17 de desembre del 2014

Entrevistes viatgeres: Vanessa i Roger


Conèixer a la Vanessa i en Roger va ser pura casualitat. Anar a passar el carnestoltes al seu poble va fer que ens acabéssim coneixent a través d'una amiga comuna que ens va presentar. El que anava a ser una trobada d'una estona va acabar convertint-se en un sopar que es va allargar sis hores. Diuen dels viatgers: "Déu els cria i ells s'ajunten!". No hi ha res més cert! :)

Aquesta parella duen molts anys recorrent el món i ells mateixos afirmen que han estat injectats pel virus incurable del viatge. Des que van anar a Egipte que no han parat! Indonèsia, Sri Lanka, Islàndia, Perú, EEUU o Maldives són només alguns exemples de les destinacions llunyanes que han visitat. Però si vols saber més d'ells i dels seus viatges ho pots consultar al seu blog, Viajeros Callejeros, on comparteixen els seus diaris i les seves guies de viatge. Tot una enciclopèdia d'informació pràctica i experiències. Fa poc han estrenat un nou projecte ben interessant: una nova web (a banda del blog), anomenada Mejor Vuelo, on publiquen ofertes de vols i viatges molt engrescadores. Estem segurs que tenen molt camí per endavant!


Indonesia



Perfil viatger


Maldivas
Quants països heu visitat? 35.

Pes habitual de vostra motxilla? Roger una de 17kg i Vanessa una de 15kg, més una d'uns 5kg amb tota l'electrònica.
Jerusalen, Israel
El darrer viatge? Una escapada a Àmsterdam.
    El proper viatge? Casablanca, Meknès i Fes.

    El destí favorit? Roger: Islandia i La Toscana. Vanessa: Japó i Jerusalem, impossible decidir-nos només per un sol lloc!!
      Un racó especial aprop de casa? Passanant, el poble on va néixer Roger i al que ens escapem sempre que podem.

        Un destí somiat que us quedi pendent? Roger: Nova Zelanda i Alaska. Vanessa: Tibet i Bhutan.

        Si poguéssiu fer un viatge en el temps, on aniríeu? Roger: Antiga Roma. Vanessa: Japó a l'any 2300, en contra de la majoria, jo m'en vaig al futur.
          Una lectura per un trajecte llarg? Roger: M'agraden les novel.les d'intriga, alguna de Camilla Läckberg. Vanessa: Qualsevol de Lobsang Rampa.

          Música per escoltar mentre viatgeu? Roger: Coldplay. Vanessa: Kitaro.
            Una pel.lícula que us faci viatjar? Roger: "Hacia Rutas Salvajes". Vanessa: "La Misión".



              L'entrevista


              Com va començar la vostra passió viatgera?

              Al poc temps de conèixer-nos vam decidir fer un viatge a Egipte. Quan vam tornar a casa ens vam adonar que ja estàvem pensant en quin seria el nostre proper viatge. Des d'aquest moment ja va ser impossible aturar-nos. Ara fem servir tot el temps que podem per gaudir del que més ens agrada. Esperem poder fer-ho cada vegada més i millor.


              Islandia


              Quin és el viatge/destí que us ha marcat més com viatgers?

              Vanessa: A mi em van marcar molt els dies que vam passar a Sri Lanka. Ha estat un d'aquells destins que probablement recordi diverses vegades al dia per diferents motius. El dia que em retiri potser sigui en alguna platgeta del sud de Sri Lanka.
              Roger: Jerusalem, una ciutat en la qual es respira història a cada pas.


              Quin és el destí que més us ha sorprès i per què?

              Vanessa: Japó. Per molt que hagués llegit o vist en documentals, per molt que m'haguessin explicat, mai hagués imaginat que acabaria enamorant tan aviat d'un país. Afegeixo també Kyoto com a lloc per retirar-me algun dia ...
              Roger: EUA. Va ser un viatge en el qual portava una idea preconcebuda dels nord-americans i després de l'experiència canviï totalment d'opinió.


              Japon


              Una anècdota divertida?

              Estàvem a Tailàndia, a Sukothai i vam decidir llogar unes bicicletes per recórrer el parc arqueològic. No comptàvem que jo (Vanessa) feia molts anys que no muntava en bici i que havia de ser l'excepció que confirma la regla que mai s'oblida anar en bici, així que després de diversos intents i veient que allò anava de mal en pitjor, vam decidir quedar-nos només amb una i jo anar de paquet. Comptant que la bici no era massa nova i que suportava el pes dels dos, podeu imaginar el temps que va trigar a punxar una roda. Just els 8 quilòmetres que portàvem recorreguts. Ens vam quedar tirats fins que trobem un xiringuito al mig del no-res en què una noia molt simpàtica es va apiadar de nosaltres portant a Roger en moto fins a l'entrada del parc per tornar la bicicleta. Per descomptat va tornar a buscar-me per seguir el recorregut, però amb un tuk tuk.


              I una anècdota no tan divertida?

              A Minneriya, a Sri Lanka, quan estant en un safari vam descuidar la bossa dins del 4x4 i ens van robar. Ens va donar un bon davallada moral, ja que era el lloc en el que menys ens esperàvem que ens pogués passar una cosa així. Sri Lanka és un dels països en els quals ens hem sentit més a gust i més segurs, així que ja sabeu la moralitat: no perdeu de vista la bossa per molt a gust que estigueu en un lloc :)


              Sri Lanka, Ella


              Què és el més important que heu après viatjant?

              Com més viatgem més conscients som de l'important que són les paraules "llibertat" i "respecte" en el sentit més ampli de les paraules. Aquesta llibertat individual o col·lectiva per fer el que en cada moment vingui de gust, respectar encara que no entenguem i no jutjar a ningú ni res. No sempre és fàcil, però intentem seguir fil per randa aquestes premisses.


              Perquè recomanaríeu a altres persones a viatjar?

              Viatjar és la millor manera d'obrir la ment, respectar i sobretot conèixer el món que ens envolta. Creiem que viatjar no hauria de ser un hobby, hauria de convertir-se en alguna cosa obligatòria durant un període de la nostra vida. Moltes vegades deixar la comoditat i abandonar la zona de confort no és fàcil, però podem assegurar que és una cosa que val la pena.


              Peru, Machu Picchu


              Un consell pràctic per a futurs viatgers.

              Viatjar lleuger, sempre. En tots els sentits, tant en el literal, ja que al final ens adonarem que fa lleugera és la nostra vida, quan veiem que tot el que necessitem cap en una motxilla de 50 litres, com en el sentit figurat, on viatjar lleugers d'adjectius ens permet ser molt més lliures.


              T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

                 
                Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
                cookie law