11 de febrer del 2016

Tendències: 10 destins per viatjar al 2016



Vols preparar una escapadeta original? Vols començar a preparar les vacances d'estiu i et falten idees? Vols descobrir un lloc diferent? En aquest article et proposem 10 destins que, per un motiu o altre creiem que s'han de considerar per aquest 2016. N'hi ha per tots els gustos, durada i pressupostos. Quin serà el teu?

Donostia

Si encara no coneixes una de les ciutats amb més encant de la península, aquest any és l'excusa perfecta: Sant Sebastià és Capital Europea de la Cultura 2016. Si ja l'havies visitat, tens en l'extensa oferta cultural de la capitalitat el motiu per tornar-hi. Passejar per la badia de la platja de la Concha, observar com es pentina el mar a Ondarreta, contemplar les espectaculars vistes des del Monte Igueldo, perdre's pels carrers del seu casc antic i acabar recuperant forces degustant els seus famosos pintxos conformarien per nosaltres la jornada perfecta a la capital donostiarra.


El Peine De Los Vientos 1, San Sebastian

Wroclaw

A Polònia hi ha vida més enllà de Varsòvia i Cracòvia, i la capital de la Baixa Silesia es posarà de moda també aquest 2016. No és per menys, Wroclaw (o Breslau) és també Capital Europea de la Cultura aquest any. El patrimoni artístic i monumental d'aquesta ciutat és simplement encantador i més encara els dies de sol, quan els vius colors de les seves façanes i teulades agafen protagonisme. Com a curiositats us direm que Wroclaw és conoguda com la Venezia polonesa –un qualificatiu que li ve bastant gran però que és motivat pels seus més de 100 ponts–, el Rynek o Plaça del Mercat és el centre de la ciutat medieval i la segona més gran del país i, no t'ho perdis, un altre dels seus atractius és la ruta dels smurfs o dels barrufets: la ciutat està plena de petites estàtues de bronze realitzant les accions més insospitades.


Wroclaw - Uniwersytet Wroclawski o poranku

Torino

Si enlloc d'estar a Itàlia, Torí estigués en qualsevol altre país, seria una destinació número 1. Un quan pensa en viatjar al país transalpí, posa per davant destins com Roma, Venezia, Florència, Milà... però a Itàlia hi ha vida més enllà dels destins típics. Torí s'enorgulleix d'haver estat la capital del regne dels Savoia i la primera capital d'Itàlia com a nació unificada. Què quins atractius té Torí per a que la recomanem amb tant èmfasi? Doncs la catedral i la Santa Sindone –només exposada al públic molt de tant en tant–, les residències i palaus rials, la Mole Antonelliana i el seu museu del cinema i, sobretot, el Museu Egipci –el segon més important del món després del de El Caire–. Ah! I un altre motiu per anar-hi aquest 2016: Torí està connectat amb l'aeroport de El Prat amb vols diaris de dues companyies lowcost, fet que permet trobar vols per 40 € anada/tornada en qualsevol època de l'any.


Turin monte cappuccini

Londres

No descobrirem pas ara Londres com a destí, de sobres són coneguts els seus atractius. Però si que et donarem tres motius per anar-hi aquest any: 1) Durant el 2016 es commemoren els 400 anys de la mort de Shakespeare arreu del país i l'agenda del Shakespeare´s Globe Theatre serà especialment atractiva. 2) Aquest any també en farà 350 del Gran Incendi, que va destruir la casa de 70.000 dels 80.000 habitants que vivien a la City. 3) Arriba a la ciutat "Lazarus", el musical que va escriure David Bowie i que va ser un dels darrers projectes de l'artista. I un quart motiu de propina: si ja coneixes Londres però fa temps que no hi vas, recorda també que al 2012 es va inaugurar l'última gran atracció turística de la ciutat: el mirador de The Shard, el gratacels més alt de l'Unió Europea.


London from a hot air balloon

Macedònia

Macedònia és encara una gran desconeguda per la gran majoria de viatgers, però si et diem que pots trobar vols directes des de Barcelona a la seva capital Skopje per 40 o 50 € potser et comencis a plantejar que nassos hi ha allà. És un destí alternatiu, sense grans mases de turisme, i que ha forjat el seu caràcter agafant una mica de cadascun dels nombrosos imperis dels que ha format part al llarg de seva història, inclosos el romà, el bizantí i l'otomà. Així a Skopje comparteixen ciutat mesquites, esglésies i monestirs bizantins. Més enllà de la capital, Ohrid és posiblement la ciutat més recomanable del país –anomenada també la petita Jerusalem perquè té 365 esglésies, una per a cada dia de l'any–. Un altre punt a favor: Skopje és un bon punt de partida per conèixer els països del voltant. Així la capital macedònia està a només 30 km de Kosovo, 120 de Bulgària i 110 d'Albània. 


