5 de gener del 2017

Propòsits viatgers pel 2017


S'acaba el 2016 i comença el 2017. Com cada gener per aquestes dates, és moment de plantejar-nos els propòsits viatgers que ens agradaria fer realitat en els propers 365 dies. Mirant enrere, ens adonem que hem pogut complir molts del propòsits viatgers pel 2016 que teníem previstos:

El fet de tenir una petitona fa que ens plantegem un tipus de viatge de vegades una mica diferents als que faríem si estiguéssim en parella, per això ara ens intentem viatjar una mica més relaxats (com per exemple: tornar a llocs on hem estat abans) o bé poder gaudir d'un apartament com si estiguéssim a casa nostra. No renunciem però a veure nous llocs, així que creiem que fer una mica de tot és la combinació perfecta per a viatjar en família! Aquest 2017, hem volgut plantejar-nos uns propòsits viatgers més adequats per fer en família. Advertim que repetim algun de l'any passat... Esperem complir-ne molts!


1) Redescobrir algun lloc on haguem estat anteriorment

Creiem que visitar tranquil·lament un lloc sense la necessitat de veure-ho tot perquè ja has estat allà anteriorment és un plus. Llevar-te i decidir què vols fer, visitar, on vols anar a passejar, què et ve de gust fer en aquell moment. Això són vacances de debò! Aquells llocs on vas per segona, tercera o quarta vegada es gaudeixen molt més, segons la nostra opinió, ja que no estàs pendent de veure els top ten que surten a la guia de viatge (ja els has vist abans) i pots visitar altres indrets igual o més interessants que moltes vegades deixem passar per alt en un viatge inicial. Creiem que tornar a un lloc és descobrir la ciutat/poble de debò. Us ho diuen uns que tenen predilecció per ficar-se per carrers secundaris, entrar a museus que no apareixen a la guia i parlar amb la gent local sempre que hi hagi oportunitat.

New York
Concert improvisat de músics a Washington Square, a Nova York


2) Tornar a veure amics coneguts en altres viatges

Com que últimament estem repetint moltes destinacions on havíem estat anteriorment, hem tornat a veure a amics que feia temps que no vèiem, però que havíem mantingut contacte per email, xarxes socials, etc. I el cert és que quan ens hem tornat a veure sembla que no hagi passat ni un dia des que ens vam conèixer, l'amistat s'ha mantingut intacte fins al moment. Oi que és maco? Sempre és una alegria veure cares conegudes quan arribes a un destí i tens la sensació d'estar com a casa. Aquest any intentarem retrobar antigues amistats en la mesura del possible!


Retrobament amb els amics Naty, Jano i Àlex a Santiago de Chile, davant de la Casa de la Moneda

3) Anar a una destinació de muntanya

El contacte amb la natura ens encanta i creiem que els nens han de viure al màxim aquesta experiència, així que anar a la muntanya és la millor manera de respirar aire pur i exercitar els músculs tot fent algun petit treking que sigui fàcil amb bebès.

Cataluña

4) Allotjar-nos en albergs de Catalunya

El passat 2016 vam descobrir i experimentar com és passar un cap de setmana per a famílies en albergs que la Generalitat de Catalunya fica a l'abast de qualsevol família que es vulgui apuntar. El sistema funciona per sorteig i vam provar sort. Nosaltres vam fer la sol·licitud escollint tres destinacions i ens va arribar un correu conforme estava aprovada: la destinació que ens va tocar (de les tres que havíem escollit) va ser Coma-ruga, un destí de platja que vam gaudir a finals de setembre amb un sol radiant. Molt recomanable. Aquest 2017 volem repetir!

Caminant per la platja de Coma-ruga

5) Fer slow travel

Quan es té un bebè la manera de viatjar canvia i s'imposa l'"slow travel". Per a nosaltres significa poder gaudir de la nostra nena sense presses, descansar unes hores al dia, fer alguna becaina de tant en tant, seure's a prendre alguna cosa, veure alguna posta de sol... En resum, gaudir de tots aquells petits moments tan importants.

6) Fer turisme de proximitat

Viatjant ens hem adonat que moltes vegades no cal anar molt lluny per descobrir indrets que valen molt la pena. Ben a prop de casa tenim llocs, ben singulars que no tenen res a envejar a altres destinacions. Per això volem trencar una llança en favor del turisme de proximitat i visitar i mostrar-vos en el blog quins són aquells llocs que més ens atreuen i que recomanaríem anar als nostres amics.

Davant la muralla de Montblanc

7) Aprofitar els descomptes per a famílies

Com que els bebès fins a els dos anys d'edat tenen descomptes importants en els bitllets d'avió (tot i que no paguen el total del bitllet sí que paguen les taxes), volem aprofitar aquest considerable descompte abans que la nostra petita faci els dos anyets per fer alguna destinació intercontinental. L'excusa perfecta per marxar lluny!


Mirant un avió a l'aeroport Pearson de Mont-real, Canadà

8) Tenir contacte amb els animals

Des que ha arribat la Ivet a les nostres vides creiem que és important que vegi amb els seus propis ulls els animal que hi ha al món. Això es podria traduir amb anar un dia al zoo, però ens agradaria que també pogués veure el animals en el seu propi hàbitat. Això no vol dir que anirem de safari a Tanzania (encara no), però sí que podem veure animals en molts llocs del món que aquí no tenim.

Canada
Esquirols a un parc d'Ottawa, Canadà

9) Motivar a d'altres famílies a viatjar

A partir de la nostra experiència ens agradaria poder motivar a d'altres famílies a emprendre el seu propi viatge per lliure. No som uns experts en pediatria però sí que tenim experiència pel que fa a viatjar amb un bebè (la Ivet amb 12 mesos de vida ha estat a 15 països). Alguns articles nostres sobre "Viatjar amb nens" han estat publicats al blog de Travel and Exchange.

10) Anar a una destinació de mar

Per primera vegada la Ivet aquest ha pogut experimentar el contacte amb l'aigua del mar en el seu primer any de vida. Primer al mar Mediterrani, després al Pacífic (Illa de Pasqua) i més tard al Carib (Cuba). Mullar-se i flotar és una sensació nova que tot i que en un principi semblava que no li feia gaire gràcia, ara sembla que li agrada, sobretot perquè pot jugar amb la sorra (i n'hi ha tanta a la platja!). Ja veurem quin país i quina platja escollim!


Per un any ple de viatges, que tingueu un feliç 2017 viatger!


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

3 comentaris :

Isabel ha dit...

Molt d'acord. Tot i q jo ja començo a veure la llum. Ja Tinc planos pel 2017 amb i sense8 nenes espero portar-los a ternera.

Isabel ha dit...

El corrector fa males passades

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Isabel! No et preocupis. Segur que portaràs a terme molts propòsits viatgers, nosaltres, amb que complim la meitat dels que ens proposem ja ens donem per satisfets. Salutacions viatgeres! :)

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law