16 de gener del 2017

Viatjar a Tailàndia amb tres nens petits: guia de consells pràctics


Ja feia anys que teníem pendent un viatge pel sud-est asiàtic i, després d'informar-nos detingudament, vam considerar que Tailàndia era el país perfecte per fer aquesta incursió amb nens. És un país que aporta un toc exòtic a la vegada que la comoditat necessària si es viatja amb nens.



Dades bàsiques del nostre viatge


Ruta: Bangkok – Ayutthaya – Sukhothai – Chiang Mai – Koh Samui – Koh Phangan – Bangkok
Durada: 20 dies
Edat dels nens: 8 anys, 5 anys i 5 anys (efectivament, són bessons)
Pressupost aproximat:
Vols internacionals: 550 € per persona
Vols interns (2): 64 € per persona
Despeses diàries (allotjament, menjar, desplaçaments, visites,...): 35 € per persona i dia


Abans de sortir

Millor època per viatjar a Tailàndia:

Nosaltres vam viatjar-hi a finals d'agost de 2016. Segons les informacions que vam consultar abans de viatjar, aquesta no és la millor època de l'any per visitar el país, però tampoc és que sigui dolenta. La qüestió principal és que és època del monsó i això significa que, especialment en certes zones del país, hi ha risc elevat de pluges.
El més important a l'hora de planificar el viatge en aquesta època de l'any és que, majoritàriament, el monsó afecta més a l'àrea del Mar d'Andaman i, per tant, hi ha més risc de pluges a zones turístiques com Krabi, Pukhet, Phi Phi, etc. Per aquest motiu es recomana més anar a les illes del Golf de Siam si es viatja a l'estiu.

monje

Documentació:

Es necessita passaport per entrar a Tailàndia. No cal tramitar cap visat amb anterioritat, simplement a l'avió s'ha d'omplir uns papers per cadascú dels viatgers que et donen dret a estar al país durant 30 dies (15 dies si s'entra al país per terra). Nosaltres no vam portar ni llibre de família ni DNI, no obstant, teníem tota la documentació escanejada i penjada al núvol.

Diferència horària:

La diferència horària respecte Catalunya és de 5 hores. Ni a l'anada ni a la tornada vam fer res especial per evitar el jet lag, de fet tampoc hi ha cap remei miraculós per evitar-ho. Com que a l'anada vam arribar a les 9 hores del matí de Bangkok després d'una nit a l'avió, simplement vam anar allargant el dia i vam anar a dormir relativament aviat. No vam tenir cap sensació de jet lag ni els adults ni els nens. La tornada si que va ser una mica més complicada, ja que vam viatjar tot de dia i vam arribar a les 10 de la nit de Barcelona (les 3 de la matinada a Bangkok). Durant un parell o tres de dies vam tenir el son més sensible, però cap incidència destacable.

Allotjament

Viatjant 5 persones el tema de l'allotjament és un dels més complicats, ja que sovint els hotels t'ofereixen dos habitacions per poder dormir-hi tots. Molts dels allotjaments més econòmics estan pensats per viatgers en parella o com a molt habitacions de 3 persones. Això, si pots organitzar el viatge amb una mica d'antelació, no és un problema. Si que, en canvi, va ser un dels factors principals per decidir reservar tots els allotjaments abans de viatjar i deixar la improvisació per un altre viatge.

Tailandia

En el cas de Bangkok vam triar l'opció d'allotjar-nos en un apartament (reservat a través d'Airbnb), doncs vam creure que potser els primers dies d'arribar a un país diferent i a una ciutat com aquesta, millor estar en un lloc on pots esmorzar i sopar al teu aire i on els nens tenen més espai per jugar. A l'hora de reservar vam prioritzar l'apartament i els serveis que oferia sobre la localització, així ens vam acabar allotjant a un complex amb piscines al barri de Ding Daeng (ben comunicat amb el centre amb transport públic). Tenir allotjament amb piscina és un element clau quan viatges amb nens, ells aguanten tot el dia molt millor (museus, temples, calors, pluges,...) si saben que després tindran la seva dosi de piscina.

