20 de novembre del 2012

#Gatatrip: Escapada al Parc Natural de Cabo de Gata



"Tretze bloggers, una casa rural, uns paratges 
espectaculars i un cap de setmana per endavant"


Podria ser l'anunci d'una nova edició 2.0 de Gran Hermano però no, estem parlant de #Gatatrip, el primer #blogtrip autogestionat de la història (i si abans n'hi va haver algun altre, segur que no va ser tan divertit).

La iniciativa d'aquesta trobada la va començar a gestar Arol de El blog de viajes, quan va deixar anar al twitter que li agradaria participar en un blogtrip. Una entrada explicant-ho, un cop de sort i l'oferta del Camping Los Escullos d'allotjar-nos gratuïtament en la Casa rural de La Noria de los Escullos (¡gracias Jose Antonio!) van fer que la resta anés rodat. Marta de La Mochila de Mamá, Alex i Cristina de Ahora toca viajar, Xavi i Tensi de Tienen ojos, Julia de Viajes&Eventos, Víctor i Rocío de FotoEscapada, Dany de Lega Traveler, Octavio de Un Mundo Para 3, Laura de Meridiano 180 i uns servidors vam ser els 13 del #gatatrip. Vinguts de Madrid, Barcelona, Balears i Canàries ens hem trobat (i desvirtualitzat) tot descobrint una zona amb uns paisatges singulars, en plena natura, idonis per desconnectar i fer activitats a l’aire lliure.

No us explicarem tot el que hem gaudit (us faria molta ràbia) ni tampoc tot el que va passar en aquella casa (el que passa en La Noria de los Escullos es queda a La Noria de los Escullos). A continuació us explicarem una mica el que hem vist aquests dies. :-)


Els 13 del #Gatatrip
La "peazo" casa on ens vam allotjar, dins del propi Parc Natural


Situat a la província d'Almeria, Cabo de Gata és Reserva de la Biosfera i el primer Parc Natural que es va crear a Andalusia. És d'origen volcànic i ofereix al visitant una de les franges de costa de major bellesa i riquesa ecològica de la península. Durant l'antiguitat els navegants creien que el lloc era ric en àgates -pels colors dels seus esculls marins- i, com a més era perillós per la navegació, el van tenir per paratge prodigiós. Encara continua sent igual de màgic, tret que a dia d'avui ja se sap que per aquestes latituds mai va haver el preuat mineral i molt menys sirenes o altres sers fantàstics. Llàstima...   

El litoral és el principal atractiu del parc: platges espectaculars de sorra blanca, rius de lava petrificats que s'avoquen al mar, penyasegats estremidors... paratges on no ens importaria pas passar-hi una temporadeta.






Playa Monsul






Playa Monsul
Arrecife de Sirenas, al costat del far de Cabo de Gata
Cala del Cuervo

Però no únicament en el mar resideixen els encants de la zona: mines abandonades, restes de fortificacions que protegien dels pirates, salines, llacunes amb flamencs i uns paissatges desertics de pel·lícula en l'interior. I quan diem de pel·lícula, ho fem literalment: pels cinèfils Cabo de Gata i el pròxim desert de Tabernas són un lloc de culte. Aquí va nèixer l'spaguetti western i aquí es van rodar pel·lícules com "El bueno, el feo y el Malo", "Cometieron dos errores", "Por un puñado de dólares", "La muerte tenía un precio", "Hasta que llegó su hora" o, més recentment, la sèrie Curro Jimenez i "800 balas". També ha estat escenari cinematogràfic de films mítics com: "Lawrence d'Arabia", "Cleopatra", "Patton", "Nunca digas nunca jamás" (James Bond), "Mad Max" o "Indiana Jones y la última cruzada".


