge és que als londinencs els encanta regalar flors i tenir-ne a casa; així que el fet de comprar flors regularment és com un ritual per ells. Bonica tradició, oi?





En aquest i altres molts mercats segur no te n'aniràs amb les mans buides. A part de tafanejar i comprar, veuràs que en aquests barris la gent és summament oberta i és fàcil entaular conversa. Si vols arribar a entendre't amb els londinencs i parlar més que quatre paraules bàsiques en el seu idioma l'ideal és estudiar cursos d'anglès a Londres. A més de ser l'excusa perfecta per passar una temporada a la ciutat. Qui s'apunta?

Des del Columbia Flowers Market es pot anar caminant en només uns 15 minuts als següents barris:

Barri de Shoreditch

Londres posseeix molts districtes que agrupen impactants pintures murals i les del carrers de Shoreditch són apassionants. L'origen de tot plegat va ser fa uns 20 anys quan al barri del costat, Old Street, van començar a establir-se empreses de noves tecnologies. Ben ràpidament el barri es va omplir de restaurants, bars i cafès de moda i Shoreditch es va sumar a aquesta tendència, tot i que amb una vessant més creativa i alternativa. Es pot dir que fins no fa gaire, aquesta part de Londres era un barri abandonat, amb carrers bruts per on no era gaire recomanable passejar a certes hores. Avui en dia Shoreditch està moda i és el barri “trendy” de Londres, amb uns carrers plens de d'uns graffitis de nivell alt de qualitat. Passejar pel barri en cap de setmana és una sorpresa constant: hi ha molts grups de música de diferents estils tocant en directe, restaurants plens de gent que volen tastar menjar de diversos lloc del món, bars alternatius on passar una bona estona i infinitat de graffitis a les parets que donen un toc bohemi i desenfadat. Recomanable 100%.






Bricklane Market

A Bricklane, ben a prop de Shoreditch, cada diumenge hi ha parades d'objectes de segona mà que esperen tenir un nou propietari. Com que només se celebra un dia a la setmana (els diumenges), sol estar molt ple de gent, però val la pena tenir paciència i prendre's el dia relaxadament, tot passejant entre parades de roba, mobles, joies i infinitat d'objectes. Si et preguntes si vam comprar alguna cosa et direm que sí: unes jaquetes d'hivern a molt bon preu (i en aquest cas noves). I és que en aquests mercats es poden trobar autèntiques gangues. A banda de fer compres o tafanejar entre les paradetes, els carrers que conformen el mercat estan plens de graffitis ben colorits que fan d'aquest un indret ben especial.

En aquesta zona també es pot tastar dels millors menú amb curry de la ciutat, degut a la influència de la comunitat de Bangladesh que hi viu. Així que val molt la pena quedar-se a dinar en algun dels seus restaurants.






Informació d'útil pel viatger

A tenir en compte: es pot fer la ruta d'aquests tres mercats/barris en un dia. El més fàcil és començar pel Columbia Flowers Market i des d'allà es poden visitar els altres tot caminant, ja que queden relativament a prop (uns 20 minuts).

Com arribar: La parada més propera de metro al Columbia Flowers Market és Hoxton.

Moneda: la moneda en curs al Regne Unit és la lliura esterlina, així que si vols fer alguna compra als mercats, hauràs de dur "cash" en la moneda del país. 

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law