11 de juliol del 2017

El hanbok, el vestit tradicional coreà


El hanbok coreà és un dels vestits tradicionals més elegants que hem conegut durant els nostres viatges. El que més ens ha atret però és veure'l al carrer i comprovar el seu ús va més enllà d'esdeveniments folklòrics. No és que la gent el vesteixi habitualment, l'ús del hanbok s'acostuma a reservar per les celebracions. Però tampoc és estrany veure a noies (sobretot) i parelles amb el vestit tradicional en els palaus reials de Seül, i no són pas figurants: són coreans que hi van de visita, però a qui els encanta sentir-se prínceps i princeses per un dia.




Curiosament la traducció literal de “hanbok” seria “roba coreana” i, tot i que en la seva forma més primitiva es pot trobar en pintures murals del segle III a.C., el que ha arribat als nostres dies és el que es vestia durant els segles XVIII i XIX de la dinastia Joseon. En l'antiguitat els colors del hanbok tenien un gran significat social, ja que s'usaven per a distingir al poble de la reialesa; a les dones casades de les solteres i, fins i tot encara en l'actualitat, a la mare de la núvia i la del nuvi en els casaments.








En el cas de les dones, el hanbok es compon d'una brusa o jaqueta entallada amb mànigues amples – anomenada jeogori– i d'una faldilla llarga –anomenada chima– que es lliga mitjançant una cinta just sota del pit, accentuant la forma del bust. Dels homes en destaca el jokki –una jaqueta fina– o el magoja –equivalent a una armilla–, en ambdós casos amb obertures laterals i llargs fins als genolls. Els complements també són importants i especialment vistosos, com els barrets masculins.





I tu què en penses? T'agrada el hanbok coreà?

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

    4 comentaris :

    Estefanía ha dit...

    Hola nois,

    Doncs sí! sí que m'ha agradat el hanbok.... són molt originals aquests vestits també els dels nois, la veritat és que criden molt l'atenció! em recorden els vestits d'alta costura occidentals. Per les fotos del post les noies certament semblen princeses!! em quedo amb la foto que encapçala el post!

    Abraçada de tornada per l'Ivet!



    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Hola Estefania! Realment les noies sembla que vagin disfressades de princeses. Només per veure-les vestides amb el hanbok ja val la pena fer una visita als palaus. Salutacions viatgeres!

    maat ha dit...

    El hanbok és mokt bonic, sobretot si és de seda. Hi ha colors impressionants. Normalment sota la faldilla hi porten bombatxos, cosa q és comodíssima. Val la pena fer una immersió allà, amb el vestit hanbok inclòs I viure en una casa hanok. Salutacions.

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Hola Maat, gràcies per l'apunt. Salutacions!

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law