Per la resta de destinacions a Tailàndia vam reservar hotels seguint recomanacions d'altres viatgers amb nens, o seguint les recomanacions de Tripadvisor i Booking bàsicament. Les reserves les vam fer principalment amb Booking o amb Agoda, portals que majoritàriament et permeten fer canvis i cancel·lacions de manera gratuïta, i en alguna ocasió directament contactant amb l'allotjament.


Transport

Existeixen moltes opcions per desplaçar-se pel país, des de lloguer d'un cotxe, lloguer de cotxe amb conductor, autobusos, tren, etc. Nosaltres vam fer tots els desplaçaments llargs amb avió o amb autobús.

familia aeropuerto

Avió:

Com que vam preparar la ruta amb antelació, hi havia un parell de trajectes llargs en els que vam reservar un vol intern. A Tailàndia hi ha diverses companyies aèries Low Cost i, comprats amb antelació, els bitllets poden ser molt econòmics. Nosaltres vam fer dos vols interns amb la companyia AirAsia, el vol Chiang Mai-Surat Thani ens va costar 45€ per persona i el vol Surat Thani-Bangkok ens va costar 19€ per persona.

Autobús:

Per la resta de desplaçaments llargs vam utilitzar els autobusos regulars comprant els bitllets el mateix dia o el dia abans. En alguns trajectes més curts de vegades utilitzen furgonetes i en els desplaçaments més llargs es viatja en autocars. Normalment existia 1a i 2a classe i la diferència de preu no era gaire gran.

Ferry:

Per arribar a les illes (Koh Samui, Koh Phangan i Ko Tao) des de l'aeroport de Surat Thani s'ha de viatjar en autobús fins al moll i agafar un ferry allà mateix que et porta a l’illa que vulguis. Des del mateix aeroport hi ha diverses companyies que et gestionen tot el trajecte (Bus + ferry). Entre les illes també hi ha diverses companyies que et porten, tot i que moltes vegades estan situades en diferents molls i fan horaris diversos. En el nostre cas vam anar amb la companyia Lomprayah i Seatran.

Desplaçaments urbans:

A Bangkok hi ha diverses opcions per moure's per la ciutat: taxi, tuk-tuk, metro, bus, Skytrain, barca... El metro i l'Skytrain són el més ràpid si estàs ben situat a la ciutat, tot i que nosaltres ho vam trobar una mica car. Com que hi cabíem 5 persones a un taxi, econòmicament ens sortia millor el desplaçament amb taxi que amb Skytrain. Això si, el tràfic a Bangkok és infernal, sobretot a primera hora del dia i a partir de les 4 de la tarda. També depèn d'on estiguis a Bangkok és molt recomanable utilitzar les barques que fan com d'autobusos pels canals de Bangkok.


Comunicació amb la família

Si algú està preocupat per perdre el contacte amb el món, a Tailàndia es pot relaxar. No només hi ha punts amb connexió wi-fi a molts llocs de les ciutats i als hotels, sinó que inclús molts taxis tenen connexió gratuïta a la xarxa.

Tailandia

A més, és molt senzill i barat tenir connexió permanent 4G al vostre telèfon. Hi ha diverses companyies que ofereixen serveis de telefonia enfocats al turisme. Per 15€ pots comprar al mateix aeroport (o a qualsevol 7Eleven de Tailàndia) targetes SIM amb dret il·limitat a connectar-se a Internet (els primers, i suficients, 3 o 4 Gb són amb connexió 3G o 4G). Simplement s'ha d'instal·lar la targeta al teu telèfon i ja està. Les companyies més conegudes són AIS, Dtac i TrueMove. Nosaltres ens vam comprar al mateix aeroport la targeta Happy Tourist SIM de Dtac i ens va anar perfecte per tot al viatge. Més enllà dels fanàtics a les xarxes socials, tenir connexió a Internet facilita la comunicació amb la família i, sobretot, facilita el dia a dia del viatge en poder connectar-se al Google Maps, Tripadvisor, Booking, i tota la informació dels llocs turístics que visites.