Iglesia San Juan Kaneo, Ohrid, Macedonia, 2014-04-17, DD 19

Iran

Un nou panorama s'obre per Iran després de que Estats Units i la Unió Europea li retirin la majoria de sancions després de reduir el seu programa nuclear. El país deixa de ser un dels paisos de l'"Eix del mal" i començarà a ser vist amb uns ulls més benèvols pels països occidentals. Aquest fet fa preveure que en els propers anys creixi el turisme i també els seus preus, és moment doncs d'anar-hi abans que es converteixi en un destí popular i perdi la seva essència. Iran és el bressol d'una de les civilitzacions més antigues la persa–, lloc de pas de la mítica Ruta de la Seda, seu de les emblemàtiques Persèpolis i Isfahan... però sobretot és en l'amabilitat i hospitalitat de la seva gent on trobem un dels seus grans atractius.  Pots llegir més sobre l'Iran, en els articles que tenim escrits en el blog.


cupula Isfahan

Índia

Els vols a la Índia per aquest 2016 estan a preu de saldo. Fa dos anys vam aconseguir per menys de 400 € però és que aquest any, si es compren amb antelació, es poden trobar per 350 €!  Aquest fet, juntament amb els baixos preus d'allotjament, menjar i transport interior situen al país el destí motxiler per excel·lència per aquest 2016. Índia és un país d'extrems: un hi pot trobar el millor i el pitjor, el que és segur és que no deixa indiferent a ningú. Les possibilitats que t'ofereix aquest gegant asiàtic són també immenses: temples, palaus, creences, gent, platja, muntanya... Pots llegir més sobre la Índia, en els articles que tenim escrits en el blog.


bus india


Maldives

Qui pensi que les Maldives és un destí només per a rics va ben equivocat. Efectivament és un país de ressorts on qui busqui luxe el trobarà, però poc a poc s'està obrint el turisme a les butxaques més ajustades. Al 2012 es van inaugurar diverses rutes de transport públic entre illes locals i automàticament es van començar a crear guesthouse i hostals amb encant allà on arribaven els vaixells. El vaixell local et surt per entre 2 i 5 € trajecte en contraposició dels 150€ que et pot costar la llanxa ràpida o els 400 € que et demanen per l'hidroavió. Una habitació en una guesthouse la pots trobar a partir dels 30€, oblidat de trobar un resort per menys de 200€ la nit. I exclusivitat? Què és realment exclusivitat? Ho és compartir una illeta amb els clients d'una renglera de 50 o 100 bungalows un al costat de l'altre? O bé ho és compartir-la amb els d'un parell de guesthouse i a més tenir la possibilitat de conèixer la vida local? Això si: en una illa local oblidat de l'alcohol i de portar biquini (recorda que és un país musulmà). Maldives és a més un destí perfecte per combinar-lo amb Sri Lanka (des d'on hi ha diversos vols lowcost). Per aquest 2016? Doncs perquè això que t'estem explicant comença a no ser un secret i cada cop s'obriran més allotjaments que poden acabar amb l'encant de les illes locals.  Pots llegir més sobre les Maldives, en els articles que tenim escrits en el blog.   


Mathiveri

Brasil

Si fa un parell d'anys era el Mundial de Futbol, aquest any és el dels Jocs Olímpics. Brasil està de moda i el netejat de cara que ha tingut amb motiu d'aquests esdeveniments és remarcable. El país presenta encants més que suficients per atreure al viatger, sobretot naturals: les platges paradisíaques, l'amazònia, les cascades d'Iguaçu, el pantanal... Brasil no te l'acabes en un únic viatge però això sí, considera que no és pas el país més barat de Sudamèrica i menys per aquest estiu o per carnaval. Pots llegir més sobre Brasil, en els articles que tenim escrits en el blog.   


Brasil

Sudàfrica

Viatjar en el moment adequat pot abaratir considerablement un viatge, i el canvi de moneda és un dels elements a considerar en aquest sentit. Si en aquests moments la ratio euro–dòlar no és gens favorable per un europeu, sí que ho és en altres canvis de moneda. Per històric, la més avantatjosa aquest 2016 és la de l'euro–rand: per cada euro et donen entre 17 i 18 rands sudafricans –no està gens malament si considerem que només fa tres anys el canvi rondava els 10 rands–. Així doncs cap a Sudàfrica! El país més meridional del continent africà condensa en els seus territoris una gran bellesa natural. Flora i fauna conserven paisatges de somni en reserves naturals i muntanyes que explorar, mentre a les seves platges de sorra es barregen les aigües de dos oceans, l'Índic i Atlàntic.


Lion Female Kruger National Park

I per tu, quin és el destí d'aquest 2016?


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

3 comentaris :

Estefanía ha dit...

Bona tarda nois!

Vaja!! no està gens malament les propostes que feu per enguany... totes estan molt bé però jo cas que hagués de triar em quedaria amb Wroclaw (Breslau), Torino i Sudàdrica!!! a veure si pot ser aquest mateix any!!!!

PD. No totes per això o potser sí!!! a veure si soluciono en breu la foto de perfil.....

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Estefania! Esperem poder realitzar algun d'aquests viatges. I ja saps: si tu també acabes fent alguna d'aquestes propostes, ens ho dius, que ens agradarà saber-ho. :)

Estefanía ha dit...

No ho dubteu que quan surti fora de terres catalanes que espero sigui aviat... sereu els primers en saber-ho!!

Una abraçada i petons per l'Ivet! ens veiem!!

 
Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
cookie law