Mines d'or de Rodalquilar, ara en desús


Cortijo de los Frailes. Aquí al 1928 es va produir l'assassinat que va inspirar Lorca per
escriure "Bodas de Sangre". Posteriorment s'hi va filmar "El bueno, el feo y el malo"

Castell de San Felipe de Los Escullos


En definitiva, que a Cabo de Gata hi tornarem sense cap mena de dubte. Ara bé, el millor del viatge ha estat conèixer en persona a aquest grup de bloggers, ens hem trobat molt a gust. Gràcies per aquest cap de setmana a tots! Ha estat genial! :-)


Petites barques de pescadors a la platja

Podeu (i us recomanem) llegir més sobre les experiències del viatge dels 13 de #gatatrip a:

#GataTrip: un viaje de blogueros de La Mochila de Mamá
Gatatrip, un blogtrip independiente de Meridiano180
Mi primer blogtrip, una experiencia única de Viajes&Eventos
Un viaje a Cabo de Gata de Ahora toca viajar
#Gatatrip, el triunfo de la imaginación de Un mundo para 3 más vídeo
#Gatatrip: una experiencia de viajes, un viaje de experiencias de Fotoescapada
#Gatatrip o 13 blogueros de viaje en Cabo de Gata de Tienenojos más vídeo
#Gatatrip: Invasión de bloggers en Cabo de Gata de Lega Traveler

PD: Finalment no va poder venir, però en aquesta entrada volem esmentar també a la Mercè de Milcamins que, tot i no ser-hi, va tuitejar com la que més sobre #Gatatrip


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

    26 comentaris :

    Julia ha dit...

    Que gran resumen del viaje, no le falta detalle!!!

    Laura ha dit...

    ¡Me ha encantado chicos! Es una pena que Octavio y yo tuviéramos que irnos tan pronto el domingo porque, viendo vuestras fotos, nos hemos perdido muchas cosas :( Que ganas de volver a unirnos todos de nuevo, ¡quiero más historias de las vuestras!

    Un besin

    (ya no se qué he tocado que me ha salido otra cuenta)

    Anònim ha dit...

    Carai!!! Una molt bona experiència!!!
    He estat a Cabo de Gata i m'heu fet venir ganes de tornar-hi!!!
    Un petunet
    Us anem seguint ;)
    Núria i Ramon

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Julia, Laura: ¡nosotros también queremos repetir, fue genial conoceros a todos! un fin de semana muy completo! :-)

    Núria i Ramon: a veure si és veritat i tornaeu a Cabo de Gata, a nosaltres ens va encantar!

    Anònim ha dit...

    Ens alegrem molt que us agradés el Cabo de Gata! Tres dels meus quatre avis són nascuts allà i encara que hi van marxar quan eren petits i no hi van tornar mai, quan hi vaig anar vaig tenir la sensació de "tornar a casa".
    És un indret meravellós! Quins records!
    Ibana

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Sí que és un lloc únic , té uns paisatges increibles i una llum especial. D'aquests llocs on t'hi estaries una temporadeta, la gent d'allà és molt maca. Deu ser estranya aquesta sensació de tornar a casa, potser encara tiren les arrels, no Ibana? :-)

    Dany ha dit...

    Que bien contado pareja! Ha sido un placer conoceros y descubrir juntos este bonito lugar, ahora a ver si nos vemos pronto en otro trip, o en Barna, o en Madrid... o donde sea! :D

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Gracias Dany, ya tenemos ganas de leer el tuyo!
    Un placer conocerte también. Estuvo muy bien y aunque esta semana estemos arrastrando todavía sueño, vamos de un lugar a otro con la sonrisa de oreja a oreja recordando el fin de semana.
    Seguro! Nos vemos en otro trip, o en BCN, o en Madrid... o en una pista de basquet! ;-)

    Marta A. ha dit...

    Ay ay, que no os comenté nada ayer!! Geniaaaal!!! Ha sido un placer enorme conoceros!! Espero que podamos organizar pronto otro blogtrip de este tipo para volvernos a reunir!! Ah, y no se me olvida el #terrortrip, #horrotrip,#caguetrip o como queramos llamarlo que tenemos pendiente en casa del abuelo (o era del tío?)!! :P
    Un besazo pareja!!!
    Espero conocer pronto Bcn =)

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Marta eres un sol! Sí, nos vemos en otra de éstas!
    Encantados también de conocerte y desvelar el misterio de la mochila... Vaya historia, al nivel de las mejores historias de intriga... ;-)

    Anònim ha dit...