Alimentació

L'alimentació a Tailàndia si viatges amb nens no és gens complicada. Per començar, si t'allotges a un apartament és fàcil trobar supermercats grans (sobretot a Bangkok), on trobaràs tot tipus de menjar. No cal dir que el menjar tailandès és boníssim i bastant saludable, per tant, sempre que es vagi en compte amb el picant, la majoria de plats tailandesos són perfectament aptes pels nens que mengin de tot. Si que cal tenir en compte, en cas de possibles al·lèrgies o intoleràncies alimentàries, els ingredients principals que utilitzen per cuinar. Nosaltres abans de viatjar vam anar a sopar a algun restaurant tailandès i vam provar ingredients típics de la cuina tailandesa per si de cas (anacards, llet de coco, etc.).

Per altra banda, tant a Bangkok com a tots els llocs que vam visitar és molt habitual trobar restaurants amb menjar de tipus occidental o almenys que a la carta tenen tant menjar tailandès com occidental. Cal dir, però, que normalment és molt més bo i molt més barat menjar plats tailandesos.

Un punt apart és el tema de l'aigua i les precaucions amb els aliments. Cal beure sempre aigua embotellada, no prendre begudes amb gel, no menjar fruita i verdura que no hagi estat rentada per vosaltres, etc. Les recomanacions clàssiques dels viatges a certs països. Aquestes precaucions mínimes es poden relaxar una mica en certs restaurants o hotels on cuinen i fan gel amb aigua bona, però això ja depèn de les ganes de risc de cadascú. Viatjant amb nens petits s'han de prendre més precaucions.

Salut


Vacunes:

El tema de les vacunes i la salut cal consultar-lo amb el centre de vacunació internacional. Nosaltres, abans de planificar la ruta, vam contactar-hi per veure quines zones eren susceptibles de necessitar profilaxi per la malària. Teníem clar que no volíem donar vacunes molt fortes ni profilaxi per la malària a nens petits. D'aquesta manera, quan vam configurar la ruta que faríem, ja vam descartar alguns destins (sobretot tota la zona fronterera amb Myanmar i Laos).
En el nostre cas, simplement vam haver de vacunar-nos tota la família de la febre tifoidea. Els adults amb pastilles i els nens amb injecció.



Assegurança de viatge:

És recomanable portar una assegurança de viatge. Nosaltres, com a socis del RACC, ja tenim cobertura tota la família, així que no vam haver de fer cap altra assegurança d'assistència mèdica a l'estranger. Per sort no vam haver d'utilitzar-la, així que no podem comentar res sobre el sistema mèdic tailandès.

Farmaciola:

Cal dir que gairebé la meitat d'una de les dues maletes que portàvem l'ocupaven un parell de farmacioles plenes de tot. Ja se sap que quan es fa la maleta pel viatge sempre acabem posant d'aquelles coses que en diem “per si de cas”. Nosaltres el “per si de cas” només el vam fer amb la farmaciola: antibiòtics infantils i adults, antihistamínics, cremes solars, protectors de mosquits,...La resta de coses gairebé sempre les podràs trobar a Tailàndia, però medicaments? Per si de cas...


En Joël també ha escrit:

_________________________________________________________________


El Joël i la Maria són uns apassionats dels viatges. Ja fa molts anys que viatgen, abans de ser pares van recórrer bona part del món amb la seva motxilla i sense res més que els bitllets d'avió per anar i per tornar. Amb tres nens petits, no han volgut deixar de viatjar per continuar gaudint d'altres cultures, de paisatges de somni i per transmetre als seus fills la seva passió. Viatjar és una de les millors maneres de contribuir a l'educació dels nens. Ens expliquen el seu viatge amb tres nens petits a Tailàndia. - Enric i Celia


T'ha agradat? Comparteix aquesta entrada!

    2 comentaris:

    1. M'ha encantat la teva entrada al blog. Gràcies per donar tanta informació, estic pensant en viatjar a Tailandia amb el meu fill, i la veritat m'ha ajudat molt el que he llegit!

      ResponElimina
    2. Hola Montse! Encantats que et pugui ser d'utilitat la guia. Salutacions i bon viatge a Tailàndia!

      ResponElimina