25 de novembre del 2016

5 museus imprescindibles per visitar a Nova York

Tots sabem que Nova York és molt més que una ciutat, i com a gran urb ostenta el títol de tenir les millors col·leccions museístiques més importants del món en moltes matèries. Com que nosaltres som uns amants de l'art i de la ciutat, hem estat en diverses ocasions i hem de dir que sempre hem tornat als mateixos museus. Aquí us expliquem quins són els 5 museus imprescindibles per a visitar a Nova York:

1) El MOMA

El Museu d'Art Modern, conegut com a MOMA és un dels més reconeguts de la ciutat de Nova York internacionalment. Aquí exposen els artistes més avantguardistes, de finals del segle XX o del XXI. Es pot dir que exposar al MOMA és el summum per a qualsevol artista. Si t'agrada l'art contemporani, has de venir al museu pensant que la visita pot durar hores, ja que la col·lecció és extensa i no voldràs marxar!

Preu: 25$ adults/18$ jubilats/14$ estudiants.
Els divendres de 16h a 20h l'entrada és gratuïta.



2) Museu Americà d'Història Natural

El Museu Americà d'Història Natural és el més important del món en en aquesta temàtica, a dins de d'aquest gran edifici podem trovar la història científica de tota la humanitat. Destaca l'exposició d'enormes esquelets de dinosaures (dos d'ells es troben en el gran vestíbul del museu) i el seu globus terraqüi, amb diversos pisos d'altura.

Però si sempre ha estat conegut per tota la col·leció que es troba a dins saps per quin motiu és encara més famós? Perquè el museu, part de les seves exposicions i alguns personatges apareixen en la famosa pel·lícula protagonitzada per Ben Stiller “Noche en el Museo”, de la qual s’han fet una segona part, degut a l'èxit que va tenir. Et sona ara?

Preu: L'entrada general costa 22$ adults/17$ jubilats i estudiants/nens (2-12 anys) 12,50$



3) Metropolitan Museum

El Metropolitan Museum se'l coneix com a “MET“,i conté una de les millors pinacoteques del món, amb obres d'artistes europeus de renom, com Monet o Picasso entre d'altres. Creiem que és un dels museus imprescindibles de Nova York, ja que en poques ciutats hi ha una col·lecció de pintura com la del Museu Metropolità d'Art. Si no ets un especialista en pintura i t'agrada més un altre tipus d’art, n'hi ha una gran col·lecció per escollir, tot i que destacaríem la part del museu dedicada a Egipte mil·lenari: temples, mòmies, escultures, jeroglífics faran que facis un viatge a l'Antic Egipte sense haver estat mai.

Preu: 25$ adults/ 17$ jubilats/ 12$ estudiants/ gratuït per nens.
El mateix tiquet d'entrada inclou el mateix dia de l'admissió The Met de la Cinquena Avinguda, The Met Breuer (dilluns tancat) i The Cloisters Met.



4) Museu Guggenheim

La Fundació Solomon R. Guggenheim recull, conserva, i interpreta l'art modern i contemporani, i explora idees a través de les cultures a través d'iniciatives i col·laboracions educatives dinàmiques. La Fundació té diversos museus arreu del món arquitectònicament i culturalment diferents. El Museu Guggenheim de Nova York és un edifici singular, una magnífica obra de l'arquitecte Frank Lloyd Wright (considerat un dels principals mestres de l'arquitectura moderna) que per ell mateix ja és una obra d'art. Per aquesta raó, el museu és una mica particular, ja que rep tants visitants per veure les seves obres d'art com per veure la seva arquitectura moderna. A la seva col·lecció es poden veure obres que van des de l'impressionisme fins als anys actuals, així que quan aneu al museu recomanem fer una visita amb tots els sentits, fixant-vos tant en les formes arquitectòniques de l'edifici com en les pintures que hi ha a dins.

Preu: 25$ adults/18$ estudiants i jubilats.
Els divendres de 17:45 a 19:45 és gratuït (es paga “la voluntat”)



5) Ellis Island

La importància històrica de Ellis Island radica en que era el lloc on desembarcaven tots els immigrants que arribaven a la ciutat. Era en aquesta illa on els deien si podien entrar al país o no. Al museu es poden veure panells explicatius on hi ha la història -a través de fotografies i documents- de milers de persones que el primer que van trepitjar abans d'arribar a Nova York va ser aquesta illa, cercant un futur i una vida millor. En aquesta època pocs sabien l'idioma que es parlava a Estats Units. No com ara, que aprendre anglès amb un bon curs és molt fàcil.

Més de 12 milions d'immigrants van entrar als Estats Units a través d'Ellis Island, porta d'entrada principal de la nació durant els anys 1892 a 1924. En l'actualitat, més de 100 milions de nord-americans poden rastrejar la seva ascendència als immigrants que van creuar aquesta illa abans de dispersar-als punts de tot el país.

El museu exhibeix el paper de la crònica de l'illa d'Ellis en la història de la immigració. Les exposicions també retraten i donen veu als mateixos immigrants. Cadascuna de les seves històries són úniques, i dóna testimoni de la valentia i la determinació que permet als homes i les dones a abandonar les seves llars. La visita es pot combinar amb veure també l'Estàtua de la Llibertat i passar així un dia complert en aquella zona.

Preu (inclou el trasllat amb amb transbordador a Ellis island i l'illa de la Llibertat): 18$ adults/ 18$ jubilats / 9$ nens (de 4 a 12 anys)


*Més informació sobre museus i altres atraccions a la Web Oficial de Turisme de Nova York.

Altres articles sobre Nova York: 
-Visita els imprescindibles de Nova York amb la Citty Pass

T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law