    Quina experiència més bonica!!!! La propera prometo no perdre-me-la per res del món! Tinc moltes ganes de desvirtualitzar-vos a tots!

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Gràcies! Sí, va ser fantàstic. Grans paissatges i grans persones!
    Fixa't el que acabes de dir "La propera prometo no perdre-ma-la per res del món"... Je, je, no tindràs excusa i t'ho pensem recordar si t'escaquejes ;-)
    Tenim moltes ganes també de coneixe't en persona!

    tienenojos.com ha dit...

    "Lo que ocurre en La Noria de los Escullos se queda en La Noria de los Escullos"... Jajaja! Y los misterios que se llevó el humo negro... Por momentos #gatatrip se convirtió en #terrortrip.

    Celia i Enric, nos ha encantado pasar el fin de semana con vosotros y con todo el grupo, un gran grupo!
    Estamos seguros de que habrá más capítulos.

    Un abrazo pareja! Buena entrada.

    Anònim ha dit...

    Muy buena entrada, que momentos mas chulos vivimos, sinceramente lo pasé genial, me encanto conoceros a todos vosotros, y seguramente habrá mas posibilidades de pasar ratos, así. Aprendí mucho de las tribus de "Vanubatu", jejejeje.

    Preciosas las fotos os quedaron!!

    Un fuerte abrazo!!

    milcamins ha dit...

    Primer de tot, Cèlia i Enric, us vull agraïr que m'hagueu inclós en el vostre post. Realment em vaig trobar molt aprop vostre!

    Llegint-vos m'adono del molt que em vaig perdre però, sent a casa, vaig veure que no us haguès pogut seguir.

    Ens veiem molt aviat!

    Petons i abraçades!!

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Gracias Octavio! Sí, momentos como los que vivimos hay que repetirlos. Que bien que lo pasamos y vaya risas que nos pegamos! :-)

    Mercè, no podia ser d'altra forma. Mirant twitter qualsevol hagués dit que també estaves allà. Segur que hi hauran noves ocasions. No pensis pas que et podràs lliurar de tots nosaltres tan fàcilment ;-)

    milcamins ha dit...


    No vull lliurar-me de tots vosaltres, ans el contrari!!

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Jajaja Mercè estem convençuts que no, ja saps que ens va saber molt greu que finalment no poguessis venir. Però hi hauran altres ocasions. Segur! ;-)

    Elisabet R. Luján ha dit...

    Hola nois!
    Jo també tinc un petit regalet per vosaltres al meu bloc! Espero que us agradi!

    Una abraçada,
    Elisabet

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Ostres tu! Gràcies pel Dardos!
    Ens fa molta il·lusió formar part de les teves lectures preferides.
    Enhorabona pel premi i pel bloc! :-)

    SaltaConmigo ha dit...

    Es divertido ver como todos visteis y vivisteis lo mismo pero cada uno lo cuenta a su manera y desde su visión personal.
    Eso sí, el principio más que a un Gran Hermano bloguero me ha recordado a una película de terror!! jajaja, volvisteis todos, ¿no? ;-)

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Hola Sara y Jaac! ¡encantados de veros por el blog! podría parecer una película de terror, porque con la cara que despertábamos...ja,ja! Fue una experiencia muy bonita

    Rachel ha dit...

    ¡Que buen idea! ¡Te invito a mi casa rural en Jaén cuando quieres!

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    ¡Hola Rachel!¡Encantadísimos con oferta que nos haces! Estamos en contacto! :-)

    Isabel ha dit...

    Repeteixo Cabo de Gata casa dos anya, aquest any toca. M'encanta. Es especial.
    Isa

    Quaderns de bitàcola ha dit...

    Aquesta és bona Isa: "Cabo de Gata cada dos anys"
    Qui pogués repetir tan sovint destins com aquest! :-)

    Que bé retrobar-te a través del bloc i llegir els teus comentaris. Que petit que és el món bibliotecari! :-)

     
    Continguts de Quaderns de bitàcola (Enric Vilagrosa i Celia López) | Tecnologia Blogger | Plantilla original de Wordpress Theme i Free Blogger Templates | Disseny adaptat per Quaderns de bitàcola
    cookie law